Nieuwe tour naar Valle Sur in Cusco

06 Apr
1,856
Views
0 Kommentaars
New tour to less visited Valley in the Cusco area
Wednesday April 06, 2016 - Gepost door in de categorie Culture, Cusco

De Heilige vallei van de Incas in Peru staat bekend om z’n oude Inca ruines, terrassen, marktjes en de prachtige omgeving. Het is een populaire bestemming onder reizigers voor de dag tour Heilige Vallei vanaf Cusco met stops in Pisac, Urubamba, Ollantaytambo en Chinchero. Vanaf hier kan je ook makkelijk met de trein naar Aguas Calientes en de beroemde ruines van Machu Picchu.

Een minder populaire bestemming is het zuidelijke deel van de vallei: el Valle Sur. Dit deel is lang niet zo bekend, en er zijn veel minder toeristen. Maar het is zeker een bezoekje waard. De route heet de “Andean Baroque Route” en is de perfecte kans voor reizigers in Peru om de prachtige kerken in dit deel van de mooie vallei te bezoeken.

New tour to less visited Valley in the Cusco area

De tour neemt je mee langs drie kleine traditionele dorpjes: Andahuaylillas, Huaro en Canincunca waar je de Jesuiten tempels zult bezoeken met de meest indrukwekkende en uitzonderlijke Barok interieur van Peru. De kunst in deze kerken is een mis van de Andes cultuur en de Christelijke cultuur van de Spaanse veroveraars.

New tour to less visited Valley in the Cusco area

De tour vertrekt ‘s ochtends vroeg om 8 uur vanuit Cusco. Je rijdt door de prachtige vallei naar de eerste stop: een kleine kapel naast het kleine meertje Uros. De dag dat ik deze tour deed hadden we geluk met het weer ondanks dat het nog steeds regenseizoen was. Vanaf het moment dat ik de kerk binnen kwam was ik onder de indruk van de vele gedetailleerde muur schilderingen, de gedecoreerde plafonds en de sfeer in de kerk. De gids vertelde over de verschillende heiligen die daar stonden afgebeeld en dat deze kapel is gebouwd ter ere van de Virgen Purificada van Canincunca.

New tour to less visited Valley in the Cusco area

De volgende stop was in Huaro waar de muur schilderingen zo mogelijke nog indrukwekkender waren dan in de eerste kerk. De schilderingen bedekken de gehele muur tot aan het plafond, hebben ongelooflijk veel details en zijn fantastisch om naar te kijken. Illustraties van de hemel en de hel, schilderingen van bijbelse verhalen, portretten van heiligen en engelen. Er is zoveel te zien, je zou uren naar de muren kunnen kijken zonder ook maar één keer naar hetzelfde te kijken.

New tour to less visited Valley in the Cusco area

Na een kleine pauze gingen we verder naar de laatste kerk in Andahuaylillas, een klein koloniaal dorpje in de vallei. De decoraties in de kerk zijn ontstaan uit een mix van Spaanse, Arabische en Andes invloeden. De kerk is versierd met vele gouden lijsten, gouden verf en gouden altaren. Ik had nog nooit een plafond gezien met zoveel details. We namen de trap om zo beter het plafond te kunnen bewonderen en nog hoger om de kerkklokken te bekijken en voor het prachtige uitzicht vanaf de kerktoren.

New tour to less visited Valley in the Cusco area

De foto’s kunnen niet alle details en de schoonheid van de schilderingen en decoraties vastleggen, dit is echt iets wat je met eigen ogen moet zien.

New tour to less visited Valley in the Cusco area

We reden terug naar Cusco terwijl we van het uitzicht op de vallei genoten en nog napraatten over alle kerken en schilderingen die we hadden bekeken. Ik kan deze Andean Barroque Tour zeker aanraden voor iedereen die meer wil zien van Peru en z’n rijke geschiedenis.

New tour to less visited Valley in the Cusco area

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*