Dos Manos Peru Travel

Dos Manos Peru Travel Blog

Exploring Peru

1339 views

Perfecte Peru reis routes voor een week of tien dagen in Peru

Itinerarios en Perú perfectos para una semana o diez días

Perfecte Peru reis routes: Met zijn dramatische natuur, Inca cultuur, gouden kustlijn en ruige bergen en vrolijke kleuren, heeft Peru alle ingredienten voor een unieke reis, backpacktrip of vakantie. Of je nu van plan bent een week in het land door te brengen, tien dagen of maanden, wij hebben de perfecte rondreizen in Peru voor je: lees verder en ontdek de perfecte Peru  reis routes voor een week of tien dagen in Peru.

I – Perfect Peru reis routes voor 10 dagen

Met deze 10-daagse Peru reis route geniet je van de koloniale hoofdstad van Peru, Lima, verken je de kust naar het natuurreservaat voor de kust van Paracas, kun je over de Nazca-lijnen te vliegen, condors te zien zweven over de Colca Canyon, verken je de stad van de Inca – Cusco – en geniet je vóór zonsopgang van de wereldberoemde ruïnes van Machu Picchu.

Dag één: Lima

Je komt aan op de internationale luchthaven van Lima en krijgt een transfer naar de stad. Breng de dag door met het verkennen van de musea van Lima, waaronder de spectaculaire precolumbiaanse keramiekcollectie in het Museo Larco en de catacomben van de Iglesia de San Francisco.

Proef de wereldberoemde Peruaanse keuken en eet ceviche te eten in het beroemde restaurant Punto Azul in Miraflores (of elders)

*Heb je drie dagen in Lima?

Breid je reis uit uit met een dagtocht naar Pachacamac, de ruïnes die door de Inca’s als heilig werden beschouwd als een heiligdom van een belangrijk orakel dat ze aanbaden.

Op de derde dag wandel je in Lima op je gemakje door de parken van Miraflores en stop om het uitzicht op het door Gaudi geïnspireerde Parque del Amor en het standbeeld van Paddington Bear, geschonken door de Britse ambassade, te bewonderen. Boek voor een werkelijk unieke eetervaring in Central van wereldklasse, in een nieuw pand in de leuke wijk Barranco.

The Gaudi-inspired Parque del Amor

Lees: meer tips voor leuke dingen om te doen in Lima

Dag twee en drie: Paracas

Neem ‘s ochtends de bus vanuit Lima naar Paracas , een badplaats die ooit populair was bij de rijke Limeños (inwoners van Lima). Breng de middag door met kijken naar pelikanen die op de zee dobberen en eete wat verse zeevruchten in een van de leuke restaurants hier.

De volgende dag doe je een tour naar de Ballestas-eilanden, waar je de waggelende Humboldt-pinguïns, zeeleeuwen en blauwvoetgenten kunt zien; de Ballestas eilanden worden vaak aangeduid als de “Poor Man’s Galapagos”.

Daarna raden we een tocht aan door de Reserva Nacional Paracas, vanwege zijn golvende zandduinen en sublieme, woeste stranden; lees verder voor praktische tips voor een bezoek aan de Ballestas-eilanden.

Aan het eind van de dag neem je de bus naar het zuiden, naar Nazca (ong. drie uur rijden.)

Dag vier: Nazca

Boek een vroege vlucht over van de verbazingwekkende Nazca-lijnen, zo’n 10.000 lijnen en geogliefen die in de woestijnbodem zijn geëtst. Hoewel hun doel verleidelijk onbekend blijft, wordt aangenomen dat ze zijn gebruikt voor watergerelateerde rituelen.

Nazca Lines, geoglyphs etched into the desert floor

Even later neem je een andere tour, om de nabijgelegen bezienswaardigheden te bezoeken, zoals de Acueducto de Catalloc en de ruïnes van Los Paredones, voordat je een nachtbus neemt voor de tien uur durende reis naar Arequipa.

Dag vijf en zes: Arequipa en de Colca Canyon

Je wordt wakker in la ciudad blanca (de Witte Stad), oftewel Arequipa, beroemd om zijn inrukwekkende koloniale architectuur en met een verrassend scala aan dingen om te doen in Areqipa. Bezoek zeker de 16e-eeuwse kathedraal en de kronkelende, kleurrijke gangen van het enorme “Monasterio de Santa Catalina”, een klooster dat ooit werd bewoond door 200 nonnen.

Proef een lekkere pisco sour in La Casona del Pisco, een bar met prachtig uitzicht op de Iglesia San Francisco en dan een je bed in voor een korte nacht.

Trip to the Colca Canyon

De dagtocht naar de epische Colca-Canyon begint de dag erna al heel vroeg. Deze canyon is de op een na diepste kloof ter wereld. Onderweg stop je om kuddes grazende lama’s en alpaca’s te bewonderen en het uitzicht op stijgende condors in de Mirador Cruz del Cóndor, tussen enkele van de meest iconische wilde dieren van Peru, voordat je een ontspannend bad neemt in de nabijgelegen warmwaterbronnen.

Meer tijd? Als je in de Colca Canyon wilt wandelen, heb je twee extra dagen nodig voor de uitdagende, steile tocht naar beneden – en de best lastige wandeling weer terug.

Aan het einde van de dag neem je de nachtbus voor de tien uur durende reis naar Cusco, een goede manier om te acclimatiseren, want je gaat van 2.335 meter boven zeeniveau in Arequipa naar 3.400 meter in Cusco.

Dag zeven, acht en negen: Cusco en de Heilige Vallei

Op deze perfecte Peru reis routes, ben je nu eindelijk in het hart van de Inca’s! Je zult drie dagen in Cusco en de nabijgelegen Heilige Vallei doorbrengen, omdat het een van de meest fascinerende plaatsen van Peru is vanwege de Inca-geschiedenis.

Cusco, most fascinating cities for its Inca history

Hoewel veel van het Inca-bouwwerk werd verwoest door de Spanjaarden, die alle Inca Cultuur gebruiken graag wilden uitwissen, kun je nog steeds grip krijgen op de uitzonderlijke bekwaamheid van deze meestergebouwen. Ga naar de twaalfhoekige steen langs de Calle Hatunrumiyoc in de San Blas wijk, en bezoek Qorikancha, de belangrijkste Inca-tempel waarop het huidige Convento de Santo Domingo werd gebouwd.

Geniet ‘s avonds van een pisco sour van een bar met uitzicht op de grote Plaza de Armas en mis de pizza’s en het lokale ambachtelijke bier bij Baco niet.

De volgende dag kun je een taxi nemen naar Sacsayhuaman of de andere Inca-ruïnes buiten de stad Cusco vanuit daar kun je terug lopen naar de stad (ong 5 kilometer). Of ga wildwater-raften op de Urubamba-rivier in de Heilige Vallei (rapids tot klasse III).

De volgende ochtend kun je een rondleiding maken of op eigen gelegenheid naar de Heilige Vallei van de Incas gaan, waar je de ruïnes van Pisac en kunt bezoeken om het stenen “metselwerk” van de Inca’s te bewonderen. Op de Pisac-markt kun je(m.n. op zondag) geweldige Peruaanse souvenirs kopen) en meer leren over het agrarische Inca-landbouw bij Moray-terrassen in de heuvels van de Heilige Vallei.

In Ollantaytambo zijn meerdere leuke hotels.

Dag tien: het bezoek aan Machu Picchu

Sta vroeg op en pak de trein naar Machu Picchu, de legendarische “Verloren Stad van de Inca’s” die de afgelopen eeuw tot de verbeelding sprak van bezoekers aan Peru. Verken de site met een gids en keer ‘s avonds terug naar Cusco met de trein.

Machu Picchu Peru

Alternatieven:
U natuurlijk ook de korte Inca Trail naar machu Picchu hiken de tweedaagse versie naar de Inca Citadel, en je ziet onderweg het prachtige Andes-landschap en ruïnes op grote hoogte.

Let op, een hike naar Machu Picchu en ook de treintickets en de toegangkaartjes zijn bij uitzondering soms last-minut te verkrijgen, maar kunnen beter vooraf geboekt worden.

II – Peru in twee weken (de beste Peru reis route voor je rondreis in Peru)

Als je vier extra dagen hebt om toe te voegen aan je Peru-reisschema van 10 dagen, waarom doe dan niet de klassieke volledige vierdaagse, drie nachten durende Inca Trail, die eindigt met een bezoek aan de prachtige ruïnes van Machu Picchu?

Als je liever aan de drukte wilt ontsnappen (of als je te laat bent om de Inca Trail te boeken), overweeg dan de Inca Jungle Trek, die dezelfde hoeveelheid tijd kost maar vaak wel last-minute geboekt kan worden. Deze trek is bovendien goedkoper en combineer hiken met mountain biken.

Een ander alternatief is de vier daagse Lares Trek. Tijdens deze kun je een bezoek aan warmwaterbronnen, gletsjermeren en valleien en bezoeken aan inheemse gemeenschappen verwachten. Het is een andere geweldige optie om toe te voegen aan de bovenstaande tiendaagse reisroute als je minimaal twee weken in Peru hebt.

Een ander alternatief – als je geen hike wilt tdoen – is om Jungle trip toevoegen aan je 10-daagse Peru-reis, zoals bijvoorbeeld deze 3-daagse jungle tour.

III – Peru reis route voor 7 dagen in Peru

Als je slechts één week in Peru hebt, kun je het bovenstaande reischema voor 10 dagen in Peru als volgt aanpassen. Een rondreis in Peru in één week is een uitdagende en snelle reis, maar je kunt nog steeds de meest bekende hoogtepunten zien.

Dag één: Lima

Doe een city Tour in Lima of bezoek een of meer van de prachtige musea Van de Peruaase hoofstad, terwijl je de oude beschavingen leert kennen die de cultuur en geschiedenis van Peru hebben gevormd.

Lima culture and history

Wat denk je van een diner in het wereldberoemde Central in restaurant in de wijk Barranco? Misschien wordt dit wel de beste maaltijd die je in Peru zult hebben.

Dag twee en drie: Arequipa en Colca Canyon

Neem een vroege vlucht naar Arequipa vanaf de internationale luchthaven in Lima. ‘s Middags verken je het stadscentrum van de Witte Stad; vergeet het Convento Santa Catalian niet en probeer een pisco met uitzicht op de kathedraal in een van de bars rond de Plaza de Armas.

De volgende ochtend sta je heel vroeg op voor een dagtocht naar de Colca Canyon: zie kuddes lama’s en alpaca’s, en zie de condors opstijgen vanuit een van de diepste kloven ter wereld is.

Trip to the Colca Canyon

Daarna neem je de nachtbus voor de tien uur durende reis naar Cusco.

Dag vier tot zeven: Cusco, de Heilige Vallei en Machu Picchu

Geniet van de hoofdstad van het voormalige Inca Rijk, met een City tour of verken de stad op eigen gelegeneheid. Sla de Plaza de Armas niet over, de Zonnnetemel, de straten met de beroemde Inca Smuren, de wijk San Blas, en ruines zoals Sacsayhuaman.

De volgende ochtend ga ja richting de Heilige Vallei om de ruïnes van Ollantaytambo en Pisac te bezoeken, en de bruisende markt.

Op je laatste dag sta je vroeg op om aan boord te gaan van de trein naar Machu Picchu, op weg naar de legendarische “Verloren Stad van de Inca’s”: voor veen een hoogtepunt van een reis naar Peru.  ’s Avonds neem je de trein terug naar Cusco voor een latste overnachting in de Andes, en de volgende dag vlieg je terug naar Lima.

Vragen over de planning van je rondreis naar Peru?
De reisadviseurs van Dos Manos Peru Travel kunnen je helpen! Neem contact met ons op via e-mail, telefoon, whatsapp of gebruik deze knop hier!

Contact

Wil je dit artikel liever in het Engels lezen?

Perfect Peru Itineraries for One Week or Ten Days Of Travel

Wil je dit artikel liever in het Spaans lezen?

Itinerarios en Perú, perfectos para una semana o diez días

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *