Nieuwe regelgeving voor Machu Picchu Peru

17 Oct
1,403
Views
0 Kommentaars
New regulations for Machu Picchu Peru
Tuesday October 17, 2017 - Gepost door in de categorie Machu Picchu

Nieuwe regelgeving voor Machu Picchu Peru

Machu Picchu is een van de meest belangrijke toeristische attracties in Peru. Er komen soms wel 3800 toeristen per dag om het wereldwonder te bezoeken. In een poging de Inca Citadel te beschermen tegen de negatieve invloeden van het toerisme, heeft de Peruaanse overheid, samen met UNESCO, besloten de stroom van bezoekers te reguleren.

Daarom is er sinds 1 juli 2017 een nieuwe regelgeving van toepassing voor Machu Picchu Peru.

Ben je van plan de Machu Picchu Tour binnenkort te doen, of een van de wandeltochten? Lees dit artikel dan even goed door.
Hieronder de belangrijkste aanpassingen voor je Machu Picchu Tour

 • Er zijn nu twee momenten waarop je naar binnen mag:
  • van 6:00 tot 12:00 en
  • van 12:00 tot 17:30.
 • Je kan je Machu Picchu ticket dus kopen voor of de ochtend of voor de middag.
 • Bezoekers kunnen alleen naar binnen met een officiële Machu Picchu gids of een gids met een licentie.
 • Er zijn drie routes die de bezoekers moeten volgen, het is niet toegestaan om daarvan af te wijken.
 • Huayna Picchu & Machu Picchu Mountain behouden hun schema zoals voorheen (hieronder meer info)


Omdat de nieuwe regelgeving pas in juli is geïntroduceerd, kunnen de regels nog worden aangepast in de komende maanden.

Machu Picchu Tickets en Entree Tijden

De meest belangrijke regelgeving is dat de tickets alleen te gebruiken zijn op specifieke tijden op de dag. De twee entree tijden zijn:

 • Ochtend entree, van 6:00 – 12:00
 • Middag entree, van 12:00 – 17:30

Deze tijdverdeling staat vast en kan niet worden aangepast. Als je een ticket hebt voor ‘s ochtends, en je gaat naar binnen om 11 uur, moet je om 12 uur Machu Picchu weer verlaten.

Om de middag entree te promoten en de bezoekers een beetje te spreiden (60% van de bezoeken vindt plaats voor 13:00), is de prijs van de middag entree iets lager dan de prijs voor de ochtend entree. Daarnaast is het niet mogelijk om Machu Picchu nogmaals te betreden wanneer je er daarvoor al uit bent gegaan, tenzij je ook een middag ticket hebt. Het is mogelijk om Machu Picchu gedurende de hele dag te bezoeken, maar dan heb je wel twee tickets nodig.

Tickets die voor 1 juli 2017 zijn aangeschaft zijn geldig tot December 2017; deze tickets zijn niet onderworpen aan de nieuwe tijdsbeperkingen.

Tour gidsen in Machu Picchu

 

Nieuwe regelgeving voor Machu Picchu Peru

 

Voorheen was het mogelijk om Machu Picchu te bezoeken zonder gids. Maar vanaf 1 juli 2017 moeten alle bezoekers begeleid worden door een officiële Machu Picchu gids of een gids met een licentie. De gidsen lichten de bezoekers in over de regels die gelden op Machu Picchu. Elke gids mag maximaal 16 mensen meebrengen naar Machu Picchu. Voor grotere groepen zijn twee of meer gidsen vereist. Gedurende de tour zijn de bezoekers verplicht om mee te lopen met de gids.

Routes in Machu Picchu

De nieuwe regelgeving bevat ook een vaste route die de bezoekers moeten lopen. De overheid heeft aangegeven dat de nieuwe routes gemaakt zijn om het publiek zo goed mogelijk te begeleiden en opstoppingen te voorkomen. Het INC (Nationaal Instituut voor Peruaanse Cultuur) heeft drie routes gemaakt, elke route is gefocust op verschillende stukken van Machu Picchu.

Route 1 is de klassieke route, en ook de meest uitdagende van de drie. De routes 2 en 3 gaan over de middel en lagere sectoren en zijn gemaakt voor diegene die rustig willen lopen met weinig fysieke inspanning. De routes staan aangegeven op het ticket dat je koopt. Elke route duurt ongeveer 2 tot 3 uur. Let op, als je afwijkt van de route kun je worden verwijderd van het park.

Huayna Picchu & Machu Picchu Mountain

Voor twee wandelroutes binnen Machu Picchu, naar Huayna Picchu en Machu Picchu Mountain, blijven de regels hetzelfde. Voor elke route zijn er 400 plekken beschikbaar, opgedeeld in twee groepen van 200.

Voor Huayna Picchu, de eerste entrée is tussen 7:00 en 8:00 in de ochtend. De tweede entree is tussen 10:00 en 11:00 uur. Voor Machu Picchu Mountain, komt de eerste groep binnen tussen 7:00 en 8:00 uur en de tweede groep tussen 9:00 en 10:00 uur. Je moet je melden bij de start van de route. Beide wandelroutes duren ongeveer 3 tot 4 uur.

Nog een paar oude regels die al langer golden voor het bezoeken van Machu Picchu

 

New regulations for Machu Picchu Peru

 

Houd altijd ook rekening met deze algemene bezoekersregels voor Machu Picchu:

 • Een tas/ rugzak met afmetingen groter dan 40 x 35 x 20 cm is niet toegestaan en moet in de garderobe bij de ingang achtergelaten worden.
 • Het is niet toegestaan om eten en drinken mee te nemen
 • Het is verboden om alcoholische dranken mee naar binnen te nemen.
 • Het is verboden om een paraplu mee te brengen (hoeden en poncho’s/ regenjassen zijn wel toegestaan).
 • Het is verboden om een statief mee te brengen.
 • Muziekinstrumenten en geluidsinstallaties mogen niet mee naar binnen
 • Schoenen met hoge hakken en schoenen met harde zolen zijn verboden. Alleen schoenen met zachte zolen zijn toegestaan (zoals trainingsschoenen of wandelschoenen/ laarzen).
 • Het is niet toegestaan om met kinderwagens/ buggy’s binnen te komen.
 • Het is verboden om muren te beklimmen of op muren te leunen.
 • Wandelstokken met een metalen of harde punt zijn verboden.
 • Drones zijn verboden.

 

 • Ben je van plan om de Machu Picchu Tour te doen? Dos Manos Peru staff helpt je graag! Schrijf gerust als je nog vragen hebt of hulp nodig hebt met het boeken van je Machu Picchu tour. Email: info@dosmanosperu.com
 • Wil je een wandeltocht of trektocht doen naar Machu Picchu? Er zijn verschillende tochten zoals de bekende Inca Trail! De zgn.‘alternatieve Inca Trail’ of Salkantay Trek, of de Inca Jungle Trek zijn een paar alternatieve Machu Pichu tochten.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*