Ziplining in Peru in de Sacred Valley

03 May
1,946
Views
0 Kommentaars
zip-lining-in-Peru
Tuesday May 03, 2016 - Gepost door in de categorie Adventure Travel

Heb je ooit gedacht aan ziplining in Peru? Als je je heerlijk vrij wilt voelen, en de drang hebt om iets avontuurlijks te doen tijdens je reis door Peru, dan moet je dat hier zeker doen! De Sacred Valley Zip line geeft je de nodige adrenaline shots. Dus ga er voor en probeer het zelf! De tour is veilig, leuk en is bedoeld voor alle leeftijden.

Samen met 5 mede-reizigers in Cusco, boekten we heel spontaan een ziplining tour in de Sacred Valley. We wilden iets actiefs en avontuurlijks doen en ook tijd doorbrengen in de mooie natuur van de Sacred Valley. We werden in Cusco opgehaald door onze chauffeurs en reden vervolgens naar de Sacred Valley, ongeveer een uur rijden vanaf Cusco. We werden verwelkomd door de drie gidsen en kregen een introductie over de veiligheid en over hoe alles werkt. Nadat we onze uitrusting aan hadden en alles hadden gecontroleerd, waren we klaar op te beginnen. Er zijn 5 verschillende zipline routes, waarvan er één het oefen parcour is. Deze was met 75 meter de kortste lijn maar een goede manier om het onder de knie te krijgen, te leren hoe je af moet remmen en niet te hard bij het eindpunt aan te komen. Het ziplinen is een systeem van 6 of 7 verbonden kabels met een totaal van 2500 meter.

 

zip-lining-in-sacred-valley
Zip lining in sacred valley

 

Met een groep van slechts 7 mensen in totaal was er geen lange wacht tijd (als de groep (te) groot is duurt het allemaal veel langer). De tweede lijn was een stuk langer dan de eerste, maar het lukte iedereen zonder problemen!
Nu het iedereen gelukt was begon de gids ons uitdagingen te geven zoals bijvoorbeeld “de Spiderman”: bij deze pose word je aan de lijn vastgemaakt zonder deze vast te houden. De gids zit dan achter je, houdt je benen vast en zorgt voor de rest. Sommigen vonden het in het begin behoorlijk eng, maar iedereen heeft de uitdaging volbracht! Niemand had er spijt van want het ziplinen geeft een heerlijk gevoel van vrijheid. Zo was het veel leuker en uitdagender dan normaal.

De volgende stap was dat de gids ons voordeed hoe je de zipline op de kop doet. Er waren maar twee meisjes uit onze groep die dit wilden uitproberen. Ze waren een beetje zenuwachtig, maar toen ze het eenmaal gedaan hadden waren ze er super enthousiast over. Ze vonden dit de leukste uitdaging, dus als je de kans krijgt probeer het dan gewoon!

scenery-in-the-sacred-valley-while-zip-lining

Niet alleen het ziplinen was een onvergetelijke ervaring, maar ook de omgeving in de Sacred Valley maakte dit een fantastische tour. De omgeving met besneeuwde bergtoppen on de achtergrond, natuurlijke groene bergen en velden en de bossen maakten deze trip nog specialer. Het uitzicht is ongelooflijk en fascinerend. Hoewel we in de ochtend niet zo’n geluk hadden met het weer, was het de rest van de dag mooi weer.

Na ongeveer anderhalf uur gingen we weer terug naar Cusco. Iedereen vond het leuk en zat vol met adrenaline. Ik zou zeker iedereen aanbevelen om te gaan ziplinen. Peru is de perfecte locatie om dit te doen in de prachtige natuur. Het was super leuk en iedereen heeft genoten van de tour.

adventure-and-zip-lining-in-peru

 

Wat moet je meenemen op de zipline tour?

  • Lichte kleren (geen korte broek)
  • Een vest voor als het koud wordt
  • Comfortabele schoenen (geen sandalen/slippers)
  • Water
  • Zonnebrand (een hoed)

Voor meer informatie, neem contact op met Dos Manos Peru of schrijf een mail naar info@dosmanosperu.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*