Dos Manos Peru
Destinations

info.dosmanos
Cusco
 Hem > Praktisk Information > Hälsa Och Säkerhet

HÄLSA OCH SÄKERHET

Peru

Hälsovård

Vi rekommenderar att studerande före ankomst genomgår en grundlig läkarundersökning, skaffar en sjukförsäkring och konsulterar sin läkare om nödvändiga vaccinationer. Det finns ingen malaria i Cusco området!

Solbränna

Glöm inte att solen är mycket starkare på de tropiska breddgraderna. Det är lätt att bränna sig även då det är mulet. Var extra försiktig med att undvika solbränna: använd hatt och solkräm. Försök att inte spendera för lång tid i direkt solsken, speciellt mellan 11:00 och 14:00. Var speciellt försiktig då du åker på båt utfärder då vinden och reflektionen av solen från vattnet ökar risken för solbränna. Drick mycket vatten.

Magbesvär

Symptomen är illmående, kräkning och diarré. Det bästa sättet att undvika detta är att inte äta okokade grönsaker, sallad eller dricka kranvatten. Ät endast frukt som kräver att du skalar den. Om du bor med en värdfamilj har all mat och alla drycker tillretts med omsorg, så njut. Många besökare lider av magbesvär trots att de varit försiktiga. Om du drabbas, vila mycket och drick mycket vätska. Oral Rehydration Solutions (ORS) kan köpas i apoteken för ersätta vätska du mist. Om symptomen fortsätter i mer än tre dagar och/eller du har feber, skall du besöka en läkare.

Höjdsjuka

Vissa personer upplever ett visst obehag på den här höjden. Vi rekommenderar minst ett par timmars vila före man börjar lektionerna (eller någon annan aktivitet). Symptomen av höjdsjuka är huvudvärk, svindel, magbesvär och trötthet. Dessa symptom kan underlättas genom att minska alkohol konsumtionen; dricka mycket vätska (coca tee); äta lätta måltider och vila mycket.

Säkerhet

Cusco är en rätt så säker stad, men i takt med att staden vuxit så har även de mindre brotten ökat. Tyvärr har ficktjuvar och övriga tjuvar blivit allt mer vanliga i Lima och Cusco och man bör vara försiktig och t.ex. inte åka taxi ensam nattetid eller gå ensam på gatan efter 22:00. Pengar och pass skall aldrig lämnas öppet i rummet.

Peru News

Wheelchairs in Machu Picchu

(18 June, 2019)

Wheel the World is taking over the world—in the best way possible. The Chilean company Wheel the...

July 2: Visible Solar Eclipse in Peru

(14 June, 2019)

The last solar eclipse experienced in North America was on August 21, 2017. Are you ready? Because...

Peru still main producer of Quinoa

(6 June, 2019)

According to the Peruvian Minister of Foreign Trade and Tourism, Edgar Vásquez, Peru is worldwide...

Share This
Facebook
Twitter
LinkedIn
Share:
Follow us on: