Dos Manos Peru Travel

Dos Manos Peru Travel Blog

Exploring Peru

1280 views

Wat is het beste: Rainbow Mountain (Vinicunca) of Palccoyo?

Rainbow Mountain or Palccoyo?

Peru, een land van adembenemende landschappen en natuurlijke wonderen, biedt avontuurlijke reizigers de mogelijkheid om de prachtige bergketens te verkennen. Tot de bekendste behoren de Rainbow Mountain en het Palccoyo-gebergte, beide gelegen in de Andes, vlakbij Cusco. Hoewel beide bestemmingen ontzagwekkende uitzichten en een voorproefje van de natuurlijke schoonheid van Peru beloven, bieden ze toch  een andere ervaring. In deze uitgebreide gids vergelijken we Rainbow Mountain en Palccoyo Mountain Range om je te helpen beslissen wat het beste is: Rainbow Mountain of Palccoyo.

Trek to Rainbow MountainVeel reizigers in Peru kennen de beroemde Rainbow Mountain in Cusco, maar sinds een paar jaar is er ook deze alternatieve tournaam op de marktradar: Palccoyo, ook wel bekend als de Alternative Rainbow Mountain. Als je je afvraagt wat de beste opties voor jou zijn en je twijfelt aan de verschillen, de voor- en nadelen van elke tour, dan is dit artikel iets voor jou! We zullen enkele verschillen tussen de twee tours uitleggen en wat je kunt verwachten, zodat je kunt beslissen welke tour je van je Peru-bucketlist wilt afvinken: Rainbow Mountain of Palccoyo.

Amazing Rainbow MountainQuick Facts over Rainbow Mountain en Palccoyo:

Rainbow Mountain (Vinicunca) Full-Day Tour
Rainbow Mountain (Vinicunca) Full-Day Tour
Province: Quispicanchi
District: Cusipata and Pitumarca
Trekking Cusipata Route: 12 kilometres or 7.5 miles walking roundtrip (3 and a half hours approx. walking roundtrip)
Difficulty: The Rainbow Mountain hike is moderately challenging. The altitude and steep terrain can be physically demanding, but most hikers with average fitness levels can complete it
Palccoyo (Alternative Rainbow Mountain) Full-Day Tour
Altitude: 4,900 meters above sea level or 16,076 feet above sea level
Province: Canchis
District: Checacupe (Community of Palccoyo)
Trekking Checacupe Route: 2 kilometres or 1.2 miles walking roundtrip from the trailhead (55 minutes approx. walking roundtrip from the trailhead)
Difficulty of the Hike: The hike in Palccoyo is considered easier and suitable for all fitness levels, including families with children and elderly travelers.

Palccoyo Mountains

Hoe hoog is de Regenboogberg? En Palcoyo?

Zoals u kunt zien, liggen de hoogten van beide wandelingen op een adembenemende hoogte. Ik bedoel dit letterlijk. De hoogte is bijna net zo hoog als het Mount Everest Base Camp. Daarom raden we aan om minimaal twee dagen of langer in Cusco door te brengen om te acclimatiseren voordat je een van deze trekkingen probeert. Als je je niet op je gemak voelt op de hoogte van Cusco, zijn deze tochten misschien niet de beste optie voor jou. Sommige mensen hebben een klein probleem met de hoogte en anderen hebben ernstigere reacties. U moet langzamer lopen dan normaal en pauzes nemen wanneer dat nodig is.

Palccoyo alternative rainbow mountain Peru

Hoe lang duurt de wandeling op Rainbow Mountain? En Palcoyo?

De Palccoyo-trekking is korter, neemt minder tijd in beslag en bevindt zich op een iets lagere hoogte op het hoogste punt vergeleken met Rainbow Mountain. De Palccoyo trekking vertrekt rond 6.00 uur vanuit Cusco terwijl we je rond 3.30 uur ophalen voor de Rainbow Mountain Tour.

Hoe veel toeristen bezoeken Rainbow Mountain dagelijks?

De Palccoyo-trektocht heeft ook minder mensen dan Rainbow Mountain. Het gemiddelde aantal toeristen per dag op de Palccoyo-trekking ligt tussen de 80 en 100 personen. Tijdens het laagseizoen kun je zo’n 300 tot 400 mensen aantreffen op de Rainbow Mountain-trekking. Maar tijdens het hoogseizoen kun je op de Rainbow Mountain-trekking 600 tot 700 mensen per dag verwachten. (Deze cijfers zijn afkomstig uit de statistieken van 2019).

Palccoyo Peru De Palccoyo-trekking is ook minder steil en er is een heel subtiele helling, terwijl de Rainbow Mountain-trekking aan het einde van de wandeling een steile tocht naar boven heeft.

Wat te zien tijdens een bezoek aan Rainbow Mountain en Palccoyo?

Duurzaam Toerisme in Peru
Eén van de missies van Dos Manos Travel is het bevorderen van duurzaamheid. We ondersteunen lokale Peruaanse gemeenschappen door een economische instroom te creëren. We respecteren hun culturele waarden en helpen de historische betekenis van de toeristische trekpleisters in Peru te behouden (lees de 12 tips van Dos Manos over verantwoord reizen).

Omdat het aantal toeristen naar dit gebied in Peru steeds groter wordt, zijn er ontwikkelingsprojecten geweest zoals nieuwe parkeerplaatsen in waterrijke gebieden, meer afval en zwerfvuil en zware erosie door voetverkeer. A few tips to be more environmentally and culturally sustainable.

  • Wees respectvol voor de lokale gemeenschappen, je gidsen en de ruiters die je tegenkomt.
  • Vraag het altijd voordat je iemands foto maakt.
  • Probeer alsjeblieft niet te schreeuwen of te schreeuwen.
  • Laat uw afval niet achter, maar neem herbruikbare waterflessen mee
  • Loop niet van de aangegeven paden af om erosie van de prachtige landschappen te voorkomen.
  • Neem geen natuurlijke souvenirs zoals stenen of planten mee.

Tijdens de Palccoyo-trekking zie je een ‘bosque de piedras’ (Bosque del Monje), lama’s, alpaca’s, een rode vallei, een koloniale stenen brug en een Incabrug en op een heldere dag kun je de met sneeuw bedekte toppen van de Ausangate en nog veel meer gletsjerbergen in de verte.

Palccoyo biedt een reeks kleurrijke, gelaagde bergen die lijken op Rainbow Mountain, maar in een minder drukke omgeving. U zult genieten van vergezichten op het unieke landschap zonder de drukte.

Tijdens de Rainbow Mountain-trekking zie je kuddes schapen, lama’s, alpaca’s, kleine stenen huizen en de besneeuwde toppen van de Ausangate-berg aan de horizon.

Het hoogtepunt van Rainbow Mountain zijn de verbluffende geologische formaties, met levendige lagen minerale afzettingen die een regenboogachtig uiterlijk creëren. Je wordt getrakteerd op een panoramisch uitzicht op de omliggende Andes.

Tijdens beide tochten zul je een verbluffende reeks gestreepte kleuren vinden van de aanwezige minerale afzettingen.

Welke trek is meer populair? Rainbow Mountain (Vinicunca) of Palccoyo?

Rainbow Mountain is een populaire keuze vanwege het unieke en Instagram-waardige landschap. Reizigers geven vaak de voorkeur aan de uitdaging van de wandeling en de mogelijkheid om de iconische regenbooggestreepte berg te zien. De populariteit van Rainbow Mountain kan worden toegeschreven aan de buitengewone natuurlijke schoonheid, die via sociale media internationale erkenning heeft gekregen.

Palccoyo heeft de voorkeur van reizigers die op zoek zijn naar een meer ontspannen wandelervaring met minder drukte. Gezinnen en mensen die op zoek zijn naar een pittoreske maar toch toegankelijke tocht kiezen vaak voor Palccoyo. Ondanks dat het minder bekend is, is Palccoyo populair geworden onder reizigers die op zoek zijn naar de verbluffende geologische formaties zonder de drukte van grotere mensenmassa’s.

Rainbow mountain tour Cusco PeruKortom, zowel Rainbow Mountain als Palccoyo Mountain Range bieden opmerkelijke natuurlijke schoonheid en de kans om het bergachtige terrein van Peru te verkennen. Jew keuze tussen de twee (Rainbow Mountain (Vinicunca) of Palccoyo) hangt af van je conditie, je verlangen naar een uitdagende wandeling en of je naar een wat rustiger of juist drukker gebied wilt. Terwijl Rainbow Mountain beroemd is om zijn levendige kleuren en Instagram-aantrekkingskracht, biedt Palccoyo een rustiger en gezinsvriendelijker alternatief. Welke je ook kiest, beide bestemmingen beloven onvergetelijke ervaringen te midden van de adembenemende landschappen van de Andes in Peru.

Red Valley Rainbow Peru

Vragen over deze tours?

Contact een van onze Peru Trip Advisors

Tour Rainbow Mountain     Tour Palccoyo

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *