Trek of de Trein – Hoe ga jij het liefste naar Machu Picchu?

10 Mar
2,296
Views
0 Kommentaars
Trek or Train – Which should you take to Machu Picchu
Monday March 10, 2014 - Gepost door in de categorie Machu Picchu

Een reis naar Peru is niet compleet zonder het beroemde plek Machu Picchu te bezoeken. De Spanjaarden hebben Machu Picchu nooit ontdenkt tijdens hun verovering. Hierdoor is het een van de best bewaarde Inka plekken gebleven. De meeste archeologen geloven dat Machu Picchu, wat ‘’oude berg’’ betekent in het Quechua, gebouwd is als een resort voor de Inca keizer Pachacutec en de locatie heeft een heilige,religieuze betekenis door het omringende landschap. De bouw begon in 1450 op het hoogtepunt van het Inca rijk. Gedurende de Spaanse verovering bleef de stad echter verlaten en het was nog niet klaar. Zo bleef het voor meer dan 100 jaar. Amerikaanse historicus Bingram ‘’herontdekte’’ de stad in 1911 en bracht het onder internationale aandacht. Vanaf 1977 staat Machu Picchu staat op de UNESCO werelderfgoed lijst. In een wereldwijde enquete in 2007 is Machu Picchu geselecteerd als een van de zeven wereldwonderen in de wereld. Het is de populairste toeristische plek in Peru.

 

Hoe om te gaan naar Machu Picchu? Trein of TREK?

Je gaat dus zeker naar Machu Picchu wanneer je in Cusco en Peru bent, maar hoe kom je er? Er zijn
eigenlijk twee opties: neem de trein naar Machu Picchu of doe een trek. Als je niet veel tijd in Peru hebt of je vind slapen in een tent een nachtmerrie dan kun je het beste de trein nemen.

Er zijn drie treinen naar Machu Picchu:

 • De Expedition trein.
   
  Dit is de goedkoopste trein, maar nog steeds comfortable en met grote ramen;
 •  

 • De Vistadome trein.
   
  Met leren stoelen en meer beenruimte. Een snack en een Andean dans show zijn inclusief;
 •  

 • De Hiram Bingham trein.
   
  Een van de beste treinen in de wereld , een eerste klas ervaring. Aperitieven, wijn, entertainment, een gids en thee tijd in Machu Picchu zijn inclusief.


Machu Picchu incredible experience

De Inca Trail naar Machu Picchu

Als je meer dan een paar dagen in Cusco bent, raad ik aan om een trek te doen waarbij je eindigt bij Machu Picchu. Een trek versterkt de Machu Picchu ervaring. Je zult overweldigd worden met de climax van het aankomen op zo’n geweldige plek na een paar dagen hiken door de Andes. Je zult ook meer waarderen wat een ongelofelijke prestatie Machu Picchu is: de Incas droegen stenen over de bergen van heel ver weg en importeerde zand vanaf de kust van Peru om de stad te bouwen.

De traditionele Inca trail van 4 dagen-3 nachten naar Machu Picchu is de populairste. Dit is een trek van 45 km (28 miles) door de Andes wat je langs Inca ruines en adembenemende landschappen brengt wanneer je aankomt in Inti Punku (Sun Gate) in de morgen van je vierde dag. Hier zul je dan eindelijk Machu Picchu voor de eerste keer zien. Als je vier dagen te lang vind, is er ook de verkorte versie van deze trek: 2 dagen-1 nacht versie. In de nacht van je eerste dag ga je naar Inti Punku. In de vroege morgen ga je naar Machu Picchu.

Mountain biking Machu Picchu Cusco

Er is een maximum aantal mensen per dag toegestaan op de Inca Trail en omdat de trek zo populair is, raken deze plekken snel vol.

Als je gedurende het droge seizoen wilt gaan (mei-oktober) moet je een paar maanden van te voren boeken. De Inca Trail is elk jaar gedurende de hele maand februari gesloten wegens werkzaamheden.

 

OTHER TREKS TO MACHU PICCHU

Maak je geen zorgen als de Inca Trail al volgeboekt is of als je in februari in Peru bentt! Er is een aantal alternatieve treks dat zeker de moeite waard is. De meest populaire is de uitdagende 5 dagen-4 nachten Salkantay trek. Hierbij ga je door de jungle en over bergen met besneeuwde toppen. Een andere optie is de Lares trek. Hierbij kom je door Andes dorpjes en Inca ruines in de Lares valley. Of de Uchuy Machu Picchu trek: deze begint in de ruines van Sacsayhuaman in Cusco en brengt je door de Sacred Valley naar Uchuy Q’osqo (‘’klein Cusco’’). Als je in bent voor wat avontuur en adrenaline is de Jungle Trek een goed alternatief dat wandelen combineerd met mountain biken, whitewater rafting en zip-lining.

Incredible and unforgettable experience in Machu Picchu, Peru

Uiteindelijk maakt het niet uit hoe je erheen gaat, want je bezoek aan Machu Picchu zal een geweldige en onvergetelijke ervaring zijn. Dus geniet van de reis of je nou met de trein, met de voet of zip-line gaat!
Voor meer informatie en de beschikbaarheid van de Inca Trail, kun je contact opnemen met Dos Manos Peru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*