Dos Manos Peru Travel

Dos Manos Peru Travel Blog

Exploring Peru

1677 views

Rainbow Mountain – wel of niet gaan?

Rainbow Mountain - To Visit or Not to Visit

Rainbow Mountain – wel of niet gaan? Als je in Peru reist – of je reis naar Peru aan het voorbereiden bent- heb je vast al gehoord over de Rainbow Mountain. Voor veel reizigers is de Rainbow Mountain zonder enige twijfel één van de hoogtepunten van de Peru reis en één van de mooiste daghikes in de regio Cusco. Een tour naar Rainbow Mountain moet zeker op je Peru bucketlist staan!

Maar toch zijn er ook wat interessante dingen die je eigenlijk wel wilt weten weten over de Rainbow Mountain Tour. Allereerst om je dag goed voor te bereiden en te weten wat je kunt verwachten en ook om de juist beslissing te nemen Rainbow Mountain – wel of niet gaan? Want soms zijn er betere altenatieven.

Wat is Rainbow Mountain?

Vinicunca, ook wel Montaña de Siete Colores (Berg van zeven kleuren) of Rainbow Mountain (Regenboogberg) genoemd, is een berg in Peru nabij de regio Cusco die zijn naam dankt aan de indrukwekkende, prachtige regenboogachtige kleuren. Sedimentaire minerale lagen vormen de roodachtige kleuren die je op de door erosie blootgelegde berg ziet. Indrukwekkend!

Ausangate Rainbow Mountain

Jarenlang waren alleen mensen die de Ausangate Trek deden zo gelukkig om de fantastische Rainbow Mountain te zien. Maar vanaf ongeveer 2016 begonnen reisbureaus in Cusco de tocht naar de Rainbow Mountain aan te bieden als een (16 uur durende!) dagtour vanuit Cusco. De dagtour is inclusief een ongeveer 3 uur durende wandeling naar de top van de berg.

Wat kun je verwachten op de Rainbow Mountain

De Rainbow Mountain Tour begint heel vroeg in de ochtend in Cusco, rond 3:30 uur. Het vervoer naar het vertrekpunt is een busrit van 3 tot 4 uur vanuit Cusco. De eigenlijke wandeling begint dus rond 7.30 uur op een hoogte van meer dan 5000 meter boven het zeespiegel. Je zult ergens tussen 11:00 en 11:30 bij de top aankomen. Op de terugweg, na het zware werk en op lagere hoogtes, wordt de lunch aangeboden. Je bent terug in Cusco rond 19.00, afhankelijk van het weer en andere omstandigheden.

Rainbow Mountain Dos Manos Peru

Rainbow Mountain – wel of niet Gaan?

Rainbow Mountain – wel of niet gaan? Rainbow Mountain is een unieke en prachtige plek in Peru die veel reizigers niet willen missen. Maar er zijn wel wat dingen die je wilt weten voor je de tour boekt.

Redenen voor een bezoek aan de Rainbow Mountain

Hier zijn vijf redenen om de Rainbow Mountain te bezoeken als je in Peru reist.

Montaña de 7 colores Peru llamas alpacas

#1 Het is geen gemakkelijke maar mooie en unieke wandeling

De wandeling naar de top van de Rainbow Mountain is een prachtige wandeling door een indrukwekkende vallei waar je veel lama’s en alpaca’s in hun natuurlijke omgeving zult zien, evenals lokale mensen. Het landschap is absoluut uniek. De indrukwekkende Ausangate piek is al van verre te zien; tijdens de wandeling kunt je genieten van het uitzicht op de prachtige gletsjer.

#2 Het uitzicht op de top van de Rainbow Mountain

Uiteindelijk, na een ongelooflijke wandeling van 6 km en enkele grote trappen, bereik je de top van de Rainbow Mountain op 5020 meter. Het uitzicht is adembenemend! De breed uitgestrekte vallei is vol prachtige kleuren. Het is de perfecte plek om even te gaan zitten en te genieten van het prachtige uitzicht en wat foto’s of video’s te maken en tot rust te komen. Je zult overigens niet de enige zijn dus enig geduld voor een mooie fotos is wel vereist.

# 3 Rode Vallei

El “Valle Rojo” of Rode Vallei” is een leuke extra wandeling die jekunt maken als je meer wilt zien dan alleen de Rainbow Mountain. Als je reisbureau deze optie aanbiedt (vraag dit vooraf!) en al je og wat energie over hebt, ga dan!

In plaats van dezelfde route terug te nemen als je omhoog kwam, blijft het Red-Valleypad rond de berg lopen en neemt je mee naar beneden in een vallei vol kleurrijke hellingen, rivieren, lama’s en plaatselijke stenen woningen. De kleuren zijn het resultaat van minerale afzettingen vermengd met rood zandsteen en vormen een prachtige aanvulling op de Rainbow Mountain wandeling.

Rainbow Mountain Red Valley

Niet veel toeristen gaan naar de Rode Vallei en dat maakt het uniek. Rainbow Mountain werd al snel een van de populairste dagtochten in de regio Cusco en de waarheid is dat je met andere honderden toeristen naar de top gaat. Maar dit is niet het geval in de Rode Vallei.

#4. Je kunt een paard huren op weg naar Rainbow Mountain

Als je geen ervaren wandelaar bent – en ook als je helemaal niet goed geacclimatiseerd bent – kunt je overwegen een paard te huren, dat je bijna tot aan de top van de Rainbow Mountain brengt (op de laatste 300 meter na). De rit op het paard wordt begeleid door de plaatselijke eigenaar van het paard. Dit is de perfecte manier om te genieten van het prachtige uitzicht op de Rainbow Mountain terwijl je een vlotte rit maakt in de prachtige natuur. De prijs van het paard kan een beetje variëren maar je kunt rekenen op een prijs van ongeveer $ 40.

Rainbow Mountain Horse Rental

#5. Je zult verbazingwekkende wilde dieren zien!

Tijdens de busrit naar de Rainbow Mountain vanuit Cusco zul je de lokale boeren met kuddes lama’s en alpaca’s tegenkomen. Tijdens het wandelen zie je honderden wilde lama’s en alpaca’s in de vallei.

Als je geluk hebt, zie je ook vicuña’s; vicuña’s – familie van de alpaca en de lama – zijn kleiner en eleganter. Vicuñawol is een van de duurste ter wereld. Bovendien zijn deze dieren schattig!

Rainbow Mountain – wel of niet Gaan?

Redenen om Rainbow Mountain NIET te bezoeken

# 1 De wandeling naar Rainbow Mountain kan zwaar zijn

Het zou niet eerlijk zijn om te zeggen dat de Rainbow Mountain hike een gemakkelijke wandeling is. Voeg daaraan toe dat je op een zeer grote hoogte wandelt en dat je een korte nacht hebt gehad (vergeet niet dat de tocht om 3.30 uur begint!). Als je gezond en (enigszins) ervaren bent en goed geacclimatiseerd, dan is er geen probleem.

Zo niet dan moet je goed nadenken of dit wel de juiste tour voor je is. Reisbureaus in Cusco zijn niet altijd eerlijk en het is niet juist om te zeggen dat ‘iedereen’ de Rainbow Mountain trek (gemakkelijk) kan doen.

Belangrijke tips voor de Rainbow Mountain Tour

  • Neem goede wandelschoenen en laagjes kleding mee, inclusief een warme muts en warme handschoenen. Afhankelijk van wanneer u gaat kan het erg fris zijn!
  • Je zult ongeveer 12 kilometer naar de top van de berg en terug wandelt op 5000 meter boven het zeespiegel. Als je je zich niet fit genoeg voelt, huur dan een paard. Door het lagere zuurstofgehalte op deze hoogten zal het vermoeiender zijn dus zorg voor de meest gunstige omstandigheden voor je tocht.
  • verspil niet al je energie aan het begin van de wandeling, want het moeilijkste deel komt aan het eind: de laatste paar trappen naar de top.

# 2 Denk twee keer na voordat u de Rainbow Mountain tour in het regenseizoen doet

Rainbow Mountain – wel of niet gaan? Wij raden je aan de Rainbow Mountain tour te doen tussen maart en november of december (afhankelijk van het weer).  Maar denk na als je het regenseizoen gaat , want sommige reizigers hebben slechte ervaringen gemeld vanwege de regen.

Als het regent worden het pad en de omgeving glad en sommige delen moeilijk begaanbaar. Ook zijn de uitzichten niet zo mooi en mensen die prachtige foto’s hebben gezien (op Instagram, waarvan sommigen te veel zijn gefilterd) raken teleurgesteld. Iets anders om serieus rekening mee te houden is dat in het regenseizoen de omgeving (nog meer) schade oploopt door te veel wandelaars.

Rainbow Mountain Tour Peru

Maar als het weer goed is, je geacclimatiseerd bent en in goede fysieke conditie verkeert, overweeg dan deze tocht. Als je realistische verwachtingen hebt over hoe kleurrijk de berg eigenlijk is zul je misschien aangenaam verrast zijn als je bij het uitzichtpunt aankomt.

# 3 Rainbow Mountain is niet meer die “onbekende tocht”

De Rainbow Mountain Tour is een verbazingwekkende en zeer bijzondere tocht in Cusco. Het is echter geen “onbekende” tocht meer. Tijdens de wandeling naar de Rainbow Mountain kun je honderden medereizigers tegenkomen die de prachtige Rainbow Mountain bezoeken. Sommige reisbureaus in Cusco verwachten dat de lokale overheid en de lokale gemeenschappen binnenkort met meer regels (en waarschijnlijk een hogere entreeprijs) zullen beginnen, om het aantal bezoekers te reguleren. Dit zal nodig zijn om de natuurlijke omgeving van deze prachtige plek in Peru te beschermen.*

Klik hier: Rainbow Mountain trek

Om te reserveren of klik op deze link:

Book     Contact

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *