Dos Manos Peru
Destinations

info.dosmanos
Cusco
 Hem > Locations > Cusco > Programs - CuscoRutten Espiritu Pampa - Vilcabamba - Choquekirao

Rutten Espiritu Pampa – Vilcabamba – Choquekirao (EPVICHM)

choquequirao

Description

Detta är en rätt så krävande vandring i djungeln och vegetation i Anderna, med besök till arkeologiska platser som Lucma, Rosaspata, Nusta Hispana och byar som Yupanca, Cosevidayoc och Vilcabamba, och slutar vid ruinerna av den saknade staden Espiritu Pampa av den sista Manco Inca.

Intinerary

Vilcabamba
Llactapata click on the images to enlarge
DAG 1:
20:00 Vi åker iväg från Cusco till Chihuanguire i bil, vilket innebär ca 10 timmar i bil. När vi kommer till Chihuanguire har vi möjlighet att sova ca 3 timmar.

DAG 2:
07:00 Frukost. Idag vandrar vi sammanlagt 5 timmar från Chihuanguire till den arkeologiska platsen Espiritu Pampa, som vi besöker. Detta ställe var det sista hemmet för den sista Inkan (Manco Inca) av Tawantinsuyo.

DAG 3:
07:00 Efter frukosten vandrar vi från Espiritu Pampa till Concevidayoc, detta tar oss ca 3 timmar. En del av morgonen används till att besöka Espiritu Pampa. Efter det fortsätter vi vår vandring till Concevidayoc. Här kan vi njuta av de tropiska landskapen och den otroliga variationen i flora och fauna. Det finns t.ex. en mängd olika blommor som Gromelias. Vi övernattar i Concebidayoc (1100 meter ovanför havsytan).

DAG 4:
06:30 Frukost. Efter det lämnar vi Concevidayoc och vandrar till Vista Alegre (sammanlagt 8 timmars vandring). Här ser vi en Inka Trail som inte ännu restaurerats utan är i det skick som den var då den hittades. Vi kommer också att se några stenar som transporterats från Ututo till Espiritu Pampa. Varje sten väger mellan 15 till 30 ton ungefär. Därför kallas de även “trötta stenar”.

DAG 5:
07:00 Frukost. Efter det fortsätter vi vår vandring från Vista Alegre till Ututo på 7 timmar. Under den här delen av vandringen ser vi vegetation som påminner om vegetationen i den höga urskogen. I Ututo campar vi.

DAG 6:
07:00 Efter frukosten går vi från Ututo till Vilcabamba (Huancalle), vilket tar oss ca 8 timmar. I Huancacalle övernattar vi.

DAG 7:
Den här dagen besöker vi de arkeologiska centren Ñusta Hispana. Inkorna dedikerade detta ställer till jordens och kvinnans frukbarhet. Vitcos var ett militärt center där de kontrollerade betalningarna för städerna Espiritu Pampa och Vilcabamba. I dessa städer streds de sista striderna mellan Inkorna och spanjorerna. Rosaspata är jordbruksdelen av Ñusta Hispana som utfodrade det närliggande området. Efter detta fortsätter vår Inka Trail till vår följande camping plats: Ccollpa.

DAG 8:
Idag vandrar vi sammanlagt 8 timmar från Ccollpa till Kelccamchachay. Under den här delen av vandringen går vi över ett bergspass som ligger 4678 meter ovanför havsytan. Dessutom vandrar vi en del av den Inka Trail som koplar samman Machu Picchu med Ñusta Hispana.

DAG 9:
Vi lämnar Kelccamachay och fortsätter vår resa till Yanama (9 timmars vandring). Den här dagen ser vi imponerande gruvor med silver och bly. De som jobbade där jobbade först för Jesuiterna och efter det för den Romerska familjen.

DAG 10:
Från Yanama vandrar vi till Maizal, vilket tar oss ca 9 timmar. Igen korsar vi ett bergspass med 4300 meter ovanför havsytan. Vi besöker också Victoria gruvorna där det brutits silver och bly.

DAG 11:
Vår resa fortsätter från Maizal till Pinchi Unuyoc (Ccoripinchioc) och till Choquekirao (ungefär en 9 timmars vandring). Vi besöker de arkeologiska platserna Corralpata och senare korsar vi Victoria floden och Vita floden. Vi måste klättra för att nå den arkeologiska platsen Pinchi Unuyoc. Längre bort, mycket högre upp, kommer vi till en annan arkeologisk plats som heter Choquekirao. Där stannar vi en hel dag för att utforska alla ruiner och för att vila lite.

DAG 12:
Den här dagen fortsätter vi från Choquekirao till Abuela och vandrar i ungefär 9 timmar. Vi kan njuta av en imponerande utsikt över kanjonen Apurimac. Vi övernattar i Abuela.

DAG 13:
Det tar oss 5 timmar att vandra från Abuela till Ccollpapampa. På vägen korsar vi ett bergspass 4320 meter ovanför havsytan, som heter Acco Puerto. Slutligen kommer vi till de varma källorna i Ccollpapampa.

DAG 14:
Från Ccollpapampa går vi till Llactapata, vilket tar oss ca 8 timmar. Idag ser vi några vattenfall och några floder. Vi går upp till Llactapata där vi besöker den arkeologiska platsen med samma namna: Llactapata. Härifrån kan vi också delvis se Machu Picchu.

DAG 15:
Efter frukosten lämnar vi Llactapata för att gå mot Puente Ruinas, ca 4 timmars vandring. Härifrån går vi till ett hostell i Aguas Calientes för att vila oss och förbereda oss för vårt besök till Machu Picchu följande dag.

DAG 16:
Tidigt på morgonen besöker vi den forna Inka staden Machu Picchu och klockan 15:00 ger vi oss av mot Cusco.


Practical Information
Avfärd: 17 juli
Transport: Buss och tåg
Längd: 17 dagar
Pris 2004:
Ta med

Sovsäck Sovsäck;
Plast att täcka in din ryggsäck med Plast att täcka in din ryggsäck med;
Regnrock Regnrock;
Bra vandringsskor Bra vandringsskor;
satser med kläder 2 satser med kläder (packade tillsammans i en plastpåse);
Varm tröja Varm tröja;
Jacka Jacka;
Vattenflaskor Vattenflaskor;
Tabletter för att rengöra vatten Tabletter för att rengöra vatten;
Keps Keps;
Solkräm, Insektsmedel Solkräm, Insektsmedel;
Karameller Karameller;
Choklad Choklad;
Torkad frukt Torkad frukt;
Kex Kex.
Inkluderar Inte inkluderat

Du blir hämtad vid Amauta skolan Du blir hämtad vid Amauta skolan;
Pack åsnor Pack åsnor;
Kock Kock;
Flerspråkig guide Flerspråkig guide;
Tält Tält;
Liggunderlag Liggunderlag;
Medicinsk hjälp Medicinsk hjälp;
Alla måltider Alla måltider;
Tågbiljett tillbaka Tågbiljett tillbaka;
Buss tur-retur till Machu Picchu Buss tur-retur till Machu Picchu.;

Sovsäck Sovsäck.

BOK DEN HÄR GÖRA EN RUNDRESA NU!

MER GÖRA EN RUNDRESA I CUSCO

Göra en rundresa & Packarma i Cusco

City tour Cusco
Stadstur Stadstur
Denna tur startar vid den imponerande koloniala katedralen i Cusco som har över 400 målningar från Cusqueñan School...
$0.00per person
 
Inca Trail (4 days, 3 nights)
Inca Trail Inca Trail (4 dagar, 3 nätter)
Inka Trail, med Machu Picchu som mål, är den bäst kända fotvandringen bland turister...
$0per person

Peru News

Wheelchairs in Machu Picchu

(18 June, 2019)

Wheel the World is taking over the world—in the best way possible. The Chilean company Wheel the...

July 2: Visible Solar Eclipse in Peru

(14 June, 2019)

The last solar eclipse experienced in North America was on August 21, 2017. Are you ready? Because...

Peru still main producer of Quinoa

(6 June, 2019)

According to the Peruvian Minister of Foreign Trade and Tourism, Edgar Vásquez, Peru is worldwide...

Share This
Facebook
Twitter
LinkedIn
Share:
Follow us on: