Naar Rainbow Mountain, of toch niet?

15 May
8,940
Views
0 Kommentaars
Rainbow Mountain: To Visit or Not to Visit
Tuesday May 15, 2018 - Gepost door in de categorie Cusco, Travel Tips

Naar Rainbow Mountain, of toch niet?

Als je in Peru reist of je reis naar Peru aan het voor bereiden bent, heb je vast gehoord van de Rainbow Mountain. Voor veel reizigers is de Rainbow Mountain, zonder enige twijfel een van de hoogtepunten van Peru en een van de mooiste 1 dag hikes in de Cusco regio. Een tour naar de Rainbow Mountain zou dan ook zeker op je Peru bucketlist moeten staan. Er is echter een aantal kwesties waar je over zal willen lezen, voordat je je tour naar de Rainbow Mountain boekt. Die vind je onderaan dit artikel. Dus, maak de juiste beslissing – en, haal alles er uit als je besloten hebt om te gaan! –  of ga niet.   Maar lees zeker eerst dit artikel: Naar Rainbow Mountain, of toch niet?

 

Why you want to book the Inca Trail to Machu Picchu now!

 

Wat is Rainbow Mountain?

Vinicunca, of “Montaña de Siete Colores”, zoals de Rainbow Mountain in het Spaans heet, is een berg in Peru vlakbij de Cusco regio die de naam kreeg van de indrukwekkende, prachtige regenboog-achtige kleuringen. Sedimentaire mineraal lagen van roodachtige kleuren die je ziet op de bergen die zijn bloot gesteld aan erosie. Indrukwekkend!
Voor vele jaren, waren alleen de mensen op de Ausangate Trek waren bevoorrecht om de prachtige Rainbow Mountain te zien. Maar sinds begin 2016, zijn reismaatschappijen begonnen met het aanbieden van de tour naar de Rainbow Mountain als een (16 uur!) een dag tour vanuit Cusco, inclusief een 4 uur lange hike naar de top van de berg.

 

Why you want to book the Inca Trail to Machu Picchu now!

 

Wat kan je verwachten? Een aantal details.

De 16 uur dag trip naar de Rainbow Mountain begint erg vroeg in de ochtend in Cusco, rond 3:30 am. Het transport vanaf het vertrek punt is een 3 tot 4 uur lange bus rit vanaf Cusco. De echte hike begint rond 7:30 am op een hoogte van 5000 meter boven zee level. Je arriveert aan de top ergens tussen 11:00 en 11:30. Op je weg terug, na het harde werk en op een lagere hoogte, zal je lunch krijgen. Je bent terug in Cusco tussen 19:00 en 20:00, afhankelijk van het weer en andere omstandigheden.

 

Why you want to book the Inca Trail to Machu Picchu now!

 

*** Waarom de Rainbow Mountain bezoeken? ***

Hier zijn 5 redenen waarom je de Rainbow Mountain bezoeken moet als je reist naar Peru.

1. Het is geen makkelijke maar een mooie en bijzondere hike.

De hike naar de top van de Rainbow Mountain is een prachtige hike door een mooie vallei waar je zoveel lama’s en alpaca’s in hun natuurlijke habitat ziet, en lokale mensen. Het landschap is absoluut uniek. De indrukwekkende Ausangate piek kan gezien worden vanaf een lange afstand; terwijl je hiked kan je genieten van het uitzicht op de overweldigende gletsjer.

2. Het uitzicht van de top van de Rainbow Mountain.

Tenslotte, na een ongelofelijke 6 km hike en een aantal grote trappen, uiteindelijk, zal je de top van de Rainbow Mountain op 5200 meter. Het uitzicht is (letterlijk en figuurlijk) adembenemend! De brede uitgestrekte vallei is vol met prachtige kleuren. Het is de perfecte plek om even te zitten en genieten van het grandioze uitzicht en wat foto’s of video’s te maken en te relaxen.

 

Why you want to book the Inca Trail to Machu Picchu now!

 

3. Valle Rojo of Rode Vallei

“El valle Rojo” of de “Rode Vallei” is een leuke hike die je er nog bij kan doen als je het leuk vind om meer dan de alleen de Rainbow Mountain te zien. Als je agentschap deze optie aanbied (vraag je guide!) en als je nog wat energie over hebt, ga!

In plaats van dat je dezelfde route terug neemt als dat je boven kwam, gaat de Rode Vallei om de berg en neemt het je mee naar een vallei vol met kleurrijke hellingen, rivieren, lama’s en lokale stenen woningen. De kleuren zijn het resultaat van mineraal afzettingen gemixt met rood zandsteen en een prachtige toevoeging tot de Rainbow Mountain hike.

Niet veel toeristen gaan naar de Red Valley, en dat maakt het uniek. Rainbow Mountain werd gauw een van de meest populaire dag tours in de Cusco regio, en de waarheid is dat je samen met honderden andere toeristen naar de top gaat. Maar dat is niet het geval met de Rode Vallei.

 

4. Paardrijden naar de Rainbow Mountain

Als je niet geen ervaren hiker bent – of als je nog niet goed aan de hoogte bent aangepast – overweeg dan om een paart te huren, die je bijna tot aan de top van Rainbow Mountain brengt (behalve de laatste 300 meter). De rit op het paard zal begeleid worden door een lokale eigenaar van het paard.

Het is de perfecte manier om te genieten van het uitzicht van de Rainbow Mountain terwijl je een rustig ritje hebt en een wordt met moeder natuur. De prijs van het paard kan een beetje verschillen maar reken maar op ongeveer $30.

 

Why you want to book the Inca Trail to Machu Picchu now!

 

5. Geweldige wilde dieren!

Gedurende de bus rit naar de Rainbow Mountain vanuit Cusco, zal je lokale boeren met kudde lama’s en alpaca’s zien. Terwijl je hiked, zal je honderden wilde lama’s, en alpaca’s zien in de vallei.

Als je geluk hebt, zal je ook vicuña’s zien; vicuña’s – familie van de alpaca en de lama – zijn kleiner en eleganter. Vicuña wol is een van de meest dure wol ter wereld.
Daarnaast, zijn deze dieren super schattig!

 

*** Waarom de Rainbow Mountain NIET bezoeken?***

1. Is de Rainbow Mountain een harde trek?

Het zou niet eerlijk zijn om te zeggen dat de Rainbow Mountain een makkelijke trek is. Daarbij komt, dat je hiked op enorme hoogtes en dat je een korte nacht hebt gehad (niet vergeten dat je tour om 3:30 begint!). Als je gezond bent, (een beetje) ervaren en goed geacclimatiseerd bent, geen probleem.

Zo niet, moet je er even over na denken of deze tour wel de juiste is voor jou. Reis agentschappen in Cusco zijn niet altijd even eerlijk, en het is niet juist om te zeggen dat “iedereen” deze trek (makkelijk) doen kan.

 

Why you want to book the Inca Trail to Machu Picchu now!

 

Vergeet niet:

 • Om gepaste hike schoenen mee te nemen, en lagen kleding, inclusief een warme muts
  en handschoenen. Afhankelijk van wanneer je gaat kan het zeer koud zijn!
 • Dat je ongeveer 12 kilometer hiked naar de top van de berg en terug op 5000 meter
  boven zee level. Als je je niet fit genoeg voelt, huur een paard. Door de lage zuurstof
  levels op deze hoogtes, zal het vermoeiender zijn, dus zorg ervoor dat je de beste
  omstandigheden voor jezelf creëert voor deze trek.
 • Om niet al je energie op het begin van de hike te geven, omdat het moeilijkste stuk
  op het einde komt: de laatste paar treden aan de top.

2. Kan de Rainbow Mountain gedurende het gehele jaar gedaan worden?

ze zeggen van wel, en de hike wordt ook zeker het hele jaar door aangeboden. Maar wij raden je aan om deze tour tussen Maart en November of December te doen (afhankelijk van het weer). Pas op met in het regenseizoen gaan, aangezien sommige reizigers slechte ervaringen hadden door de regen.

Wanneer het regent op de Rainbow Mountain, worden de paden en alles er omheen glad en moeilijk te belopen. En het uitzicht is niet zo mooi, sommige mensen die dan prachtige foto’s hebben gezien (op Instagram, die veel te veel filters hebben) worden teleurgesteld. Een ander punt is dat in het regenseizoen, is dat het milieu (nog meer) beschadigd wordt door te veel hikers.

Maar als het weer prima is, en je bent geacclimatiseerd, en je in goede conditie bent, dan kan je deze tour best overwegen. Als je realistische verwachtingen hebt over hoe kleurrijk de berg nou echt is, wordt je misschien wel aangenaam verast wanneer je bij het uitzichtpunt aankomt.

 

Why you want to book the Inca Trail to Machu Picchu now!

 

3. Is de Rainbow Mountain inderdaad een speciale en relatief onbekende trek in de Andes?

Speciaal, ja. Onbekend, nee, niet meer. Je kan honderden mede reizigers treffen terwijl je de prachtige Rainbow Mountain bezoekt. Sommige agentschappen in Cusco verwachten dat binnenkort de overheid en lokale gemeenschappen zullen beginnen met regulaties (en waarschijnlijk een hogere toegangsprijs), om de hoeveelheid bezoekers te reguleren. Dit kan nodig zijn om de omgeving van deze prachtige plek in Peru te beschermen. Vijf jaar geleden was Rainbow Mountain een onbekende plek, maar vandaag de dag een van de bekendere toeristische attracties van Cusco en van Peru.

 

Met dank aan Koen Wolf (tekst en foto’s)

en Daniel Wood (foto’s)

 

Haal alles uit je Rainbow Mountain ervaring, we raden je aan om
“5 tips om het meeste uit je Rainbow Mountain trip te halen” te lezen

Meer vragen, of, wil je jouw plek op de Rainbow Mountain reserveren?

Boek nu   Contact

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*