Dos Manos Peru
Destinations

info.dosmanos
Cusco
 HemLatino KulturLatinamerikansk Film

Latinamerikansk Film

Latin American Culture

LATINAMERIKANSK FILM

Troligtvis den mest kända inom latinamerikansk film är den mexicanska filmen, som blev rätt så välkänd under 1940-talet, speciellt tackvare regissören: Emilio Fernández “El Indio”. Den här perioden kallas till den mexicanska filmens “gyllene period”, med skådespelare som María Félix, Jorge Negrete, Carmen Sevilla, Pedro Armendaris och Mario Moreno "Cantinflas".

Även Argentina hade en period med framgångar, så som även Brasilien med regissörerna Glauber Rocha och Nelson Pereira dos Santos, som även reflekterade över sociala realiteter i sina filmer.

Revolutionen bestämde helt och hållet över filmen i Cuba. Tomás Gutiérrez Alea (Fresa y chocolate, 1993) och Humberto Solás är de mest välkända regissörerna; i Chile, Miguel Litín.

I Peru finns det en regissör som har ett internationellt namn om sig: Francisco Lombardi. Lombardi har jobbat som filmproducent sedan 1977. De flesta av hans filmer var verklighets baserade, några andra var baserade på romaner, som t.ex. “No se lo digas a nadie” (1998), en bra film om en homosexuell pojke som upptäcker sin sexualitet i en överklass atmosfär i Lima. (Baserad på romanen av den peruanska författaren Jaime Bayli).

Peru News

Celebration Tupaykanakuy 2019 in Apurimac with dancing and singing

(20 March, 2019)

The Carnival of Tupaykanakuy took place on Saturday, March 16. Tupaykanakuy is a meeting of...

Machu Picchu and Incas used in new 'Dora The Explorer' Movie

(20 March, 2019)

Must of us know Dora The Explorer from Nickelodeon. Now, Dora has embarked to a new adventure! Dora...

Paracas: Biggest cruise in history

(20 March, 2019)

The Peruvian peninsula of Paracas, welcomed ¨The Royal Princess¨ last Monday at San Martin Port....

Share This
Facebook
Twitter
LinkedIn
Share:
Follow us on: