Dos Manos Peru
Destinations

info.dosmanos
Cusco
 Hem > Praktisk Information > Hälsa Och Säkerhet

HÄLSA OCH SÄKERHET

Peru

Hälsovård

Vi rekommenderar att studerande före ankomst genomgår en grundlig läkarundersökning, skaffar en sjukförsäkring och konsulterar sin läkare om nödvändiga vaccinationer. Det finns ingen malaria i Cusco området!

Solbränna

Glöm inte att solen är mycket starkare på de tropiska breddgraderna. Det är lätt att bränna sig även då det är mulet. Var extra försiktig med att undvika solbränna: använd hatt och solkräm. Försök att inte spendera för lång tid i direkt solsken, speciellt mellan 11:00 och 14:00. Var speciellt försiktig då du åker på båt utfärder då vinden och reflektionen av solen från vattnet ökar risken för solbränna. Drick mycket vatten.

Magbesvär

Symptomen är illmående, kräkning och diarré. Det bästa sättet att undvika detta är att inte äta okokade grönsaker, sallad eller dricka kranvatten. Ät endast frukt som kräver att du skalar den. Om du bor med en värdfamilj har all mat och alla drycker tillretts med omsorg, så njut. Många besökare lider av magbesvär trots att de varit försiktiga. Om du drabbas, vila mycket och drick mycket vätska. Oral Rehydration Solutions (ORS) kan köpas i apoteken för ersätta vätska du mist. Om symptomen fortsätter i mer än tre dagar och/eller du har feber, skall du besöka en läkare.

Höjdsjuka

Vissa personer upplever ett visst obehag på den här höjden. Vi rekommenderar minst ett par timmars vila före man börjar lektionerna (eller någon annan aktivitet). Symptomen av höjdsjuka är huvudvärk, svindel, magbesvär och trötthet. Dessa symptom kan underlättas genom att minska alkohol konsumtionen; dricka mycket vätska (coca tee); äta lätta måltider och vila mycket.

Säkerhet

Cusco är en rätt så säker stad, men i takt med att staden vuxit så har även de mindre brotten ökat. Tyvärr har ficktjuvar och övriga tjuvar blivit allt mer vanliga i Lima och Cusco och man bör vara försiktig och t.ex. inte åka taxi ensam nattetid eller gå ensam på gatan efter 22:00. Pengar och pass skall aldrig lämnas öppet i rummet.

Peru News

Peru's 3rd biggest Sector Regarding Income Is the Tourism Industry

(14 December, 2018)

Peru's 3rd biggest Sector Regarding Income Is the Tourism Industry The ever-growing tourism...

Rainbow Mountain now 2nd most visited destination in Peru

(14 December, 2018)

Rainbow Mountain now 2nd most visited destination in Peru The Rainbow Mountains, or Montaña...

CNN has chosen Peruvian Doctor as Hero 2018!

(14 December, 2018)

CNN has chosen Peruvian Doctor as Hero 2018! The CNN Hero of the Year Award has been handed out...

Weather Information
Click for Cuzco, Peru Forecast
Share This
Facebook
Twitter
Google+
LinkedIn
Share:
Follow us on: