Waar koop je de beste sapjes in Cusco

05 Jan
1,627
Views
0 Kommentaars
Dónde comprar el mejor jugo en Cusco
Tuesday January 05, 2016 - Gepost door in de categorie Cusco, Food and Drink

Waar koop je de beste sapjes in Cusco
Één van de beste dingen van reizen in Peru is het geweldige eten: ceviche, lomo saltado, cavia, en vele andere gerechten. Maar één van mijn favorieten is: het verse fruit! En één van de beste manieren om van dit fruit te genieten is in één van de jugerías die in de straten van Cusco te vinden zijn. Een glas vers sap kost je tussen de 4 en 10 Soles, afhankelijk van de locatie, het fruit, en waarmee je besluit het te mixen: een ander fruitsoort, water, melk, of yoghurt. De meeste jugerías bieden ook snacks, sandwhiches, en Peruaanse toetjes aan. Zo, hoe kies je nu de beste plaats uit? Hier is een gidsje voor je. Je zult twee van de meest populaire jugerías ontdekken vlakbij de Plaza de Armas, en een andere, waar ik het beste sapje ooit probeerde – op maar een paar blokken verder.

where-to-buy-the-best-juice-in-cusco

Aan de west kant van de Plaza de Armas, kun je “Yajúú” vinden. Alhoewel je hier niet veel interessant vast voedsel zult vinden, bieden ze een brede variatie drankjes aan van gewoon sap, medicinale sapjes, smoothies, “exóticos” – de minder bekende sapjes, en de “silvestres” – een hele groep van ongewone drankjes die je absoluut wilt proberen als je een avontuurlijk type bent. De drankjes hier zijn goed, en de prijzen zijn aan de lage kant: 4 Soles voor een simpel sapje gemixed met water, 7 Soles voor de medicinale drankjes, en 14 Soles voor de smoothies. Als je op zoek bent naar een makkelijk stop en een normaal drankje voor een redelijke prijs, is Yajúú perfect!

where-to-buy-the-best-juice-in-cusco

Op een paar blokken verder in westelijke richting, in de richting van Plaza San Francisco, op de hoek van Calle Marquez en Neladeros, kun je de altijd populaire “Peru Juice” vinden. Als je deze shop binnengaat, zul je een leuke mix vinden van Peruanen en reizigers vanwege de uitgebreide menu´s met elk soort sap dat je wenst, sandwiches, gebraden kip, hamburgers, en – alweer- Peruaanse toetjes. Als je op zoek bent naar een goede plek met een groep en als groep niet kan kiezen wat te eten, dan is dit de plek om naartoe te gaan! De prijzen zijn een beetje hoger dan in de meeste andere plaatsen. Een sandwhich kost 9 Soles in plaats van 7 Soles, en zelfs de meest simpele sapjes kosten op zijn minst 6 Soles. Zoals verwacht kan worden in een gevarieerde plaats als dit, niets is zo goed als je krijgt op een specialiteits plaats. Uiteindelijk betaal je voor gemak in plaats van kwaliteit.

where-to-buy-the-best-juice-in-cusco

Maar als je op zoek bent naar een autentische Cusqueense jugería met een Spaans menu, lekkere sapjes en snacks voor een redelijke prijs, kijk dan niet verder dan de heerlijke “Snack del Carmen”, op nog geen blok verwijderd van Limac Pampa Grande! Met een lekker menu van sandwiches, toetjes, sapjes, en andere drankjes, Carmen biedt een perfecte snack pot voor de hete – of koude- middagen in Cusco. En dit met een prijs range dat gelijk is aan die van Yajúú, 4 to 8 Soles. Het leuke van dit café zit ´m niet alleen in het menu en de prijzen, maar ook in de grootte – je kunt de eigenaren je eigen sapje voor je neus zien maken! En hier is nog een pro-tip voor de grote kaas liefhebbers: koop het hier!

where-to-buy-the-best-juice-in-cusco

Zo voor een snelle stop op de Plaza van Cusco, een groepsuitje om alle Peruaanse lekkernijen in één keer te proberen, of een klein tripje naar de beste “juice” van de stad, je kunt niet echt verkeerd kiezen als het op de jugerías in Cusco aankomt! Neem de tijd om een nieuw fruitsoort uit te proberen, of misschien een mix waar je zelf nooit aan gedacht zou hebben, en laat me een reactie achter om me te laten weten waar JIJ de beste sapjes in Cusco hebt gevonden!

Beth Pinzur, Cusco, Oktober 2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*