Wat is beter: Rainbow Mountain (Vinicunca) of Palccoyo?

13 Sep
792
Views
0 Kommentaars
Wat is beter: Rainbow Mountain (Vinicunca) of Palccoyo?
Friday September 13, 2019 - Gepost door in de categorie Adventure Travel, Cusco, Destinations, Peru Travel

Wat is beter: Rainbow Mountain (Vinicunca) of Palccoyo?

De meeste reizigers in Peru kennen de beroemde Rainbow Mountain in Cusco. Maar ondertussen is de kleurenberg Palccoyo, bekend als alternatief voor Rainbow Mountain, inmiddels ook een begrip geworden. Wat is nu de beste bestemming? Waar is het uitzicht het mooiste? Welke trek is het zwaarste? Als je twijfelt over deze bestemmingen, dan is dit artikel voor jou. In dit artikel leggen we uit wat de verschillen zijn, de voor- en nadelen, en wat je kan verwachten: Wat is beter: Rainbow Mountain of Palccoyo?

Feiten over de “regenboogbergen”:

 


amazing rainbow mountain

 

Rainbow Mountain, volle dag tour

Hoogte: 5045 meter boven zeeniveau.
Provincie: Quispicanchi.
District: Cusipata en Pitumarca.
Cusipata wandeltocht: 8 kilometer.
Duur: circa 3,5 uur.

 


palccoyo peru

 

Palccoyo, volle dag tour

Hoogte: 4900 meter boven zeeniveau.
Provincie: Canchis
District: Checacupe (communiteit van Palccoyo)
Checacupe wandeltocht: 2 kilometer
Duur: circa 1 uur.

 

Hoogte

Zoals je kan zien zijn de hoogtes van beide tochten letterlijk adembenemend hoog: bijna net zo hoog als de basiskamp van de Mount Everest. Daarom raden we je aan om eerst minstens twee dagen in Cusco (3400 meter hoogte) te verblijven, om gewend te raken aan de hoogte. Mocht dat niet lukken, dan moet je goed overwegen of je deze trek wel wilt doen. Sommige mensen merken de hoogte maar amper, terwijl anderen er meer moeite mee hebben en zich echt ziek gaan voelen. Wellicht is Palccoyo dan e beste keus (zie hieronder). Normaalgesproken zal je op deze hoogtes rustig moeten lopen, en regelmatig pauzeren. Uiteraard ervaar je bij beide bergen de schitterende kleuren van de bergen, die ontstaan uit de hoge minerale concentraties.

 


palccoyo alternative rainbow mountain peru

 

Wandeltocht

De Palccoyo wandeltocht is korter, neemt minder tijd in, en is op z’n hoogtepunt lager gelegen dan die van de Rainbow Mountain. Voor deze tour word je om 6.00 uur ’s ochtends opgehaald, voor de Rainbow Mountain is dat om 3.30 uur ’s ochtends. Voor beide tochten geldt dat je ongeveer om 6.30 uur ’s middags weer wordt afgezet in Cusco. Normaal gesproken zijn de tochten inclusief transport, gids, entree, ontbijt en lunch.

 


trek to rainbow mountain

 

Aantal bezoekers per dag

The Palccoyo toch trekt minder bezoekers aan dan de Rainbow Mountain, gemiddeld tussen de 80 en 100 man per dag. Tijdens het laagseizoen bezoeken circa 300 tot 400 personen de Rainbow Mountain dagelijks, in tegenstelling tot de 600 tot 700 personen in het hoogseizoen (2019). Verder is de Palccoyo tocht over het algemeen minder stijl dan de Rainbow Mountain, die behoorlijk zwaar eindigt.

 


rainbow mountain tour cusco peru

 

Bezienswaardigheid

Tijdens de Palccoyo tocht kom je de Bosque del Monje tegen, (een soort bos van stenen), lama’s, alpaca’s, een rode vallei, koloniale steenbrug en Inca brug. Op een heldere dag kan je de met sneeuw bedekte bergtoppen zien, onder meer die van de Ausangate. Tijdens de Rainbow Mountain tocht kom je kudde schapen, lama’s en alpaca’s tegen en stenen huizen. De sneeuwtoppen van de Ausangate berg zijn te zien aan de horizon.

 


palccoyo

 

Duurzaam toerisme

Kernwaarden van Dos Manos Travel zijn om duurzaamheid te promoten, de lokale communiteit steunen door te zorgen voor economische toestroom, het respecteren van de culturele waarden en het onderhouden van de culturele en historische betekenis van de toeristische bestemmingen. Lees voor meer informatie onze blog met 12 tips voor duurzaam reizen in Peru.

 


red valley rainbow peru

 

Creëer een positief imago

De toestroom van toeristen in Peru blijft stijgen, en mede daardoor ook de lucht, water en grond vervuiling. Bovendien ontstaat erosie, vooral door de massale wandeltochten.

Hoe kun je als toerist een positief imago creëren?

  1. Wees ervan bewust dat je als toerist je land vertegenwoordigd. De lokale bevolking is altijd aan het opletten of je hun heilige land respecteert.
  2. Wees respectvol tegenover de lokale gemeenschappen en gidsen. Altijd eerst vragen als je van iemand een foto wil nemen.
  3. Sluit luidruchtig en asociaal gedrag totaal uit, laat nooit rommel achter, gebruik herbruikbare flessen, en wandel niet buiten de aangegeven paden om erosie te beperken. Laat verder de natuur zoveel mogelijk met rust.
  4. Voordat je voor een reisorganisatie kiest, wees er dan zeker van dat ze: milieuvriendelijke kernwaarden hebben en uitvoeren, zich inzetten om bij te dragen aan het beschermen en steunen van biodiversiteit en cultureel erfgoed, en dat ze zoveel mogelijk lokale gidsen in dienst hebben.

 


red valley rainbow peru

 

Meer Lezen over Rainbow Mountain en Palccoyo?

 

Heb je meer vragen over de Rainbow Mountain of Palccoyo Tour?
Neem gerust contact op met onze reisadviseurs!

 

Book NowContact

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*