Paragliden in Peru : Leer vliegen in Cusco!

13 Jan
1,576
Views
0 Kommentaars
Paragliding in Peru: Learn how to fly in Cusco!
Friday January 13, 2017 - Gepost door in de categorie Adventure Travel, Cusco

Paragliden in Peru : Leer vliegen in Cusco!

Peru is een geweldige bestemming voor avontuurlijke tours, vooral in de omgeving van Cusco, is het aanbod heel gevarieerd. Reizigers in Peru kunnen kiezen uit vele opties: ATV tour, rivier raften, bungee jumping, bergwandelingen, fietsen en nog veel meer. De tour die MIJ echter het meest aansprak was Paragliden in Peru, en wel in de Sacred Valley van de Inca’s, vlak bij Cusco.

Wachtend op de wind die verandert…

Ik had al heel erg genoten van de Sacred Valley met beide benen op de grond, tijdens de verschillende uitstapjes die ik al had gemaakt. Zoals bijvoorbeeld de tour naar de Inca ruïnes en de traditionele marktens in onder andere Pisac en Chinchero. Nu kreeg ik de kans om de geweldige landschappen van een ander perspectief te bekijken: vanuit de lucht, hangend aan een parachute.

 

Paragliding in Peru: Learn how to fly in Cusco!

 

Om 08:30 in de ochtend werden we opgepikt vanuit onze accommodaties in Cusco. We reden naar Chinchero in de Sacred Valley reden. Eerst kochten we wat snacks en wat te drinken in het kleine dorpje en vervolgens reden we naar de Cerro Sagrado(The Sacred Hill).

Daar gingen we in de zon zitten en we bekeken onze piloten die alles aan het voorbereiden waren. We moesten wachten opdat de wind zou gaan veranderen want er was nog niet genoeg wind. We genoten van het prachtige uitzicht in de zon boven op de heuvel in de Sacred Valley wachtend op de wind. Uren gingen voorbij en de wind veranderde NIET. We besloten om eerst terug naar Chinchero te rijden, om te gaan lunchen. In de middag reden we weer terug naar onze heuvel hopend op een betere situatie.

 

Paragliding in Peru: Learn how to fly in Cusco!

 

Vliegend boven de Sacred Valley!

We liepen naar de verschillende kanten van de heuvel en uiteindelijk vonden we de juiste plek. We deden onze pakken aan, werden aan de parachute vastgemaakt en daarna wachtten we op de take-off.

The parachute trok ons verschillende keren achterwaarts waardoor het best moeilijk werd om niet naar beneden te vallen. Maar na een aantal pogingen waren we eindelijk klaar om te gaan! We renden van de heuvel af totdat onze voeten geen contact met de grond meer hadden en toen…. Vlogen we!

 

Paragliding in Peru: Learn how to fly in Cusco!

 

Het was een heerlijk gevoel de grond ver onder ons te zien, de blauwe lucht boven ons en de vele bergen aan de horizon. Ik zag vogels vlak naast me vliegen, de met sneeuw bedekte bergen en de kleine dorpjes beneden in de vallei. Het enige wat ik hoorde was het geluid van de wind. We vlogen hoger en hoger, bijna 30 minuten!

Jammer genoeg, was het toen al tijd om te landen, en dus gingen we langzaam naar beneden richting de landingsplaats totdat we de grond weer konden aanraken.

Wow! Het vliegen was een ongelofelijke ervaring en de omgeving was prachtig! Ik wil zeker weten weer een keer gaan paragliden. Wil jij ook in Cusco vliegen? Aarzel niet!

 

Paragliding in Peru: Learn how to fly in Cusco!

 

Voor meer informatie over deze tour, of andere adventure tours of tours
naar Machu Picchu: “7 Activities that will bring you close to Nature”.
 

Book your Paragliding Tour

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*