Wat je nog niet wist over je treinreis naar Machu Picchu

24 May
1,764
Views
0 Kommentaars
What you didn’t know about going to Machu Picchu by train
Tuesday May 24, 2016 - Gepost door in de categorie Machu Picchu

Wat je nog niet wist over je treinreis naar Machu Picchu

Als je naar Peru reist en je wilt Machu Picchu, één van de 7 Wereld Wonderen, bezoeken dan heb je verschillende opties. Je vertrekt sowieso vanuit het prachtige Cusco, de gateway naar Machu Picchu.

Allereerst is er natuurlijk de beroemde Inca Trail maar als je deze prachtige hike wilt doen, moet je deze maanden van te voren boeken. De traditionele Inca Trail naar Machu Picchu is vrijwel altijd uitverkocht omdat dit een zeer populaire trek is.

Als de Inca Trail is uitverkocht maar je wil toch een trek doen dan zijn er genoeg andere opties: de Inca jungle en de Salkantay trek. Alle routes gaan door de prachtige landschappen van Peru met Machu Picchu als eindbestemming.

What you didn’t know about going to Machu Picchu by train

Maar wat nou als trekking niet jouw ding is? Dan is met de prachtige treinreis naar Machu Picchu de perfecte optie voor jou! Hieronder vind je een aantal tips om je voor te bereiden op je treinreis en om het meeste uit je ervaring bij Machu Picchu te halen. Of in andere woorden: Wat je nog niet wist over je treinreis naar Machu Picchu!

 1. Zorg ervoor dat je ten minste 30 minuten voor vertrek op het treinstation aankomt.
   
  Zo weet je zeker dat je zonder stress aan je reis begint, je hebt tijd om rustig je stoel te vinden en om het jezelf gemakkelijk te maken. Tijdens de rit komt het trein personeel langs om je van een hapje en een drankje te voorzien en bieden je de mogelijkheid om souvenirs te kopen.
 2.  

 3. Zorg dat je je camera bij de hand hebt en zorg ervoor dat je een plaatsje bij het raam hebt.
   
  Als je overdag de trein neemt kan je genieten van de prachtige landschappen waar de trein door heen komt. Het uitzicht is adembenemend dus zorg dat je je camera bij de hand hebt. Als je bij het raam zit dan kan je weg dromen bij de schoonheid van de natuur die langs raast. Er zitten ook ramen in het plafond van de trein zodat je de bergtoppen kan zien en als je geluk hebt de strakke blauwe hemel.
 4.  

 5. Eenmaal in Aguas Calientes, het kleine dorpje onder Machu Picchu, moet je beslissen of je naar Machu Picchu wilt lopen of dat je de bus neemt. De bussen vertrekken vanaf het busstation als ze vol zijn, je moet wel alvast een kaartje kopen om deze bus te kunnen nemen. Als je een nachtje in Aguas Calientes overnacht dan kan je ervoor kiezen om vroeg op te staan en de eerste bus omhoog te nemen om 05:30 AM.

What you didn’t know about going to Machu Picchu by train

 1. Sta vroeg op, neem de eerste bus en zie de zonsopgang.
   
  De meeste hotels/hostels in Aguas Calientes houden rekening met de vroege vogels en serveren ontbijt vanaf 05:00 AM, dus als je de eerste bus wilt nemen hoef je niet met een lege maag aan de dag te beginnen. Houd wel rekening met de lange rijen voor de bussen, vooral voor de eerste bus omdat er meer reizigers zijn met hetzelfde idee. Maak je geen zorgen, de bussen zijn goed georganiseerd dus je hoeft niet lang in de rij te staan. Tijdens de busrit omhoog kan je genieten van de langzame zonsopgang en het prachtige uitzicht over de jungle en de bergen op de achtergrond.
  De archeologische site van Machu Picchu opent om 06:00 AM, dus als je voor openingstijd aankomt moet je in de rij wachten met de andere vroege vogels. Maar dit is het zeker waard, je bent één van de eersten die deze fantastische en mysterieuze plek binnentreed en dit belooft geweldige foto’s en een rustige sfeer.
 2.  

 3. Houd er rekening mee dat Machu Picchu groter is dan het er uitziet.
   
  Het mag er dan misschien klein uitzien op de foto’s maar in werkelijkheid is Machu Picchu een groot gebied. Het kost behoorlijk wat tijd om omhoog te lopen naar het uitzichtspunt, naar de sun gate of naar de Inca bridge. Houd hier rekening mee als je om een bepaalde tijd met je gids hebt afgesproken of als je de bus naar beneden moet nemen om je trein terug te halen. Als je een rondleiding krijgt dan kan je gids je vertellen hoelaat je ongeveer de bus moet nemen als je om een bepaalde tijd op het station moet zijn. Maar als je wat tijd over hebt dan kan ik je zeker aanbevelen om nog wat langer rond te lopen op deze mysterieuze plek en je te verbazen over de bouwtechnieken en het fantastische uitzicht.

Dus, heb je al besloten hoe je naar het beroemde Machu Picchu gaat? Wat je ook besluit, je bent verzekerd van een fantastische dag bij deze geweldige bezienswaardigheid in Peru.

Voor meer informatie neem contact met ons op. Wij helpen graag bij het samenstellen van een programma en bij het adviseren van de beste opties; met de trein of trekking.
 
Klaar om je tour naar Machu Picchu te boeken?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*