Dos Manos Peru Travel

Dos Manos Peru Travel Blog

Exploring Peru

1353 views

Peruaanse Records: van de hoge Andes tot diepe valle, stranden en oerwoud

Peruvian Records: from the highest high to the lowest low

Ben je van plan om naar Peru te reizen? Bekijk dit eerst! [update maart 2023]. Peru is een unieke bestemming, of je nu voor een kortere vakantie, een rondreis naar Peru of een backpack trip naar Zuid-Amerika gaat. Peru is voor iedereen! Het Latijnsamerikaanse land strekt zich uit van de Pacifische kust met zandstranden uit tot de het hoge Andes gebergte en het tropische regenwoud. Uit zo’n bijzondere natuurijke omgeving gevormd door zulke extremen, kunnen alleen natuurlijke en culturele wonderen komen. We hopen dat de volgende leuke records jou zullen motiveren om je reis naar Peru te plannen. Veel plezier met het lezen van “Peruaanse Records: van de hoge Andes tot diepe valle, stranden en oerwoud”.

Reizen naar Peru

De  Nederlandse regering heeft Peru weer het ‘groene licht’ gegeven en het negatieve reisadvies ingetrokken (maart  2023).  Plan een (individuele) rondreis naar Peru met een van onze zeer ervaren reisexperts!

Neem dan contact met ons op

Kan ik op dit moment een reis naar Peru plannen?

Is Peru een veilige bestemming? Is het veilig om naar Peru te reizen? Ja, zeker. Peru heeft cultuur, natuur, avontuur en nog veel meer! Peru is vol prachtige nationale parken, je kan wandelen in de Andes bergen, buiten-activiteiten doen zoals tokkelen, paragliden, raften en paardrijden. Spot condors en kaaimannen, neem een duik in de Amazone rivier, en maak een hike naar Machu Picchu.  Peru is ook een hele geschikte bestemming voor een vakantie met het gezin: reizen in Peru met kinderen en tieners. Plan je eigen reis of boek een van onze rondreizen in Peru!

Peruaanse Records: 11 x van de hoge Andes tot diepe valle, stranden en oerwoud.

1. Leuk Feitje # 1: Peru heeft de meeste Alpaca’s

Peruvian Records Most Alpacas

Wist je dat er meer dan 10 miljoen alpaca’s in de wereld zijn? Drie kwart daarvan leven in Peru! En zelfs nog interessanter is dat lama’s en alpaca’s wetenschappers zelfs helpen om COVID-19 te bestrijden dankzij hun unieke nanobodies.

2. De langste Bergketen: de Andes

Peruvian Records The longest Mountain Range

De Andes is de langste continentale bergketen in de wereld, die zich uitstrekt langs de westkust van Zuid-Amerika. Peru deelt de indrukwekkende bergen met zeven andere Zuid Amerikaanse landen. Wist je dat de Andes de op twee na hoogste bergketen is in de wereld, na het Himalaya gebergte? De berg Huarascán is het hoogste punt in Peru en is gedeelte van het westerse gedeelte van de Andes. Het is ook het drie na hoogste punt in Zuid-Amerika. Als je de drukte wilt vermijden en je benen en longen wilt strekken in de frisse berglucht, kijk dan eens naar een van de vele wandelavonturen die je in Peru kunt beleven!

3. Het Titicaca meer: het Hoogste Bevaarbare Meer

Peruvian Records Lake Titicaca

Het Titicacameer, die deel uitmaakt van de grens tussen Peru en Bolivia, wordt beschouwd als het hoogst bevaarbare meer in de wereld! Het diepblauwe water strekt zich uit op een hoogte van 3.812 meter! Het Titicacameer is ook het thuis van het Uros volk dat – van oudsher – leefde op eilanden gemaakt van uitgestrekte rietmatten. Vandaag de dag kunnen we deze traditionele cultuur nog steeds bezoeken en ons verbazen over de wijze waarop het Uros-volk zich heeft aangepast aan hun werkelijk indrukwekkende omgeving.

Bekijk onze

Tours naar meer Titicaca met Dos Manos

4. De diepste vallei in de Wereld

Peruvian Records The deepest Canyon in the World

Wist je dat de Grand Canyon niet de diepste vallei te wereld is? De Colca Canyon, dicht bij Arequipa, is eigenlijk de diepste vallei ter wereld! Het is twee keer zo diep als de Grand Canyon! Bij de prachtige uitzichtpunten boven de vallei kunnen we ook de grote Condor zien, ’s werelds grootstee vliegende vogel met een spanwijdte van 3 meter! De condor, afkomstig uit de Andes, werd door de oude Inca’s als een heilige vogel beschouwd.

Peruvian Records The Condor

Bekijk onze

Tours naar Colca Canyon en Arequipa met Dos Manos

5. Het Amazone Regenwoud: de langste rivier

Peruvian Records The Amazonian Rainforest

De Amazone rivier is de langste rivier in de wereld. Hij ontspringt hoog in de Peruaanse Andes en eindigt in de Atlantische oceaan op meer dan 6.000 km van zijn bron.

Peru herbergt het op één na grootste gebied van het Amazone regenwoud na Brazilië dat doorkruist wordt door de Amazonerivier. In het Peruaanse regenwoud vinden we de vrucht, Camu-camu – het heeft de hoogste vitamine C concentratie van alle voedingsmiddelen, ongeveer 60 keer dat van een sinaasappel! Als je op zoek bent naar immuun versterkende voeding, probeer dan zeker dit Peruaanse supervoedsel!

Bekijk onze

Tours naar het Amazone Regenwoud

6. Peru’s Nationale Park Manu: de grootste dichtheid

Peruvian Records National Park Manu

In het beschermde Amazonegebied van Manu in Peru zul je je verwonderen over de buitengewone tropische natuur en een verbazingwekkende verscheidenheid aan dieren vinden! De hoogste dichtheid aan vlindersoorten ter wereld vinden we hier in dit nationale park!

Peru hedft ook het wereldrecord voor het grootste aantal vogels dat op één plaats is waargenomen (650) en het grootste aantal dat op één dag is gezien (361). Zij werden waargenomen in het Reserva Nacional de Tambopata en het nationale park van Manu.

Bekijk ons

Tour met Dos Manos naar Manu National Park

7. De hoogste zandduin ter Wereld

Peru is de thuisbasis van de hoogste zandduin ter wereld. Cerro Blanco ligt in de Sechura-woestijn in de buurt van de Nazca-lijnen en meet 1.176 m van de basis tot de top.

Peruvian Records The highest Sand-dune in the World

Bekijk onze

Tour met Dos Manos naar Nasca of Ica

8. Land van de Orchideeën: de meeste variëteit

Peruvian Records Land of the Orchids

In Peru groeien 3.500 soorten orchideeën, en naar schatting is slechts 50% van de soorten geïdentificeerd! Een grote verscheidenheid aan orchideeën is vooral te vinden in de buurt van de Wereld erfgoed plek Machu Picchu. Men kan sommige orchideeën soorten bekijken tijdens de treinrit vanuit de stad Cuzco of tijdens een van de vele wandeltochten naar Macchu Picchu.

Bekijk onze

Tour met Dos Manos naar Machu Picchu

9. Het Extreme Climaat van Peru:

Peruvian Records Extreme Climate of Peru

Sommige plaatsen in de kustwoestijn van Peru zijn zo droog dat ze in de afgelopen 30 jaar slechts 3 cm regen hebben ontvangen! In Peru kan het weer in de woestijn heel verschillen zijn: van de zon die naar beneden beukt, resulterend in extreme hitte – en dan verandert alles tussen mei en november wanneer de kustwoestijn bedekt is met een dikke zeemist die weken aan een stuk blijft hangen!

Peruvian Records The guinea pig

10. Peru´s meest unieke gewassen en voedsel

Wist je dat Peru de grootste exporteur van asperges ter wereld is? Ze exporteerden 117.000 metrische ton in 2012! Maar niet alleen dit feit maakt Peru uniek in zijn voedselproductie: Peru kweekt meer dan 55 variëteiten maïs, er bestaat rode, gele, paarse, witte en zelfs zwarte mais in Peru! Daarnaast is Peru een kampioen in de aardappelteelt! De oude Peruvianen domesticeerden de aardappel al 8.000 jaar geleden. Vandaag de dag worden er in Peru meer dan 3.000 verschillende aardappelrassen geteeld!

Peruvian Records most unique crops and food

11. Het Laatste, nogal ongewone feit over Peru:

Wist je dat er in Peru jaarlijks zo’n 65 miljoen cavia’s worden gegeten? De cavia, of cuy, dateert uit de tijd van de Inca’s, toen gewone mensen de huid van cavia’s droogden en gebruikten in soepen en stoofpotten.

Heb je reisplannen naar Peru?
Onze reisbegeleiders helpen je graag!
Contact ons of stuur een email info@dosmanosperu.com.

Contact

We hopen dat de leuke records je hebben gemotiveerd om te dromen over een rondreis naar Peru. Je kunt het ook echt gaan plannen, wij helpen je graag met het plannen van een jouw droom rondreis naar Peru. We hopen dat je het leuk vond om Peruaanse Records: van de hoge Andes tot diepe valle, stranden en oerwoud” te lezen.

Wil je dit artikel liever in het Engels lezen?
Peruvian Records: from the highest high to the lowest low

Wil je dit artikel liever in het Spaans lezen?
Récords peruanos: la impresionante naturaleza de Peru

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *