Top 7 Leukste Outdoor Activiteiten in en rondom Cusco

15 Apr
2,095
Views
0 Kommentaars
7 activities in and around Cusco that Bring you Closer to Nature
Friday April 15, 2016 - Gepost door in de categorie Adventure Travel, Cusco

Wil jij op zoek naar de geheimen van de Peruaanse cultuur, tijdens je reis in Peru? Als je op zoek bent naar een andere manier om Peru ter verkennen dan in de bus met een tour, bekijk dan deze mogelijkheden en bezoek Peru’s bezienswaardigheden op een manier die je dichter bij de natuur en BIJ de Peruaanse cultuur brengt.

Voor deze outdoor- activiteiten heb je geen ervaring nodig, iedereen is welkom! Zie hier onze top 7 Leukste Outdoor Activiteiten in Cusco, om het meeste uit je verblijf in Peru te halen.


Als je één van   BOEK HIER   voor minimaal 2

 

personen, kun je deze kortingscode gebruiken: NEWSLTRMRCH16 voor 10% korting.

  1. Ga het water op: kayaking in Cusco

7 activities in and around Cusco that Bring you Closer to Nature

Hier kan je letterlijk de natuur in duiken. Als je klaar bent met lopen en graag de kalmerende golven op de rivier wilt voelen, moet je een kayak tour in Cusco boeken! De Kayak tours nemen je mee de Urubamba rivier op in de Sacred Valley van de Incas waar je kan genieten van de prachtige uitzichten op de landschappen. Tijdens het paddelen op het water, ervaar je de verschillende vogels die rond het water leven en zul je lokale vissers aan de oevers zien.

INFO TOUR     VRAGEN?

  1. Schilder workshop in Cusco

7 activities in and around Cusco that Bring you Closer to Nature

Heb je al foto’s gemaakt van iedere kerk en elke ruine in Cusco? Je kan ook meer dan alleen foto’s mee naar huis nemen. Deze artistieke activiteit laat je het landschap van Peru met andere ogen bekijken. Laat je camera thuis en zie het met je eigen ogen!

Tijdens deze schilder workshop op de heuvel bij de Sacsayhuaman ruines of in de Sacred Valley zul je een lekkere rustige dag hebben en zal je leren over het schilderen van landschappen terwijl je je eigen schilderij creëert.

VRAGEN?

  1. Ga te voet: trekking in het Andes gebergte

7 activities in and around Cusco that Bring you Closer to Nature

Trekkings naar Machu Picchu
Trekking is waarschijnlijk één van de meeste persoonlijke manieren om een ander land te verkennen. In plaats van de bus te nemen met alle andere toeristen, biedt trekking een minder drukke, en avontuurlijkere mogelijkheid op Machu Picchu te verkennen. Je ervaart de Peruaanse natuur, duikt in de flora en fauna terwijl je elke dag een stukje dichterbij één van de zeven wereld wonderen komt.

Inca Trail

De bekendste Peruaanse trek is de Inca Trail, maar houdt er wel rekening mee dat deze tour bijna altijd uitverkocht is. (Lees eerst onze blog met tips voor het boeken van deze trail: Inside Scoop on Booking the Inca Trail in Peru). Maar als het niet lukt zijn er natuurlijk genoeg alternatieven.

Salkantay

De Salkantay trek begint in de Sacred Valley en gaat door langs de rivieren en bossen in het indrukwekkende Peruaanse Andes gebied, daarna daal je af naar de warmere en mooie laaglanden. De vijfde en laatste dag breng je door in de oude Inca stad; aan het einde van de dag neem je de trein terug naar Cusco.

Bekijk hier het tour schema en de prijzen voor de Salkantay Trek (5 days)

Inca Jungle Trek

De Inca Jungle Trek brengt je van Cusco naar de oude ruines van Machu Picchu. Je ervaart de Peruaanse landschappen tijdens het mountainbiken op de eerste dag en je bereikt het stadje Aguas Calientes door te hiken door het Andes gebergte en door de bossen. Er is ook een mogelijkheid om te raften om de derde dag! Op de laatste dag van de trek bezoek je Machu Picchu en ga je aan het einde van de dag terug naar Cusco met de trein.

Bekijk hier het reisschema voor de Inca Jungle Trail (4 days).

INCA TRAIL     SALKANTAY TREK     INCA JUNGLE TREK

  1. Stap op die mountainbike!

Een sneller alternatief dan lopen maar nog steeds optimaal de natuur te beleven is mountain biking. Er zijn een aantal mogelijkheden met verschillende bestemmingen (Ollantaytambo, Mars en Moray, Lares, Manu, Quillabamba) en met verschillende tour lengtes. Of je nou een dag trip rond Cusco wilt doen of een twee daagse tour, er zijn vele mogelijkheden om uit te kiezen.
Bekijk hier een aantal opties:

Het schema voor 1 dag tour naar Ollantaytambo
Het schema voor 1-day tour to Maras and Moray
Het schema voor een 2 daagse tour naar Manu
Het schema voor een 2 daagse tour naar Lares
Het schema voor een 2 daagse tour naar Quillabamba.

BOEK HIER     VRAGEN?

  1. Vliegen en zweven: Zip Lining in de Sacred Valley

7 activities in and around Cusco that Bring you Closer to Nature

Voel je de behoefte om je vrij de voelen en je te laten gaan, dan geeft de Sacred Valley Zip Line je de nodige adrenaline stoot door te vliegen door de vallei. De tour is veilig, leuk en ontworpen voor alle leeftijden. Zip Lining door de Sacred Valley zal een onvergetelijke ervaring zijn, terwijl je de besneeuwde bergtoppen, de groene landschappen en velden vanuit een ander perspectief bekijkt.

INFO ZIPLINING     BOEK NU

  1. Paardrijden in Cusco

7 activities in and around Cusco that Bring you Closer to Nature

Een andere manier om de Peruaanse cultuur en natuur in te duiken is te paard! Deze buiten activiteit is niet alleen rustgevend maar ook leerzaam. Te paard kom je langs belangrijke archeologische plaatsen rondom Cusco. Je begint in de bergen boven Cusco waar je de ruines van Sacsayhuaman kan verkennen en daarna de minder bezochte plaatsten rondom Cusco in een tour van een halve dag. Als je avontuurlijk bent ingesteld kan je ook een dag tour paardrijden doen om plekken te bezoeken die iets verder van Cusco af liggen. Je wordt opgehaald en naar de paarden ranch gebracht in Pumamarca. Te paard ga je vervolgens op een begeleide tour naar de Quillahuan ruine, het meer van Inkatambo, de tempel van de maan, Cusilluchayoc, Qengo en als laatste Sacsayhuaman vlakbij Cusco.

INFO TOUR     VRAGEN?

  1. Leer Spaans in de buitenlucht

7 activities in and around Cusco that Bring you Closer to Nature

Wist je dat het ook mogelijk is om Spaans te leren in de buitenlucht?

Onze partnerschool Amauta Spanish School biedt een unieke mogelijkheid om mee te doen aan een outdoor Spanish language program, in een pittoresk dorpje in de Sacred Valley van de Incas. Je Spaanse lessen zijn of ’s ochtends of ’s middags zodat je ook nog tijd hebt om de Sacred Valley te verkennen en mee te doen met andere activiteiten. Uitstapjes naar de prachtige zout mijnen in Maras en een bezoekje aan de dorpjes: Moray en Ollantaytambo zijn inbegrepen in het programma. De Spaanse programmas vinden plaats in een prachtige omgeving met een comfortabele accommodatie.

Neem hier contact op met onze partner school AMAUTA of lees meer over ons Spaanse les programma: Spanish in the Sacred Valley.

Contact our partner school AMAUTA here

MEER INFO?     CONTACT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*