Nationale Pisco Sour Dag in Peru

03 Feb
1,857
Views
0 Kommentaars
Pisco Perfection
Wednesday February 03, 2016 - Gepost door in de categorie Events and Festivals

Het nationale drankje van Peru, Pisco, wordt de komende paar weken het middelpunt van de aandacht in Peru. De belangrijkste feestdag is de Pisco Sour Dag, dit is altijd de eerste zaterdag van februari. Het beroemde Pisco Sour wordt gemaakt met pisco en is een heerlijke drankje dat alle reizigers en bezoekers zal verleiden met z’n pisco perfectie.

Omdat Pisco Sour zo’n belangrijke en culturele drank in Peru is, is het belangrijk om te weten hoe het wordt geproduceerd. Ten eerste, alleen de beste druiven worden geoogst in februari en maart en tijdens de oogst moet er goed worden uitgekeken voor bijen zwermen. Nadat de druiven zijn geoogst, worden ze gestampt door een proffesionele werknemer of door een complexe machine. Na het stampen moet het druivensap eerst fermenteren, daarbij worden de suikers omgezet in alcohol. Dit proces duurt tussen de 8 en de 12 dagen en vereist een perfecte temperatuur: een delicate balans tussen warm en koud. De volgende stap in het productie proces is het destilleren, waarbij de alcohol wordt gecondenseerd in de beroemde Pisco. De laatste stap in het proces is het mixen van de Pisco zodat het uiteindelijk het beroemde drankje/cocktail Pisco Sour wordt.

Om Pisco Sour te maken zijn er 6 ingredienten nodig:

 • 85 gram Peruaanse Pisco
 • 1 limoen
 • 2 eetlepels suiker siroop
 • 1 eiwit
 • 1 kwart kopje ijs
 • Angostura Bitters

Salkantay Trek Machu Picchu

Hoe maak je pisco sour klaar?

  1. Gebruik een blender om het limoensap en de siroop te mixen.
  2. Voeg het ijs en de pisco toe, mixen op de hoogste stand gedurende 10 seconden.
  3. Voeg het eiwit toe en mix tot het mengsel opschuimd.
  4. Schenk het in glazen en voeg een vleugje Bitters toe.
  5. Klaar om te drinken!

In Peru’s buurland Chili wordt ook veel pisco gedronken maar deze drankjes worden anders bereidt. In Chili gebruiken ze pisco met minder alcohol en in plaats van siroop gebruiken ze suiker. Het Chileense drankje mist ook het eiwit en de Bitters wat de Peruaanse Pisco Sour juist zijn unieke smaak geeft.

Er is zelfs een discussie gaande tussen beide landen over de originele producent van pisco is, Chili en Peru produceren het drankje beiden al honderden jaren.

Met alle feestdagen in heel Peru rondom pisco twijfel vooral niet om ook te genieten van deze fantastische cocktail genaamd Pisco Sour tijdens het reizen door Peru en raak in de ban van Peru’s rijke geschiedenis en cultuur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*