Dos Manos Peru Travel

Dos Manos Peru Travel Blog

Exploring Peru

980 views

Wild Peru: ontdek Peru’s Indrukwekkende Nationale Parken

Wild Peru: Peru’s National Parks During or After the Pandemic

Wist je dat Peru een nogal wilde kant heeft? Peru staat vooral bekend om zijn Inca-ruïnes en om zijn prachtige, kleurrijke markten, cultuur en mensen. Maar wanneer je je reis naar Peru plant, is er zoveel meer, waaronder de geweldige Nationale Parken! De Peruaanse natuur is zo divers met een overvloed aan klimaatzones die talrijke natuurlijke leefomgevingen zorgen met buitengewone wilde dieren. Vele nationale parken en natuurreservaten hebben hun eigen specifieke wonderen en beschermen deze fauna. In deze blog vind je drie voorbeelden waar je de diversiteit van Peru kunt ervaren en prachtige natuur kunt zien tijdens je rondreis door Peru… Wild Peru: ontdek Peru’s Indrukwekkende Nationale Parken.

Read more about Outdoor Tours in Peru?

Als je de laatste updates over reizen naar Peru en COVID-19 wilt ontvangen, neem dan zeker een kijkje in de COVID-19 info op onze website, compleet met onze FAQ’s over de situatie rond COVID-19 in Peru, Tips voor reizen in Peru tijdens de pandemie en ons flexibele boekingsbeleid en onze Dos Manos COVID-19 protocollen.

Dos Manos can help you plan travel to Peru through private or semi private tours for you, your family or friends or make recommendations on tours where you will see few or no other tourists on your tour! We invite you to visit Peru’s National Parks During or After the Pandemic.

Bezoek de Nationale Parken van Peru

I – Manu Nationaal Park in het Amazoneregenwoud

Manu National Park in the Amazon Rainforest

Zip-lining in het Peruaanse Amazonegebied & ‘s nacht kaaimannen spotten

Manu National Park, gelegen in het regenwoud in de provincies Cusco en Madre de Dios en wordt gezien als het grootste natuurgebied van Peru. Het park telt zo veel verschillende diersoorten dat zijn unieke biodiversiteit en ecosystemen van grote waarde zijn en zelfs door UNESCO worden beschermd.

Afgesneden van de moderne wereld leven er meer dan zes verschillende traditionele stammen in het gebied van Manu. Het tropische klimaat zorgt voor een hoge vochtigheid en hete temperaturen die het gebied tot een comfortabel thuis maken voor vele soorten. Dit omvat meer dan 2.000-5.000 plantensoorten, met sommige schattingen tot 20.000 plantensoorten, 1.300 vlindersoorten, 850 vogelsoorten, 200 soorten zoogdieren (apen, reuzenotters, pekari’s, capibara’s, tapirs en jaguars), en een onbekend aantal reptielen, amfibieën en insecten. Bovendien worden er in Manu National Park voortdurend nieuwe soorten ontdekt!

Zip-lining in the Peruvian Amazon

Toegang tot Manu is voor toeristen alleen mogelijk via een erkend agentschap. In Manu heb je de mogelijkheid om te verblijven in comfortabele lodges die verschillende activiteiten aanbieden zoals het spotten van wilde dieren, begeleide boottochten, begeleide wandelingen in de natuur en zwemmen in de natuurlijk gevormde baden. Er worden ook kampeertours aangeboden. Alle Dos Manos jungle tours worden begeleid door een professionele gids die je vertelt over het Nationaal Park zelf, de betekenis van het regenwoud voor de bewoners en het gebruik van bepaalde planten voor medische of culturele doeleinden.

8 Day Tour    4 Day Tour

II – Paracas (National Park)

Paracas Protected Area

Sandboarding & animal spotting on the coast. Spot whales, orcas, sea lions and penguins.

Het Paracas National Reserve – gelegen aan de Pacifische kust, 265 van de hoofdstad Lima – is een perfect voorbeeld van een subtropische kustwoestijn in de Stille Oceaan, met bijna 100 archeologische plekken van de inheemse Paracas-bevolking!
In Paracas en de Islas Ballestas heeft u de unieke kans om veel bijzondere dieren te observeren: walvissen, orka’s, zeeleeuwen, pinguïns en zeeotters behoren tot de 36 soorten zee- en landzoogdieren die in het reservaat voorkomen. Andere zeedieren zijn sint-jakobsschelpen, krabben, abalones en octopussen, evenals groene, lederschildpadden en karetschildpadden. Meer dan 215 soorten trekvogels brengen ten minste een deel van hun leven door in Paracas, en ongeveer 60 van deze soorten migreren tussen Peru en de Verenigde Staten. Geniet van een prachtige dagtocht met Dos Manos om een grote verscheidenheid aan bijzondere diersoorten te zien!

Paracas Islas Ballestas

Maar de regio biedt nog meer: dicht bij de Islas Ballestas liggen Ica en Nazca, twee kleine kustplaatsen in de Peruaanse woestijn. Nazca staat bekend om de beroemde Nazcalijnen. Maar nog meer reizigers trekken naar Ica, waar ze de geweldige mogelijkheden voor sand boarding en een ritje met een buggy hebben ontdekt.

Sandboarding    Islas Ballestas

III – Nationaal reservaat Tambopata

Tambopata National Reserve

Zie de zonsondergang op Apeneiland en verken het maagdenbos om kaaimannen, schildpadden en de majestueuze Peruaanse Jaguar te vinden.

Het Tambopata National Reserve is een afgelegen, wild, maar toch een gemakkelijk toegankelijk gebied in het Amazoneregenwoud dat is uitgegroeid tot een van de wereldwijde hotspots voor ecotoerisme. De jungletochten door het Tambopata Nationaal Reservaat laten je de magie, diversiteit en rust ervaren van een van de meest diverse locaties op aarde! Het Tambopata-reservaat is kleiner dan het Manú National Park, maar het zit nog steeds vol met prachtige diversiteit!

3 Day Tour Tambopata    4 Day Tour Tambopata

See the Sunset on Monkey Island

Verborgen onder de dichte bomen van het Amazoneregenwoud zitten groepen apen, toekans, schitterend gekleurde ara’s en zelfs jaguars! Je weet nooit wat je gaat zien in het regenwoud van Tambopata! Gelegen aan de zuidkant van de Tambopata rivier, herbergt dit enorme gebied van prachtig laagland regenwoud een indrukwekkende biodiversiteit. Het aantal soorten dat in deze regenwouden huist, toont aan waarom de Tambopata-regio vaak de meest biodiverse plek op aarde wordt genoemd!

In Tambopata kunnen we meer dan 10.000 soorten planten, meer dan 670 soorten vogels, meer dan 1.000 vlindersoorten, 200 soorten zoogdieren en meer dan 100 soorten amfibieën en reptielen tellen. Natuurlijk vinden we er ook letterlijk duizenden soorten insecten.

Tambopata National Reserve is de perfecte plek om vogels te spotten. De comfortabele ecologische lodges zorgen voor een buitengewone wildlife ervaring met Dos Manos. Geniet van kanotochten, rondleidingen door de natuurlijke habitats, baden in de Amazone baden en het observeren van de verbazingwekkende wilde dieren!

Tambopata National Reserve is de perfecte plek om vogels te spotten. De comfortabele ecologische lodges zorgen voor een buitengewone wildlife ervaring met Dos Manos. Geniet van kanotochten, rondleidingen door de natuurlijke habitats, baden in de Amazone rivier en het observeren van de verbazingwekkende wilde dieren!

We hopen dat ons artikel Wild Peru: ontdek Peru’s Indrukwekkende Nationale Parken
Je inspiratie heeft gegeven voor het plannen van een reis naar Peru!

Heb je interesse in een Tour naar het Regenwoud? Boek nu met $ 20 korting per persoon!

Contact    Brochure

 
Wil je dit artikel liever in het Engels lezen?
Wild Peru: Peru’s National Parks During or After the Pandemic
 
Wil je dit artikel liever in het Spaans lezen?
Parques Nacionales en Peru para visitar

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *