Pisac: kleurrijke markt en Inca ruines

19 Mar
3,033
Views
0 Kommentaars
De kleurrijke markten en bijzondere ruïnes van Pisac.
Thursday March 19, 2015 - Gepost door in de categorie Adventure Travel, Peru Travel

Pisac : kleurrijke markt en Inca ruines.  Als je in Cusco verblijft, raad ik je van harte aan om Pisac, in de Heilige Vallei van de Inca’s, te bezoeken. Je kunt Pisac op verschillende manieren bereiken. Je kunt een prive tour boeken (wat enigszins prijzig is) of een dagtour boeken naar de Sacred Valley of the Incas. Dit is een leuke optie waarbij je alle highlights van de Valley zult zien: Pisac, Ollantaytambo, Chincheros en Urubamba. Alles in 1 dag! The bus and gids zijn bij de tour ingegrepen.

Pisac: a colorful market and interesting ruins

 

Je kan er ook voor kiezen om zelf naar Pisac te gaan door de locale bus te nemen. Het duurt iets langer, maar je beleeft hiermee wel een bijzondere ervaring. Daar heb ik voor gekozen! Zondag vroeg in de morgen zijn we naar Pisac gegaan. De reis er naar toe is prachtig, en dat voor slechts USD $ 4! De omgeving is heel groen en wijds, en halverwege de rit zal je Pisac zien liggen, wat ik heel mooi vond om te zien. Eenmaal aangekomen in Pisac besloten we eerst de markt te bezoeken op Plaza de Armas. Op dit pleintje staat een enorme boom die zogenaamd meer dan 100 jaar oud zou zijn. Deze boom werd voor het eerst gepland door de Incas; volgends hen was het een van de heilige boom soorten.

 

Pisac: a colorful market and interesting ruins

 

Je kunt de markt vinden op dinsdagen, donderdagen en zondagen, waarvan de zondagmarkt het grootst en het leukst is. Wat een van de leukste dingen van de markt is, is dat je overal locals vindt gekleed in traditionele kleurrijke kleding. De meeste van hun komen van het platteland en verkopen op deze dagen hun geoogste producten. Deze locals dragen dit op hun rug, gedraaid in een doek, wat zo goed als een rugzak werkt.

 

Pisac: a colorful market and interesting ruins

 

De andere helft van de markt bestaat voornamelijk uit souvenirs. Vele Peruanen verkopen hun (meestal) zelfgemaakte spullen. Na een tijdje rond te hebben gelopen, besloten we om een taxi te nemen naar de ruïnes van Pisac. Je kan er ook voor kiezen om dit stuk te lopen, wat een schitterende wandeling zou moeten zijn van 1,5 uur. Om de ruïnes te kunnen bekijken moet je een Boleto Turistico kopen. Dit is een ticket waarbij je toegang hebt tot vele plekken en musea. De ruïnes bevinden zich boven op een van de bergen, waardoor je een schitterend uitzicht hebt over de Sacred Valley of the Incas. Op de stijle hellingen vindt je de Inca terrassen. Deze zijn nog steeds in gebruik. Op deze manier konden de Inca´s meer producten verbouwen op deze hoogte. (2800 meter hoogte).

 

Pisac: a colorful market and interesting ruins

 

Ondanks dat het uitzicht geweldig was, misten we toch een gids die ons het een en ander uit kon liggen. Deze had ons meer kunnen vertellen over de geschiedenis van de ruïnes. Dus dat is echt een tip mocht je Pisac bezoeken. Na ons bezoek aan de ruïnes besloten we terug te lopen, wat ontzettend leuk was maar ook wel enigszins vermoeiend. Toch weeg het niet op tegen het prachtige uitzicht wat we er voor terugkregen. Het is het zeker waard om een bezoek te brengen aan Pisac. Neem contact op met Dos Manos Peru Travel als je meer informatie wilt over Pisac.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*