Dos Manos Peru
Destinations

info.dosmanos
Cusco
 Hem > Vad kan man göra

VAD KAN MAN GÖRA

what to do in Peru

VAD KAN MAN GÖRA

Som det mest spännande och varierande landet av alla Sydamerikas länder, har Peru allt: konst, mystik, en av världens mest fascinerande forna kultur och otroligt vacker natur. Det är också geografiskt ett av de mest fascinerande länderna på jorden. Mångfalden är häpnadsväckande: vetenskapsmännen har förvissat att av de 103 existerande ekologiska zonerna, finns 83 innanför Perus gränser. Som resultat av detta finns varje tänkbar scenisk attraktion tillgänglig. Anderna, den näststörsta bergskedjan i världen, erbjuder enastående möjligheter till fotvandring, utforskning och fotografering. Besökare kan också observera flora och fauna i den tropiska regnskogen i Amazonen, besöka en mängd pre-colombia ruiner eller göra en resa bakåt i tiden till en av öarna vid Titicaca-sjön. Man kan även uppleva de otroliga Inka ruinerna i närheten av Cusco och den fascinerande staden Machu Picchu som befinner sig längs med Inka Trail uppe i bergen. Peru är även hem till Nazca linjerna etsade i öknen invid kusten, den väldiga staden Chan Chan och Moche begravningsplatsen för Lord of Sipán. Dessa kulturer lämnade inga skrivna arv; endast otroliga arbeten i guld, silver och sten. Utan tvekan kommer din resa till Peru att vara oförglömlig!

 Kultur och Historia
 Andligt liv och Folklore
 Äventyr

KULTUR OCH HISTORIA

Vid sidan om äventyr är Peru en utomordentlig destination för dem som är intresserade av kultur och historia. Inkorna lämnade otroliga ruiner över hela Peru, främst i Cusco området, så som de kända ruinerna Ollantaytambo, Pisac, och, såklart, den gamla Inka staden Machu Picchu. Det känns som om historian skulle vara närvarande vid varje gatuhörn, där kombinationen av Inka grund och spansk kolonial arkitektur påminner oss om historian då vi strövar omkring.


ANDLIGT LIV OCH FOLKLORE

Den finns även en mängd lokala festligheter som erbjuder ypperliga möjligheter att besöka traditionella, färggranna byar i bergen, som t.ex. Qoyllur Riti (i maj eller juni) eller La Virgen de Paucartambo (15/16 juli). För mer information om de lokala festligheterna hänvisar vi till vår Festival Kalender. För personer intresserade av den mer andliga sidan av kulturen i Anderna, erbjuder Peru exceptionella möjligheter att bekanta sig med dessa kulturella aktiviteter, som t.ex. pagos a la tierra (en Inka ritual, en betalning till jorden, ett erkännande till Moder Jord).


ÄVENTYR

Det finns en mängd olika äventyr i Peru och möjliga aktiviteter är bl.a.: kajak-paddling, dykning, parasailing, hang-gliding, bungee hopp, kanot-paddling, mountain bike cykling, fotvandring, utforskning, vindsurfing, klättring, ridning, fiskning, canyoning, skidning, sand- och snowboarding, surfing… alldeles uppenbart ett paradis för äventyrare!

Fjällvandring är speciellt populärt från april till november då det är torrperiod i Anderna. Den populäraste fjällvandringen på kontinenten är den 33 km långa Inka Trail, väster om Cusco. Utrustning kan hyras i Cusco och vandringen tar två-fyra dagar. Huaraz, norr om Lima, är klättrings- och fjällvandringscentret i Peru och här ligger också Huascará (6768m) som är landets högsta berg. Utrustning, transport och guider finns tillgängliga; den bästa perioden för vandringarna sträcker sig från juni till augusti.

Djungel vandringar kan ordnas antingen i Iquitos, Puerto Maldonado eller i Cusco (för Maldonado och Manu). Du övernattar antingen i djungel stugor eller tält, när du gör en tur till Manu till exempel. Utfärderna räcker allt från en dag till över en vecka, så det behövs en hel del myggmedel.

Río Urubamba, i närheten av Cusco, erbjuder möjlighet till white-water rafting medan Yarinacocha erbjuder dig njutningsbar kanon-paddling. Peninsula de Paracas och de närliggande Islas Ballestas har de bäst kända naturreservaten på den peruanska kusten, och dessutom finns de fina sim möjligheter från januari till mars. Turer till naturreservaten ordnas dagligen och är rätt så förmånliga. I staden Ica, på sydkusten, kan man besöka bodegas (vingårdar), och i närheten av staden Arequipa ordnas det guidade turer till Colca Canyon.

Peru News

Efforts to save the burning Amazon Rainforest

(9 September, 2019)

For three weeks, fires have been burning the Amazon rainforest. This poses serious consequences for...

Wheelchairs in Machu Picchu

(18 June, 2019)

Wheel the World is taking over the world—in the best way possible. The Chilean company Wheel the...

July 2: Visible Solar Eclipse in Peru

(14 June, 2019)

The last solar eclipse experienced in North America was on August 21, 2017. Are you ready? Because...

Share This
Facebook
Twitter
LinkedIn
Share:
Follow us on: