Dos Manos Peru Travel

Dos Manos Peru Travel Blog

Exploring Peru

1388 views

Wat te doen in Lima: 21 top attracties

21 Best Things to do in Lima, Peru

Van alle plaatsen die je in Peru kan bezoeken, moet Lima ergens bovenaan je lijst staan – al was het maar omdat je zeker door de luchthaven gaat. Maar Lima is een tussenstop waard, vooral omdat er een heleboel dingen te doen zijn in de hoofdstad van Peru. We nemen je mee en laten je zien Wat te doen in Lima: 21 top attracties. Ze laten je deze veelzijdige stad vanuit alle hoeken bekijken, te beginnen met het elegante koloniale hart en zelfs oudere Inca-ruïnes, tot de moderne kant vol heerlijke gerechten en een niet te missen nachtleven. In “Wat te doen in Lima; 21 top attracties” lees je over de 21 beste toeristische attracties van Lima.
 

1. Verken het pittoreske hart van Lima op de Plaza Mayor

Hier is het allemaal begonnen: Plaza Mayor, in het oude centrum van de stad. Het is niet moeilijk op te merken dat de gebouwen rond het plein behoorlijk oud zijn. De kathedraal werd gebouwd in de 18e eeuw, hoewel het oorspronkelijke gebouw hier dateert uit 1535. Voor een echt oud gebouw dateert Casa de Aliaga, een blok ten noorden, ook uit dat jaar en wordt het beschouwd als het oudste koloniale herenhuis op het continent.

Cathedral of Lima by Night

2. Bloos bij het zien van erotisch aardewerk in het verbazingwekkende Museo Larco

Bekend als het Museo Arqueológico Rafael Larco Herrera (of het Museo Larco als je niet van tongbrekers houdt), zit dit museum letterlijk vol tot aan het dak; het heeft in totaal 45.000 artefacten. De pre-Columbiaanse tentoonstellingen, waaronder een hele erotische sectie, laten je gegarandeerd blozen.
 

3. Verken het Museo Nacional de Antropología, Arqueología e Historia del Peru

Nogmaals, je zult moeite hebben om de naam van dit museum te zeggen na een paar Pisco Sour cocktails, maar dit museum heeft een indrukwekkende verzameling mummies uit verschillende Peruaanse culturen, die je al dan niet laten worstelen om later in slaap te vallen de nacht na het bezoek!
 

4. Ontmoet de oudste bewoners van Lima in de catacomben van Iglesia San Francisco

Het klinkt een beetje raar, maar de rondleiding door de catacomben onder de kerk en het klooster van San Francisco is echt fascinerend, vooral omdat ze de botten bevatten van ongeveer 70.000 dode personen.

5. Gooi jezelf van een klif aan de kust

De kust van Lima is een populaire plek voor paragliden, vooral ‘s avonds wanneer je de zonsondergang kunt bewonderen terwijl je boven de stad zweeft.

Paragliding in Lima Peru

6. Dwaal door Barranco met herenhuizen geflankeerde straten

De vele cafeetjes en bars zijn misschien de reden dat de trendy wijk Barranco de aandacht van reizigers heeft getrokken en als een van de belangrijkste toeristische attracties van Lima wordt beschouwd.  Het is trouwens ook de thuisbasis  van Avenida Sáenz Peña vol met half vervallen 20e-eeuwse herenhuizen, die bijdragen bij aan de eigenzinnige sfeer hier in Barranco.
 

7. Bekijk de laatste portretten van prinses Diana in MATE

MATE is een onverwacht fantastisch klein museum verscholen in het zuiden van de wijk Barranco en is een van de populaire dingen om te doen in een dagje Lima. Het is opgedragen aan de Peruaanse modefotograaf Mario Testino, die beroemd was omdat hij de laatste officiële portretten van Lady Diana maakte vóór haar tragische dood in 1977.
 

8. Knuffel de katten in Parque Kennedy

Parque Kennedy, midden in de wijk Miraflores, is de plek waar ‘s avonds een geweldige handwerkmarkt wordt gehouden, maar het is waarschijnlijk beter bekend als de thuisbasis van duizenden zwerfkatten, van wie de meesten achtergelaten zijn door hun eigenaren en uiteindelijk hier zijn terechtgekomen en wonen. Gelukkig zorgt een lokale liefdadigheidsinstelling voor hen en de meeste zijn schattig, vriendelijk en kruipen graag op je schoot voor een knuffel.
 

9. Ontdek Peru’s eetcultuur van wereldklasse

Dineren in een chique restaurant moet een van de beste dingen zijn om te doen in Lima. Het is u waarschijnlijk niet ontgaan dat internationale eetcritici al lang enthousiast zijn over de Peruaanse keuken en dat u alleen een maaltijd hoeft te reserveren bij Astrid and Gaston of Central te begrijpen waarom. Het wordt geen goedkope avond, maar om innovatief eten te ervaren dat sterk put uit het unieke agrarische erfgoed van het land, is er geen betere manier. Je kunt ook een culinaire tour door Lima maken om te proeven van het lokale eten.
 

10. Lunch de meest overheerlijke ceviche van het land

Er zijn mensen van mening dat de meest verse, lekkerste ceviche (vis gekookt in citroensap) die je zult vinden, eigenlijk noordelijker langs de kust is. Maar de mogelijkheden in Lima komen aardig in de buurt. Punta Azul is een betaalbare keten van restaurants die gespecialiseerd is in het gerecht, terwijl Chez Wong duurder is (en exclusief – zorg ervoor dat je boekt), maar naar verluidt de beste ceviche in de stad.

Peruvian food Ceviche in Lima

11. Proef van de nationale drank van Peru, pisco

Het is geen geheim dat de Peruanen dol zijn op hun nationale cocktail, de pisco sour. En jij waarschijnlijk ook; Dus ga naar het Museo de Pisco, een half blok van de Plaza de Armas, voor een goede kennismaking met het drankje. Ze hebben ongeveer 100 soorten pisco’s in de aanbieding, plus een hele reeks verschillende cocktails met de drank. Live folkloristische en jazzmuziek zijn ook vrijwel gegarandeerd.
 

12. Feest op een peña in Barranco

Als je niet weet wat een peña is, dan moet dit zeker op je lijstje staan van wat je moet doen in Lima. Een peña is een traditionele bar, waar dansen op traditionele, folkloristische muziek de manier is om de nacht door te komen. De beste zijn in Barranco en de omliggende wijken; geef het een uurtje of wat en een paar drankjes en je zult dansen met de beste van hen.
 

13. Stop in Chinatown voor een chifa

Lima heeft een aanzienlijke Chinese bevolking, die verantwoordelijk is voor het creëren van de cuisine chifa. Het is in principe een Peruaanse draai aan traditionele Chinese gerechten. Je vindt de beste restaurants in het hart van de Chinese wijk, Barrio Chino.
 

14. Maak chocolade bij Choco Museo

Je weet het misschien niet, maar er zijn delen van de Amazone-jungle waar cacao wordt verbouwd. Lees meer over deze boon en de traditie van het maken van chocolade in heel Latijns-Amerika in Choco Museo, waar je ook kunt deelnemen aan een cursus chocolade maken voor echte praktische actie. Niet te missen in Lima.
 

15. Maak een wandeling langs de Miraflores malecón

Miraflores grenst direct aan de oceaan en heeft een lange promenade die bekend staat als de malecón. Naast een panoramisch uitzicht op de kust, heeft dit voetgangerspad leuke plekken om een pauze te nemen, waarvan de mooiste het met mozaïek versierde Parque de Amor (Park van geliefden) is.

Visit Lima malecon Peru

16. Geniet van de lichtshow op het Circuito Mágico del Agua

Voor puur nachtelijk entertainment gaat er niets boven het Circuito Mágico del Agua in Parque de la Reserva. Twaalf fonteinen zijn gemaakt om op muziek te dansen met een bijbehorend lichtscherm, waardoor dit een heerlijke plek is om een aangenaam uurtje door te brengen voordat je uit eten gaat.
 

17. Surf aan de beste stranden van Lima

Je zult verrast zijn hoe dicht de branding bij de stad is, met de beste stranden in Lima om te surfen in Waikiki en Makaha Miraflores, die beide geweldig zijn voor beginners. Onthoud dat je een wetsuit wilt, want de Humboldt-stroom betekent dat het water altijd aan de frisse kant is.
 

18. Reis door 3.000 jaar geschiedenis in het Museo de Arte

Als je een liefhebber van geschiedenis bent, mis dan niet het uitzonderlijke MALI – museum, dat de behoorlijk indrukwekkende prestatie van 3000 jaar kunst in één oud koloniaal herenhuis samenbrengt, met belangrijke artefacten uit pre-Spaanse culturen en schilderijen van de Cuzquena-school.
 

19. Leer meer over oud textiel in het Museo Amano

Dit museum ligt in de wijk Miraflores en bevat een uitgebreide privécollectie van textiel die de belangrijke weefgeschiedenis van Peru vertelt, en duizenden jaren oude Peruaanse culturen beslaat.
 

20. Bezoek het oudste monument van Miraflores: de Huaca Pucllana

Het is een beetje verrassend, maar een van de belangrijkste toeristische attracties van Lima is eigenlijk een oude Inca-ruïne, midden in Miraflores. De Huaca Pucllana werd ergens rond 700 na Christus gebouwd en de verwoeste muren van deze eens zo belangrijke tempel geven een idee van hoe het oude Lima eruitzag voordat de Spanjaarden arriveerden.
 

21. Spaans leren in Lima

Er is geen betere manier om je voor te bereiden op een reis door Peru dan om het lokale jargon onder de knie te krijgen. Sterker nog, als je op een Spaanse taalschool in de hoofdstad leert, heb je voldoende tijd om de rest van de belangrijkste toeristische attracties van Lima te zien terwijl je studeert
 

Wil je dit artikel liever in het Engels lezen?

21 Best Things to Do On Your Next Trip To Lima

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *