Tips voor het boeken van de Inca Trail.

01 Mar
2,347
Views
0 Kommentaars
The Inside Scoop on Booking the Inca Trail in Peru
Tuesday March 01, 2016 - Gepost door in de categorie Adventure Travel, Travel Tips

De Inca trail is één van de meest populaire routes in Peru. Dit is niet alleen omdat deze route naar één van de meest bezochte en bekende Inca ruines, Machu Picchu, maar ook omdat je onderweg een wonderbaarlijk landschap ontdekt in de prachtige Peruaanse natuur.

De trek van 43 kilometer start in de Sacred Valley, de Heilige Vallei van de Inca’s, vlakbij Cusco en vervolgt zich door het ongelooflijke Andes gebergte en langs de oude Inca ruines. Tijdens deze geweldige reis zullen de trekkers de Peruaanse biodiversiteit ervaren met een verscheidenheid aan microklimaten, flora en fauna, de typische Andes hooglanden en het regenwoud in de Amazones.

Er komen echter wat uitdagingen bij kijken! Voor je bij Machu Picchu bent, ben je over een hoogte van 4600 meter heen geklommen, over drie enorme Andes bergpassen.Eenmaal voorbij deze obstakels word je beloond met een adembenemend uitzicht over de Vicanota bergketen. Na 4 dagen hiken is het doel bereikt. In de vroege ochtenduren bereik je Machu Picchu door de oude Inca Zonne Poort.

The Inside Scoop on Booking the Inca Trail in Peru

Beperkt aantal toegangskaarten

Om het landschap zo “onaangeraakt” mogelijk te laten en om een unieke ervaring te kunnen verzekeren voor iedere trekker van de trail, zijn de vergunningen beperkt. Voor veel gemotiveerde reizigers is het lastig een vergunning voor de trek te krijgen, dit leidt vaak tot een teleurstelling als ze zien dat er geen plekken meer beschikbaar zijn.

Wat is de truc? Hoe kan je ervoor zorgen dat je dit geweldige avontuur niet mis loopt?

Er echt maar één ding wat je kunt doen: wees er vroeg bij! Als je de trail in het hoog-seizoen (van april tot augustus) wilt doen, moet je minstens 6 maanden van te voren een plekje reserveren. Voor het laag-seizoen is 3 tot 4 maanden van te voren meestal genoeg. Natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen en misschien heb je geluk met het krijgen van een vergunning op korte termijn, maar als de Inca Trail een vast onderdeel van je reis door Peru is, zal je je aan de aanbevolen deadlines moeten houden.

The Inside Scoop on Booking the Inca Trail in Peru

Tips voor het boeken van de Inca Trail

  1. Plan je reis 6 maanden van te voren als je de trek in het hoog-seizoen (april – augustus) wilt doen en 4 maanden van te voren in het laag-seizoen (oktober – maart)
  2. Bekijk het programma en beschrijving van de Inca Trail hier
  3. Bekijk de beschikbaarheid van de tour op www.machupicchu.gob.pe of neem contact op met Dos Manos om direct de beschikbaarheid te controleren.
  4. 4. Contacteer ons over de tour en wij helpen u snel met uw booking (het is belangrijk een kopie van uw paspoort bij de hand te hebben). E-mail ons naar: info@dosmanosperu.com
  5. 5. Mocht de traditionele Inca Trail uitverkocht zijn, bekijk dan de geweldige alternatieve treks naar Machu Picchu ( zie hieronder) en contacteer ons over de gekozen tour.

Alternatieve tours of treks naar Machu Picchu

Dus wat nou als je grootse angst waarheid wordt en je bent te laat met het boeken van de traditionele Inca Trail? Geen zorgen – er zijn genoeg alternatieven! Ten eerste is het belangrijk om te weten dat je het beroemde Machu Picchu nooit hoeft mis te lopen: je kan altijd met de trein naar deze fantastische archeologische plek. De trein vanaf Ollantaytambo in de Sacred Valley is een opwindende en comfortabele rit naar Aguas Calientes. Dit dorpje is ook zeker een bezoekje waard! Gelegen vlak onder Machu Picchu, kan je relaxen in de hot tubs en als je gemotiveerd bent kan je de hiking trial naar Machu Picchu nemen.

The Inside Scoop on Booking the Inca Trail in Peru

Klik hier voor meer informatie over de treintours naar Machu Picchu (Machu Picchu tour by train.)

Als je liever een avontuurlijke trek van Cusco naar Machu Picchu doen, zijn er twee perfecte alternatieve treks voor de Inca Trail:

Salkantay Trek naar Machu Picchu (5 dagen)

Deze trek is een meer afgelegen pad in het zelfde gebied als de Inca Trail, met spectaculaire uitzichten over de besneeuwde “Apu” Salkantay. Het is een fantastische alternatief door de wildernis voor degenen die de overbelaste trekking routes willen ontsnappen. De route gaat door de Andes en daalt dan af de jungle in. Het hoogtepunt van deze trek is het bezoek aan Machu Picchu op de vijfde en laatste dag van de reis.

Neem contact op met Dos Manos Peru Travel voor meer informatie over de Salkantay Trek to Machu Picchu..

The Inside Scoop on Booking the Inca Trail in Peru

Inca Jungle Trek (4 dagen)

Deze opwindende tour biedt een compleet avontuur! Het begint, net als de Inca Trail, in de Sacred Valley van de Incas. De de eerste activiteit is mountain biking. Vanaf de hoge bergpassen, fiets je door het regenwoud en door kleine dorpjes, fruit plantages en langs rivieren. Op de tweede dag krijg je de kans om door de prachtige landschappen van de Incas te hiken. Het hiken gaat verder langs de kolkende rivieren en eindigt bij Aguas Calientes, de stad net onder Machu Picchu. De tour bereikt Machu Picchu op de vierde en laatste dag, waar je kan genieten van de zonsondergang bij de beroemde Inca ruines. Na zoveel mogelijk tijd door te brengen in Machu Picchu, ga je met de trein weer terug naar Cusco.

Neem contact op met Dos Manos Peru Travel voor meer informatie over de Inca Jungle Trek to Machu Picchu.

*op het moment van schrijven zijn er GEEN plaatsen meer beschikbaar voor mei, juni, juli en voor de eerste helft van augustus. Er zijn nog wel plaatsen beschikbaar voor de tweede helft van augustus, maar de plekken zijn beperkt dus wees er snel bij!

Kan je niet kiezen tussen de twee treks? Hier is een leuke blog die de twee treks met elkaar vergelijktvergelijkt en je misschien helpt met het maken van je beslissing.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*