Dos Manos Peru Travel

Dos Manos Peru Travel Blog

Exploring Peru

2006 views

Reizen in Peru met kinderen en tieners

Travelling to Peru with Kids or Teens

Reizen in Peru met kinderen of tieners is een andere ervaring dan alleen of als stel. Dit artikel geeft je ideeën voor het organiseren van een onvergetelijke familiereis naar Peru. Peru is een uitstekende bestemming voor een rondreis met  het hele gezin: je kinderen (en je ouders) zullen er je eeuwig dankbaar zijn. Lees verder voor aanbevelingen over reizen in peru in het algemeen, de beste tour, de bete tours, en algemene reistrips, zodat jij je straks kunt concentreren op het inpakken en niet vergeten van alle extra sokken, favoriete knuffelbeesten, spelletjes, favoriete shirts en tandenborstels. Lees je lekker in over reizen in Peru met kinderen of tieners.

Is Peru een goede bestemming om met kinderen te bezoeken?

Veel volwassenen die dromen van een rondreis naar Peru stellen zichzelf deze vraag nu ze ouders zijn. Maak je geen zorgen: Peru is een geweldig land om met kinderen te bereizen en een reis in Peru zal een unieke en ervaring zal zijn voor alle gezinsleden, jong en oud. Peru is legendarisch, een GEWELDIGE bestemming is voor een gezinsreis naar Zuid-Amerika. Peru biedt een spectaculaire gezinsvriendelijke vakantie voor alle leeftijden met een prachtige natuur, avontuur, fascinerende dieren, vriendelijke mensen, prachtige Inca-ruïnes, kleurrijke markten en heel lekker eten. Dus lees mee en bereid je voor op Reizen in Peru met kinderen of tieners.

Travelling to Machu Picchu with kids

Benefits of family travell

Weinig dingen zijn zo leuk als met z’n allen herinneringe ophalen en foto’s kijken van een fijne familievakantie. Reizen heeft positieve voordelen en versterkt de band tussen de gezinsleden. Avontuur beleven en tijd doorbrengen in een bijzonde land als Peru zorgt voor mooie familieherinneringen. Daag jezelf uit en maak herinneringen in Peru die je de rest van je leven niet zult vergeten.
Reizen veel voordelen voor de vorming van de kinderen, het culturele bewustzijn en toekomstige carrièrekeuzes van een kind. Kinderen die hebben gereisd, hebben een verhoogde tolerantie en respect voor andere culturen en mensen en een grotere bereidheid om nieuwe dingen te proberen. Bovendien kan reizen uw ruimdenkende kinderen helpen met hun zelfrespect, onafhankelijkheid, zelfvertrouwen, aanpassingsvermogen en interpersoonlijke vaardigheden in de omgang met andere kinderen. In dit artikel vind je praktische tips over reizen in Peru met kinderen en tieners.

Peru met kinderen: Boek je tours in Peru

Het vooraf boeken van je tours, vluchten en hotels in Peru is waarschijnlijk de beste tip die we je kunnen geven. Dit geldt allereerst voor de tour of trek naar Machu Picchu – dit moet sowieso vooraf geboekt worden. Maar we raden aan ook andere tours en accomodatie vooraf vast te leggen, vooral de belangrijkste. Alsje de belangrijkste toegangstickets voor je reis naar Peru (Machu Picchu, Huayna Picchu, de Inca Trail, de trein naar Machu Picchu) en he accommodatie vooraf heeft geboekt, bespaart je veel tijd en energie die je tijdens de reis aan je kinderen kunt besteden – en aan je zelf natuurlijk! Als je een leuke tour wilt uitzoeken terwijl je chagrijnige peuters of verveelde tieners om je heen hangen, zul je er spijt van krijgen niet iets meer van tevoren te plannen. Ook heb je veel meer plezier als je ontspannen bent en rond kunt kijken, in plaats van prijzen op je mobiele scherm te vergelijken met slecht internet. Dit is een belangrijk tip voor Reizen in Peru met kinderen en tieners.

Het geregeld hebben van hotels, tours, entreegelden, vluchten en vervoersbewijzen zal je reis eenvoudiger maken. Net als reisbureau & tour operator Dos Manos Peru, bieden ook sommige andere reisbureaus kinder- en studentenkortingen op tours en treks.  Check hier ons aanbod van rondreizen in Peru.

Nog een voordeel van het hebben van een lokaal contact: als alles een keer niet naar wens verloopt, is het fijn om het WhatsApp-noodnummer te hebben van een bureau dat eventuele problemen voor je oplost, hulp kan bieden, last-minute transport kan regelen etc. Daarbij kent je agent Peru natuurlijk door en door en zal je helpen de beste gezinsreis in Peru te maken, met handige reisroutes, tijdvakken en meer. Alle Peru rondreizen zijn individuele rondreizen, die helemaal aangepast worden aan jullie wensen!

Travelling with kids train to Machu Picchu

Wat is de beste tijd om Peru met kinderen te bezoeken?

Er valt veel te zeggen over het weer in Peru, met name omdat Peru zo’n gevarieerd land is met verschillende klimaatzones. Over het algemeen is de beste tijd om naar Peru te gaan meestal tussen april en oktober/november. Hoewel het ‘s nachts in de Andes koud kan worden – vooral in mei en juni – is de lucht meestal helderblauw en valt er niet veel regen.

April is vaak mooi; alles is groen na het regenseizoen (het regenseizoen in het Andesgebergte vindt plaats van december tot maart). En de kans op regenbuien is aanzienlijk kleiner dan in de maanden ervoor. Ook is het in april minder koud dan in de maanden daarna (mei, juni). Juli en augustus zijn hoogseizoenmaanden vanwege de zomervakantie in de VS en Europa; wat het weer betreft, zijn deze maanden goed. Afhankelijk van je geluk zijn september en oktober meestal mooi, minder toeristisch en relatief droog. Het weer is een beetje lente-achtig in september en oktober.

Kies de beste maanden ook afhankelijk van je bestemming binnen Peru. Als je b.v. de meeste tijd aan de Peruaanse kust wilt doorbrengen tijdens je reis in Peru, dan kies je voor de zomer (januari/ februari); maar deze periode is regentijd in Cusco, Machu Picchu, Arequipa, Puno.

Lees meer over de beste tijd om Peru te bezoeken

Travelling with kids Machu Picchu lamas

Peru met kinderen: de beste plekken om met kinderen te reizen in Peru

Wat zijn de beste plekken om te bezoeken in Peru met kinderen? Hieronder hebben we de beste bestemmingen opgenomen om met kinderen te bezoeken. We geven je ook tips over waar te gaan en wat te doen op elke bestemming in Peru. Over het algemeen houden Peruanen van kinderen, en de mensen zullen je overal in Peru verwelkomen. Peru kan worden beschouwd als een kindvriendelijk land, belangrijk voor Reizen in Peru met kinderen en tieners.

1) Cuzco met kinderen

Cusco is een van de belangrijkste toeristische bestemmingen in Zuid-Amerika vanwege de vele UNESCO-werelderfgoedlocaties, het prachtige textiel, dansen en muziek, kleurrijke festivals, culinaire hoogstandjes, mooie architectuur en prachtige natuur met mogelijkheid voor allerlei avontuur. Cusco, Peru, werd in 1983 uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed. De oude stad Cusco ligt in het zuidoosten van Peru, in het Andesgebergte op een adembenemende 3.400 meter boven zeeniveau.

Cusco is omgeven door prachtige heuvels en strekt zich uit in een vallei die bekend staat als de Heilige Vallei van de Inca’s. Er zijn veel leuke cafés en restaurants in de stad en een paar musea met activiteiten waar de kinderen van zullen genieten. Het stadscentrum is klein; als je accommodatie in het centrum van Cusco ligt, of in de wijk San Blas, is (bijna) alles op loopafstand.

Travelling with kids to Cusco

Hoogteziekte in Peru

Het eerste deel van een avontuurlijke gezinsreis in Peru is acclimatiseren aan de grote hoogten in de Peruaanse Andes. Als je in de hoger gelegen gebieden last hebben van hoogteziekte, dan is veel water en rust de beste remedie. Het kost wat tijd om je aan te passen, dus plan geen wandeling of een volledige reisdagtour dag direct na aankomst in Cusco. Lees meer over Snel aanpassen aan de hoogte en zodat je geen last zult krijgen van van hoogteziekte of soroche..

Tours in Cuzco met kinderen

Sommigen zien Cusco vooral op het vertrekpunt voor een bezoek aan Machu Picchu. Maar daarnaast hebben Cusco en de Heilige Vallei zoveel meer te bieden – vooral voor gezinnen die met kinderen reizen!

 • Doe de Cusco City Tour, of verken de stad zelfstandig. Mis de Tempel van de Zon, de enorme kathedraal en de nabijgelegen ruïnes zoals Sacsahuaman, Qenqo en andere niet.
 • Zelfs als je de Cusco City Tour hebt gedaan (en je Sacsayhuaman al kort hebt bezocht), kun je teruggaan en een ontspannende middag doorbrengen in Sacsayhuaman. Het is een half uur lopen van de Plaza de Armas in Cusco. Zorg wel dat je voor het donker weer terug in de stad bent. Wist je dat je van een aantal rotswanden in de ruïne kunt glijden? Super leuk voor de kids!
 • Wandel door de straten van de wijk San Blas, bezoek de kleine ambachtswinkels en de pittoreske geplaveide straatjes
 • Doe een dagtocht naar de Heilige Vallei (of ga er alleen heen). Er is openbaar vervoer (of je regelt een taxi) om de pittoreske dorpjes in de Heilige Vallei te verkennen. Je kunt de traditionele markten bezoeken, picknicken aan de rivier en samen genieten van de tijd in deze prachtige vallei. Dorpjes om te verkennen: Pisac, Ollantaytambo, Urubamba, Calca. Ook leuk om een paar dagen rustig door te brengen als je genoeg tijd hebt.
 • Als je zelfstandig naar Pisac bent gegaan kun je vanuit het standscentrumpje omhoog wandelen naar de ruïnes van Pisac. Het pad is goed gemarkeerd, maar bevat wel enkele uitdagingen voor jongere kinderen. Eerst ga je door een Inca-poort waar je zoveel tijd kunt besteden als je wilt met het verkennen van de ruïnes. Ga daarna verder bergafwaarts om irrigatiekanalen te zien en te genieten van de schilderachtige landschappen.

Adrenaline avontuurlijke tours om te doen in Cusco voor Peru bezoekt met tieners

Travelling with kids to Machu Picchu

Leuke activiteiten voor kinderen en tieners in Cuzco:

 • Doe vrijwilligerswerk in Cusco om uw kinderen te helpen de realiteit van de lokale bevolking te zien en een impact te maken
 • Doe met het hele gezin mee aan een kookles in Cusco, of laat de kinderen een kookles voor kinderen doen
 • Bezoek enkele van de lokale markten. Neem een pauze van sightseeing, bezoek de Mercado Central de San Pedro of Cusco-markt, meng je tussen de lokale bevolking en probeer de heerlijke vruchtensappen in de ‘sección de jugos’.
 • Volg een chocoladeworkshop in het Museo del Chocolate (ChocoMuseo) en leer hoe je Peruaanse chocolade ‘van boon tot reep’ maakt. Deze hands-on tentoonstelling is altijd een hit bij kinderen.
 • Een eendaagse introductie Survival Spaans, een korte Spaanse onderdompeling voor kinderen

Machu Picchu met kinderen:

Cusco is de toegangspoort tot het zevende nieuwe wereldwonder, de Inca-citadel Machu Picchu. “Zijn er dingen te doen in Machu Picchu voor kinderen?” “Is het veilig om met kinderen naar Machu Picchu te reizen?”, “Hoe naar Machu Picchu te gaan?” Dit zijn slechts enkele van de vele vragen die je zult hebben bij het plannen van je reis naar Peru.

Travelling with kids to Peru Machu Picchu

Hoe reis je met kinderen naar Machu Picchu
Allereerst is Machu Picchu episch en een geweldig ervaring voor alle leeftijden. Als uw kinderen (8+) erg actief zijn en graag buiten zijn, kun je ook een trek naar Machu Picchu aanbevelen, zoals The Classic Inca Trail of de Inca Jungle Trek.

(let op: voor de Inca Jungle Trek moeten de kinderen kunnen fietsen).

Natuurlijk is er ook de treinreis naar Machu Picchu een prachtig avontuur. Het is aan te raden om aan de linkerkant van de trein plaats te nemen voor het beste uitzicht op de steeds veranderende landschappen, van de Andes tot in de (hogere) jungle.

In Machu Picchu bij alle leeftijden welkom. Hoewel de Inca Citadel toegankelijk is voor kinderen van alle leeftijden, is het het meest geschikt voor kinderen van zeven jaar en ouder. Het hele complex is opgetrokken uit met de hand gesneden steen, de trappen zijn enorm en er wordt veel gewandeld. Kinderen onder de 8 mogen gratis naar binnen.

Travelling to Peru Machupicchu family trip

Wat te doen in Machu Picchu?
Sinds 2019 is het niet meer toegestaan om in Machu Picchu te wandelen zonder gids, dus de gids neem je mee via een van de vier circuiten en laat je de hoogtepunten van de citadel zien. Eerst is er natuurlijk tijd voor de klassieke familiefoto bij de beroemde Zonnepoort naar Machu Picchu, bij de ingang van de Stedelijke Sector. Een van de coolste dingen aan Machu Picchu voor kinderen zijn de lama’s en alpaca’s die overal vrij grazen.

Aanvullende tips voor Machu Picchu:

 • Belangrijke opmerking: er zijn geen toiletten in Machu Picchu.
 • Neem voldoende water mee en zorg dat jij (en de kinderen) genoeg drinkt.
 • Het is niet toegestaan om tassen mee te nemen naar de ruïne; er is een berging bij de ingang.
 • Het is niet toegestaan om eten mee te nemen.
 • Zorg ervoor dat u de Machu Picchu-stempel in uw paspoort krijgt als u Machu Picchu verlaat. Dit is een leuk souvenir voor kinderen om hun vrienden thuis te laten zien.

Extra wandeling in Machu Picchu: bezoek Huayna Picchu of Machu Picchu Mountain
Wil je iets bijzonders doen met je oudere kinderen?

Als je nog niet genoeg hebt gewandeld, zijn er nog een paar extra wandelingen die je kunt doen in Machu Picchu Sanctuary. De meest populaire is een wandeling naar de top van Huayna Picchu. Hoewel dit geen erg lange wandeling is (ongeveer 45 min naar de top), kun je de Huayna Picchu-wandeling niet doen met kleine kinderen (minimumleeftijd: 8 jaar). Zelfs met andere kinderen (10+) raden we je aan om wel goed te kijken of je kids dit aandurven, het is een stijle wandeling langs de afgrond. Het hangt af van hoe fit ze zijn (en hoe goed ze zijn geacclimatiseerd) en of ze van de wandeling zullen genieten of niet. De klim is steil, de trappen zijn enorm en er zijn duizelingwekkende steile hellingen aan weerszijden van het pad. Eenmaal boven zijn de uitzichten echter geweldig. Tip: reserveer je Huayna Picchu-tickets enkele maanden voor je reis naar Peru, soms zijn ze 5-6 maanden van te voren al uitverkocht.

Travelling to Machu Picchu Panoramic View

Een ander alternatief als je geïnteresseerd bent in wandelen met kinderen is Machu Picchu Mountain. Dit pad is langer dan Huayna Picchu (3 uur heen en terug), maar is minder steil. Het brengt je in de richting van Inti Punku, de Zonnepoort. Een hele leuke, als nog niet al te eenvoudige wandeling.

Lees meer:
Tips to Machu Picchu with kids

2) Bezoek Lima met kinderen

Voor of na je verblijf in Cusco kun je je verdiepen in Lima. De Peruaanse hoofdstad is een stimulerende, energieke en elegante moderne stad met ongeveer 8 miljoen inwoners die rust boven een lange en meanderende kustlijn van steile sedimentaire kliffen die uitkijken over de Stille Oceaan. De stad die ooit The City of Kings heette, heeft nog steeds zijn koloniale verleden en pracht.

Tegenwoordig is Lima een van de toonaangevende culinaire bestemmingen in de hele wereld. Je zult genieten van onvergetelijke keukens die de unieke smaken uit verschillende culturen, landschappen en meerdere regio’s van Peru combineren. Een paar must-try-gerechten zijn Arroz con Mariscos, Lomo Saltado en alles met verse zeevruchten zoals Ceviche. Je kunt ook een Peruaanse gerecht uitproberen van van de Chinees/Peruaanse keuken. Lima biedt iets voor elke bezoeker, van een verscheidenheid aan musea met schitterende moderne en oude kunstwerken, kloosters, herenhuizen, archeologische vindplaatsen, stranden, promenades, winkels, restaurants van wereldklasse, een bruisend nachtleven en avontuurlijke sporten zoals paragliden en surfen.

Travelling to Peru visit Paracas

Lees meer over Peruaanse keuken: Why Peruvian Food is the Best

Lima kan een goede onderbreking zijn van de natuur en het platteland. Als je Lima bezoekt, kun je je kinderen een beeld laten zien van het moderne Peru, met culturele en historische invloeden.

Wandel of fiets langs de promenade boven de Stille Oceaan en bewonder de tuinen en het uitzicht op de kust. Stap eens binnen bij het Choco Museo in de wijk Miraflores en volg een rondleiding. Bezoek de El Circuito Magico del Agua voor de kleinere kinderen, een waterpark met waterbruggen en een getimede waterfontein om doorheen te rennen. ‘s Avonds is er ook een leuke waterlichtshow om van te genieten.

Aanbevolen Tours Lima:

 • Parque de la Reserva (Circuito Mágico Agua).
 • Lunch in China town.
 • Wandeling langs het strand, kijken naar surfers.
 • Culinaire tour in Lima.
 • Neem een taxi naar de dierentuin “Parque de las Leyendas” met alle denkbare dieren uit de kust, de jungle en de Andes van Peru, evenals internationale dieren, een botanische tuin en meerdere habitats, en musea en archeologische vindplaatsen.
 • Wandel langs de kust in Miraflores.
 • Bezoek de Boheemse wijk Barrancas en bekijk de graffiti en de brug.
 • Neem de Lima City Tour om de hoogtepunten van de Peruaanse hoofdstad te zien in een gemakkelijke, plezierige 4-5 uur durende tour.

3) Arequipa met kinderen

Als je in de witte stad Arequipa in het zuiden van Peru bent, mis dan zeker niet de kans om de Colca Canyon te bezoeken, op ongeveer 4 uur rijden van Arequipa. De Colca Canyon is de derde meest bezochte toeristische bestemming van Peru en de op een na diepste Canyon ter wereld. De uitzichten zijn adembenemend, de dorpjes vriendelijk en pittoresk.

Travelling to Peru Colca Canyon

De Colca Canyon is de beste plek in Zuid-Amerika om de Andescondor te zien met zijn indrukwekkende spanwijdte van 3 meter en een gemiddeld gewicht van 10-12 kilo. Behalve de condor vind je in de Canyon meer dan 100 soorten vogels, meer dan 30 soorten cactussen en 300 soorten planten. Het hoogste punt van de Canyon is Ampato, op 6388 meter boven zeeniveau.

Aanbevolen tours in Arequipa:

 • Ga en zie de condors vliegen bij Colca Canyon! De piektijd om de condors te zien vliegen is tussen maart en juni bij zonsopgang of in de schemering op het uitkijkpunt genaamd de Cruz del Condor. Het is een ongelooflijke ervaring om deze enorme vogels te zien cruisen. Als je de Colca Canyon kunt bereiken voor een gezinsvakantie in Peru, zal het iets zijn dat je niet snel zult vergeten. De meeste mensen doen een tweedaags bezoek aan de Canyon of een (driedaagse) hike.
 • Probeer de zelfgemaakte koekjes in het rustige, indrukwekkende Santa Catalina-klooster. Deze onvergelijkbare koloniale wijk is een kleine stad in een stad.
 • Voor de oudere kinderen zijn er mogelijkheden om te raften of te fietsen in de buurt van Arequipa.

Travelling to Peru visit Arequipa

4) Puno met kinderen

Het Titicaca meer is het hoogst bevaarbare meer ter wereld en het grootste meer in Zuid-Amerika dat grenst aan zowel Peru als Bolivia. Het meer ligt op ongeveer 3.810 meter of 12.500 voet boven zeeniveau en beslaat 8.600 vierkante kilometer of 3.320.50 vierkante mijl. Het klimaat is koud en halfdroog, met overdag een intense zon. Het Peruaanse deel van het meer wordt beschouwd als een wetland van internationaal belang en werd op 20 januari 1997 erkend door de Ramsar-conventie.

Travelling to Peru Uros Lake Titicaca

Aanbevolen tour in Puno:

 • Overnachten bij een lokale familie aan het hoogst bevaarbare meer ter wereld
  De optie voor een overnachting in het Titicacameer is uitstekend geschikt voor bezoekers die een meer diepgaande ervaring en interactie met de lokale bevolking willen. Jij en de kinderen leren over typische kleding, moedertalen, eten en het leven van de gastheren.

5) Regenwoud met kinderen

Wil je genieten van de warme en vochtige lucht en luisteren naar de kikkers en insecten die ‘s nachts fluiten? En de volgende dag wakker worden met een orkest van honderd verschillende vogelgeluiden, achterover leunen en genieten van de wind tijdens een boottocht langs de rivier? Later wat vers fruit proberen en het regenwoud met zijn vele soorten flora en fauna verkennen? Dan is Manu of Tambopata een geweldige bestemming voor jou en je gezin als je met kinderen of tieners naar Peru reist.

Travelling to Rainforest with kids

Leestip: Beste Rainforest Tours: Manu, Tambopata of Iquitos.

Zijn uw kinderen dol op ontdekkingstochten in de buitenlucht en dieren? Bekijk deze statistieken van dierenwaarnemingen. Misschien kunnen jij en je kinderen zelfs een nieuwe insectensoort ontdekken!
Manu Biodiversiteitsrecords:
1025 soorten vogels
221 soorten zoogdieren
1307 soorten vlinders
Acht soorten wilde katten
15 soorten primaten
27 soorten ara’s
132 soorten reptielen
155 soorten amfibieën
300 soorten mieren
650 soorten kevers
Tambopata Biodiversiteit Records:
1200 soorten vlinders
103 soorten amfibieën
180 soorten vissen
169 soorten zoogdieren
103 soorten reptielen
632 soorten vogels
1255 plantensoorten

6) Bezoek Ica/Pisco/Nazca

Ondanks de dorre landschappen van dit deel van Peru, zijn de kust van het Paracas-schiereiland en de nabijgelegen Ballestas-eilanden toevluchtsoorden voor een overvloed aan zeeleven in de Stille Oceaan. De Ballestas-eilanden leven met luidruchtige kolonies zeeleeuwen en enorme aantallen vogels die worden onderhouden door de voedselrijke wateren van dit deel van de Stille Oceaan. Het Paracas National Reserve, waar de Ballestas-eilanden deel van uitmaken, werkt hard aan de instandhouding van de mariene biodiversiteit.

Aanbevolen tours aan Zuid-Kust van Peru:

* Maak een boottocht om pinguïns, pelikanen en zeehonden rond de Islas Ballestas te zien! De boottocht duurt tussen de 90 minuten en 2 uur. Als je een tour boekt, kun je om 8.00 uur of 10.00 uur vertrekken. Uw kinderen krijgen ook de kans om een verzameling rotsachtige eilanden te bezoeken, waar zeehonden, Humboldt-pinguïns, pelikanen en vele andere soorten vogels leven.

Bezoek Nazca
Vlieg over de Nazca-lijnen in een klein vliegtuigje of bekijk de figuren vanaf een van de twee miradors of uitzichtpunten in Nazca.

De Nazca-lijnen zijn een uitgestrekt netwerk van lijnen en tekeningen op het oppervlak van het land. De meeste lijnen hebben de vorm van geometrische ontwerpen: je ziet trapezoïden, rechte lijnen, rechthoeken, wervelingen en driehoeken. Sommige zigzaglijnen vormen echter meer uitgesproken vormen en figuren van dieren, zoals een kolibrie, hond, spin, aap en een langstaartspotlijster, evenals planten. De lijnen worden gemaakt door steen en aarde te verwijderen. In totaal zijn er meer dan 800 rechte lijnen, 300 geometrische figuren en 70 plant- en dierenmotieven.

De site werd in 1994 uitgeroepen tot werelderfgoed.

Ica

Duinbuggy’s rijden en sandboarden in Peru met kinderen is episch! Deze oase biedt een prachtig stukje palm- en acaciabomen in het hart van een eindeloze uitgestrektheid van zand en duinen, waar je kunt gaan sandboarden. De wateren bij Huacachina zouden geneeskrachtige en helende eigenschappen hebben. De activiteiten en rondleidingen die in de buurt van de oase worden aangeboden, zijn erg leuk en waarschijnlijk de meest adrenaline-gevulde activiteit voor uw kinderen tijdens een reis naar Peru met kinderen of tieners. Wees voorzichtig bij het selecteren van een bureau met een goede reputatie; sommigen zeggen dat de buggy-tour een beetje onveilig was.

Travelling to Peru Sand dunes Nazca

Aanbevolen tours in Ica met tieners

 • Ga sandboarden vanaf de hoge zandduinen rond de Huacachina-oase.
 • Voor ongeveer 30 soles kun je een roeiboot of waterfiets huren en rond de lagune varen.
 • Doe een buggytour! Ga voor de rondleiding om 16.00 uur om kans te maken op de zonsondergang. Niet voor angsthazen, maar ook niet te missen.

How to prepare a family vacation to Peru

Hier zijn een paar praktische tips voor het reizen met kinderen in Peru! Zo bereid je je voor op je familiereis naar Peru:

– Begin op tijd met pakken
Begin ruim op tijd met pakken, en maak een lijst ( per persoon) om niets te vergeten. Je kunt beginnen met het verzamelen van kleren, toiletartikelen, paspoorten, spelletjes voor in het vliegtuig en andere benodigdheden om op tijd de deur uit te gaan voor de vlucht naar Peru. Ga met bij elkaar zitten, vooral met tieners, en maak individuele lijstjes zodat iedereen mee denkt en de spullen op tijd klaar heeft.

Lees: de ultieme paklijst voor Peru

– Leuk als de oudere kinderen foto’s maken of een reisverslag bijhouden
Een camera of een notitieboekje of vloggen.. het zal de kinderen helpen zich meer te concentreren op wat zij om zich heen zien (mensen, landschappen, kleding, ruines, straten, leuke cafés, winkels, situaties…). Het helpt ook om na te denken over de dag, wat ze leuk en minder leuk vonden, en hoe ze de nieuwe realiteit waaraan ze rondreizen kunnen verwerken. Een dagboek, vlog of foto’s zullen de kinderen ook helpen zich hun reisherinneringen later te herinneren.

– Plan de vliegtijden strategisch
Als je tickets kunt krijgen voor een nachtvlucht die precies rond de bedtijd van je kind begint, kunnen ze de hele vlucht slapen. Dat kan de reis zomaar een stuk makkelijker maken voor ouders en kinderen.

Lees meer: hoe vind je goedkope vluchten naar Peru

– Heb altijd wat snacks bij de hand
Reizen met een hongerige familie is een nachtmerrie. De normale eettijden worden niet nageleefd, de kinderen vinden het Peruaanse eten misschien niet lekker, je kunt moeite hebben een restaurant te vinden, of je tour kan uitlopen. In al die gevallen zijn snacks een eenvoudige manier om bovenstaande en onverwachte dilemma’s op te lossen.

– Neem extra sets kleren (en luiers) mee
Je kunt zomaar wat extra kleding nodig hebben door regen, ongelukjes, morsen of door modder en vies worden. Zorg dat je altijd makkelijk bij wat extra (droge) kleren kunt.. Helmaal handig: een zip-lock of plastic zak meenemen om vuile kleren in te bewaren. Neem ook extra luiers mee op reis. Een paar extra luiers is beter dan te weinig aan het eind van de dag.

– Zorg ervoor dat je rekening houdt met extra tijd
Als je met kinderen reist, heb je meestal dubbel zoveel tijd nodig als een volwassene alleen. Stel je voor: kleine beentjes, toiletpauzes, onverwachte dutjes, schoenen knopen, door de luchthavenbeveiliging, meltdowns, tijd voor snacks, luierwissels en morsen. Deze dagelijkse peuter realiteit gaat gewoon door tijdens de reis in Peru

– Vergeet niet dat de dagelijkse routines tijdens de vakantie in de wacht worden gezet.
Je kunt last hebben van een jetlag hebben, dutjes missen en er is natuurijk ander. Gun jezelf en de kids daarom de tijd om aan te passen, go with the flow en wees flexibel. Vergeet niet dat je standaard huishoudelijke regels misschien niet van toepassing zijn, want reizen is de definitie van verkenning buiten de gewone routine.

– Verleg de grenzen van je kids
Een van de voordelen van reizen is het ervaren en leren kennen van een nieuwe cultuur. Help de kinderen uit hun comfortzone te stappen, hun angsten onder ogen te zien, het nieuwe, Peruaanse eten te proberen, wat verder te lopen, naar nieuwe muziek te luisteren, met plaatselijke kinderen te spelen en zichzelf uit te dagen. Natuurlijk moet je natuurlijk de unieke persoonlijkheid en interesses van je kind respecteren.

– Plan wat vrije tijd in het reisprogramma
Geen enkel kind wil de hele dag worden meegenomen naar allerlei bezienswaardigheden of musea. Als ouder moet je een flexibel schema opstellen met tijd om te spelen, een boek te lezen, de stad vrij te verkennen, te eten, te rusten en naar het park, de dierentuin, het kindermuseum of evenementen te gaan, speciaal voor kinderen! Als je vrij de stad verkent, kom je misschien een kunstwerk, een muziekoptreden, een optocht, een mooie uitkijkplek, wat schattige dieren of een straatverkoper met leuk speelgoed tegen. Voordat je op vakantie gaat, kunt je ook wat onderzoek doen met de kinderen, een reisschema opstellen en de kinderen mee laten denken.

Lees: drie leuke korte reisroutes in Peru of individuele rondreizen in Peru voor gezinnen

– Verlies de kinderen niet uit het oog
Met alle drukte en afleiding van het reizen hebben de kinderen genoeg tijd om te verdwalen. Zorg er dus altijd voor dat je weet waar je kinderen zijn (makkelijker gezegd dan gedaan). Voeg de contactgegevens van je kind toe, waaronder je naam, e-mailadres, telefoonnummers en waar je verblijft.

– Onderzoek welke documenten je nodig hebt voordat u op reis gaat
Sommige landen hebben niet alleen het paspoort van een kind nodig, maar ook de geboorteakte of de reistoestemming van beide ouders, zodat het migratiebureau weet dat je het recht hebt het land met de kinderen te verlaten of binnen te komen.

– Neem een medische kit mee
Zorg ervoor dat je wat essentiële medicijnen meeneemt, zoals medicijnen tegen diarree, misselijkheid of maagproblemen, medicijnen tegen verkoudheid, verstopping, hoofdpijn, wat pleisters en ontsmettingsmiddel. Eventueel kun je kijken of je iets tegen hoogteziekte wil meenemen (hoewel rust het beste medicijn is). Vergeet geen alcoholdoekjes, verband, anti-jeuk crème en insectenwerende middelen (met name als je een jungle tour in de Peruaanse rainforest gaat doen).

Lees meer: hoogteziekte in Peru

Wil je dit artikel liever in het Engels lezen?
Reizen in Peru met kinderen en tieners

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *