Naar Top Huayna Picchu voor beste Machu Picchu Foto’s

15 Oct
1,709
Views
0 Kommentaars
The Hike Up To Huayna Picchu
Tuesday October 15, 2019 - Gepost door in de categorie Machu Picchu

Naar Top Huayna Picchu voor beste Machu Picchu Foto’s

Alles wat je moet weten over de Huayna Picchu Hike

Hoe vaak heb je een foto zoals hierboven van Machu Picchu gezien? Waarschijnlijk talrijke keren, net als ik. Voordat ik naar Peru reisde, droomde ik altijd ervan Machu Picchu te bezoeken en zelf zo’n foto te maken – en dat deed ik! Want je moet naar de Top van de Huayna Picchu voor de beste Machu Picchu Foto’s!

Trouwens.. wist je dat de berg die je hier ziet, eigenlijk NIET Machu Picchu heet?

Wat is de berg Machu Picchu?

Ik kwam hier pas achter tijdens mijn geweldige eerste reis naar Peru. Op alle beroemde foto’s van de Inca Citadel “Machu Picchu” die je zo vaak ziet, is de berg Machu Picchu eigenlijk achter ons!

De indrukwekkende archeologische Inca site wordt alleen genoemd NA de berg Machu Picchu! Het leuk weetje is dat de berg die je in onze foto hierboven ziet Huayna Picchu of Wayna Picchu heet! In Quechua – de taal die de Incas spraken – betekent Huayna Picchu “jonge piek”, terwijl Machu Picchu “oude piek” betekent.

 

The Hike Up To Huayna Picchu

 

Nu we het eens zijn over de terminologie zal ik je wat goede tips geven om het beste van te maken van je bezoek aan de archeologische site van Machu Picchu zo bijzonder heeft gemaakt: de klim of hike naar de Huayna Picchu Berg en de beroemde trappen van de dood…

1) De Huayna Picchu Hike

Er zijn vele manieren om het gebied rondom Machu Picchu te verkennen en om naar Machu Picchu te reizen.  Een van de opties is de bekende vier daagse Inca Trail Tour.  Als je niet naar Machu Picchu gaat hiken, kun je ook een van de treinen naar Machu Picchu Tour nemen. Je stapt dan uit in Aguas Calientes en neemt de bus omhoog naar Machu PIcchu .

Eenmaal binnen in de Inca site, heb je nog meerdere opties om. Je kunt b.v. de Machu Picchu Berg opklimmen, naar de Sun Gate lopen of gewoon wandelen met een gids.  MAAR je kunt dus ook kiezen voor de Huayna Picchu Hike en naar de top van de Huayna Picchu (of: Wayna Picchu) berg klimmen. Dit geeft je een heel nieuw perspectief op het nieuwe wereldwonder.

 

Let op: De tickets om de berg Huayna Picchu te beklimmen zijn dagelijks
beperkt! Dus zorg ervoor dat je je Huayna Picchu Ticket tijdig voor je bezoek
reserveert bij je reisbureau.
In het hoogseizoen (mei – september) moet je de Huayna Picchu Hike tot
7 – 8 maanden van tevoren boeken! Onderaan vind je meer info over
hoe je Huayna Picchu Tickets boekt.*

 

The Hike Up To Huayna Picchu

 

2) Waar vind je de ingang voor de Huayna Picchu Hike?

Zodra je binnen in Machu Picchu bent, is het makkelijk om de ingang tot de Huayna Picchu Hike te vinden. Je hoeft alleen de enorme berg te volgen die het hele gebied overschaduwt! Er is een bamboe ingang met een checkpoint waar je je ticket en origineel paspoort moet tonen.

Je naam wordt in een groot boek opgeschreven om de mensen die op deze dag zijn binnengekomen bij te houden. Zodra je terugkomt naar de uitgang moet je je naam afvinken, zodat ze weten dat je nog steeds niet aan het ronddwalen bent in Machu Picchu! Zorg ervoor dat je voor 16:30 uur weer bij de ingang van de Huayna Picchu hike bent.

 

The Hike Up To Huayna Picchu

 

3) Is de Huayna Picchu Hike erg steil of moeilijk?

De hike naar de Huayna Picchu is spectaculair! Zijn er steile stappen? Ja, absoluut. Heb je van de Stairs of Death gehoord? Nou…..dat gaat dus over déze treden. Dit zijn de de trappen naar boven (en naar beneden!) naar Huayna Picchu!

 

The Hike Up To Huayna Picchu

 

Maar relax, je zult echt geen problemen krijgen als je gewoon uitkijkt waar je loopt en rustig aan doet. De hike naar Huayna Picchu was eigenlijk sneller dan ik dacht!

Huayna Picchu ziet er zo majestueus en groot uit, maar als je eenmaal op de hike bent om het te beklimmen, gaat het best snel op en bereik je vrij snel een mooie hoogte! Het is zo geweldig om stap voor stap omhoog te komen en bij elke tree meer en meer te zien van het geweldige uitzicht over de Inca Citadel!

4) De Top van Huayna Picchu bereikt!

Zodra je de top van de Huayna Picchu hebt bereikt, neem je tijd en geniet! En maak daarboven een leuke foto van jezelf – evenals veel andere foto’s, omdat niet elke bezoeker van Machu Picchu dit geweldige uitzicht te zien krijgt!

 

The Hike Up To Huayna Picchu

 

5) Hoe krijg je het beste Uitzicht op Machu Picchu

Dit gedeelte van het Machu Picchu bezoek – de Huayna Picchu Hike – was absoluut mijn favoriet onderdeel. Wie zou hebben gedacht dat er een heel ander perspectief op de Machu Picchu ruime was? Ik had zoveel foto’s van Machu Picchu gezien. Het was mijn droom sinds vele jaren om daarheen te gaan maar ik kon me nooit voorstellen dat ik het zelf vanaf deze hoogte zou kunnen zien! Het is absoluut de moeite waard om hier een beetje Machu Picchu hike te doen!

Dus als je jezelf afvraagt hoe je het beste uitzicht krijgt op Machu Picchu, weet je dat nu. Om deze prachtige uitzicht op deze indrukwekkende ruïnes te krijgen, moet je de Huayna Picchu Hike doen: stap voor stap, naar de top van Huayna Picchu. Het is zeker elke seconde en elke stap waard!

 

Quick Facts of Feitjes over Huayna Picchu

 • De piek van Huayna Picchu, of Wayna Picchu, is ongeveer
  360 meter hoger dan die van Berg Machu Picchu.
 • De Huayna Picchu hike inclusief de Trap van de Dood duurt
  ongeveer een uur
 • In de tijd van de Inca’s was er een spoor dat leidde tot
  de Huayna Picchu piek met tempels en terrassen waar de
  hogepriester en de maagden leefden. Deze hogepriester zou
  elke ochtend voor zonsopgang van Huayna Picchu naar beneden
  klimmen om Machu Picchu te bereiken om op tijd de
  nieuwe dag te verwelkomen.
  Waar en Hoe kaartjes kopen voor Huayna of Wayna Picchu

 

Huayna Picchu Tickets moeten vooraf geboekt en betaald worden.

Je kunt ze kopen – samen met je toegangsprijs voor Machu Picchu – op www.machupicchu.gob.pe.
Echter, we horen vaak dat deze site regelmatig down is of problemen heeft met online betalingen.
Als je problemen hebt, kan Dos Manos Travel Agency ook de Huayna Picchu
Tickets voor je kopen, evenals algemene toegangsprijzen en Machu
Picchu Tours
of trektochten naar Machu Picchu als de Inca Trail of the Salkantay Trek.

Hoeveel kost het Huayna Picchu ticket?

De prijs voor de toevoeging “Huayna Picchu” bedraagt ongeveer
USD $ 13,00. Dit is dus alleen de ‘add on’ Huayna Picchu trail bovenop je Machu Picchu Ticket!

Kom je echter via de Inca Trail naar Machu Pichu, dan moet je US $ 70 betalen voor

het Huayna Picchu Ticket.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*