Winkelen in Cusco

02 May
2,632
Views
0 Kommentaars
Shopping in Cusco
Monday May 02, 2016 - Gepost door in de categorie Cusco, Shopping

Winkelen in Cusco is leuk! Wil je een aantal alternatieven vinden voor alle toeristen winkeltjes in Cusco? Het is niet moeilijk om leuke winkeltjes te vinden in deze mooie stad in Peru! Het kan wel moeilijk zijn om ze te weerstaan. Er zijn toeristen winkeltjes op iedere straathoek met allerlei kleurrijke souvenirs te koop. Maar als je al een hele koffer vol hebt met alpaca truien en Peruaans textiel, dan heb je alternatieven nodig. Plekken waar je wel eens de enige toerist of reiziger zou kunnen zijn. En waar je meer alternatieve cadeautjes voor je vrienden en familie vindt. Hieronder vind je onze vier beste tips voor de beste markten in Cusco.

Mercado San Pedro
De San Pedro is de centrale markt in Cusco. Dit is ook onder de toeristen een populaire bestemming, je zult hier dus zeker niet de enige zijn. Maar je mag deze markt zeker niet overslaan met alle geweldige spulletjes die je hier kan vinden. Je kan er de gewone souvenirs vinden maar er is ook een groot aanbod in eten en sapjes (hoewel je wel op moet passen met deze sapjes, je kan er erg ziek van worden als ze niet met school water bereid zijn).

Vermijd ook de vlees afdeling als je een gevoelige maag hebt. Verder vind je op de San Pedro markt kruiden, brood, groente, fruit en vele andere dingen. Je kan het beste gewoon de markt verkennen en kijken wat je tegenkomt.

 

shopping-in-cusco

 

Baratillo
Deze markt wordt ook wel sábado Baratillo of “goedkope zaterdag” genoemd. Het is een vlooienmarkt die alleen op zaterdag open is de hele dag van zeven uur ’s ochtends tot zes uur ’s avonds. Het is het beste om vroeg te gaan om de beste spulletjes te vinden. Deze markt is vooral gericht op de lokale Peruanen en er zijn maar weinig toeristen te vinden. Deze markt is te vinden op twee blokken vanaf de San Pedro markt als je door de Calle Nueva loopt.

 

El Molino
El Molino is Cusco’s grootste zwarte markt, de beste plek om op koopjes jacht te gaan. Het is vlakbij het busstation terminal terrestre, het bus station. Het is er altijd druk en de kleine straatjes tussen de stalletjes staan vaak vol met mensen. Iedere dag kan je er alles kopen wat je maar wil. Goedkope kleding, elektrisch gereedschap, speelgoed en illegaal gebrande dvds. Hier zul je ook niet veel toeristen tegenkomen.

 

shopping-in-cusco

 

Plaza Real
Plaza Real is een super modern winkelcentrum in Cusco die nog maar een paar jaar geleden geopend is. Er is een bioscoop, een eten’s afdeling en een speelhal. Het heeft alles wat een winkelcentrum nodig heeft. Er is niks spectaculairs aan dit centrum maar als je even weg wil van de souvenir winkels dan is dit een goede optie. Natuurlijk is alles hier wel veel duurder vergeleken met de lokale marktjes, je kan er ook grote merken vinden.

 

shopping-in-cusco

Wil je nog meer tips voor het plannen van een reis naar Peru?

Neem gerust contact met de Dos Manos Peru reisadviseurs op!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*