Tips om veilig op reis te gaan in Peru

13 Feb
2,836
Views
0 Kommentaars
Stay safe while traveling in Peru
Thursday February 13, 2014 - Gepost door in de categorie Peru Travel

Of je nu al bent aangekomen in Peru, of je bent je reis naar Peru nog aan het voorbereiden, hier zijn wat tips om op een veilige manier van Peru te genieten tijdens je reis. Peru is een prachtig land, de bevolking extreem vriendelijk, en met deze tips haal je het meeste uit je reis!

Wees voorzichtig op straat

Wanneer je in Lima, Cusco of in welke andere stad in Peru dan ook rondloopt, wees dan heel voorzichtig en kijk zeker even naar links en naar rechts voordat je een straat oversteekt. De Peruaanse politie hecht niet veel belang aan de verkeersregels, met als gevolg dat de meeste chauffeurs hun eigen regels volgen, ze stoppen zelfs niet altijd voor een rood licht. En als voetganger, sta je helemaal onder aan de hierarchie!

Geld in Peru

Kleingeld op zak hebben is in Peru noodzakelijk. Grote briefjes worden dikwijls niet geaccepteerd omdat de verkoper niet voldoende wisselgeld heeft. Sommige verkopers zullen in de straat of op de markt op zoek gaan naar iemand die je briefje kan wisselen, maar de tijd die je moet wachten, kan je in dit prachtige land beter besteden. Maar geen paniek, er zijn voldoende plaatsen in de stad waar men je grote briefjes van 50 of 100 soles inruilt voor kleinere briefjes. Ook wil ik er even aan toevoegen dat je je portefeuille zeker goed in het oog moet houden, vooral wanneer je de zwarte markten zoals El Molino of El Baratillo in Cusco bezoekt. Peruaanse zakkenrollers zijn echte ‘professionals’.

Streets in Lima - Peru

 

Ding af

Je moet niet bang zijn, dit gebruik wordt algemeen aanvaard en wordt zelfs een beetje van je verwacht. Ook al lijkt het soms dat je al een koopje doet, je kan altijd nog meer geld besparen, er wordt zelfs gezegd dat je bij de helft van de prijs moet starten om dan ergens tussenin tot een overeenkomst te komen. En er is nog een voordeel aan verbonden: tijdens het discuteren kan je meteen ook je Spaans oefenen.
Tip! Indien je geïnteresseerd bent om meer Spaans te leren, bij AMAUTA in Cusco bieden ze een speciale cursus “Spaans voor reizigers” aan die je goed van pas kan komen tijdens je reis in Peru.

 

Ceviche Lima Peru

 

Probeer onbekende Peruaanse gerechten uit

Ceviche, verse vis en zeevruchten geserveerd met maïs en zoete aardappel, is slechts een van de vele voorbeelden van een heerlijk, typisch peruaans gerecht. Voor de avonturier kan cuy (cavia) of alpaca minstens even heerlijk zijn. Maar dit gezegd zijnde, voedselveiligheid is belangrijk voor toeristen en reizigers in Peru. Vermijd groenten die niet geschild of gekookt zijn, drink enkel water dat gekookt is geweest of dat uit de fles komt, wees ook voorzichtig met ijsblokjes. Indien je niet zeker bent van een bepaald product, informeer je dan.

 

Coca culture ancient andes

 

Maak echter zeker ook van de gelegenheid gebruik om coca thee uit te probren. Behalve dat deze mate (kruidenthee) lekker is, helpt ze bovendien tegen hoogteziekte en kalmeert ze de maag. In tegenstelling tot wat sommigen in de westerse wereld geloven, is de thee op zichzelf absoluut niet schadelijk, maar daarentegen juist gezond. Het coca blad is niet bewerkt en is veilig om te drinken, en je kan er zelfs op kauwen zoals veel van de lokale bevolking doet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*