Mis de grote feesten van “La Candelaria” in Puno dit jaar niet

08 Feb
1,906
Views
0 Kommentaars
La Candelaria is upon us
Monday February 08, 2016 - Gepost door in de categorie Events and Festivals

Elk jaar zijn er in Puno, de Andes-stad gelegen aan het Titicaca meer in het zuiden van Peru, grote evenementen ter ere van de heilige Virgen de la Calendaria. De festitiviteiten in het Enrique Torres Belon station en gaan vervolgens verder op straat tot laat in de nacht. Er zijn vier belangrijke dagen door de vieringen: zondag 31 januari, dinsdag 2 februari, zondag 7 februari en maandag 8 februari.

Zondag 31 januari begon de 52e editie van de danswedstrijd om 7 uur ’s ochtends. De mooie choreografie en de kleurrijke kleding van de dansers zorgen voor een speciale openingsdag bij de Calendaria.

Dinsdag 2 februari lag de focus meer op het religieuze gedeelte van de festiviteiten. De menigte verzamelt op het hoofd plein in Puno daarna wordt het beeld van de Virgen de la Calendaria door de straten gedragen in de vorm van een parade en komt uiteindelijk weer op dezelfde plek terug later die avond.

La Candelaria is upon us

Maar de grootste evenementen vinden plaats in het weekend op zondag 7 februari en ook nog op maandag 8 februari. Tijdens deze week zullen veel reizigers in Peru naar Puno gaan om het kleurrijke evenement van de Calendaria bij te wonen.

La Candelaria is upon us

De zondag is er een groot evenement in het stadion waar verschillende volksdansen te zien zullen zijn. Deze dansen worden gedanst op een ritme gecreeërd door metalen instrumenten die door heel Puno te horen zijn. Deze krachtige instrumenten, de dansers en de kleurrijke outfits zorgen voor een hele unieke feestdag.

De maandag is de meest belangrijke en betekenisvolle dag met nog meer dans en vereringen, deze dag wil je dus niet missen! De dans wordt uitgevoerd over een route van 3 tot 4 km lang en zal eindigen bij het beeld van de Virgen de la Calendaria waar ze bloemen neer leggen als offer en buigen ter verering.

La Candelaria is upon us

Deze speciale viering is een mooie uitdrukking van de Peruaanse feesten en religie. Deze opwindende festiviteiten, levendige kleuren en de vreugdevolle mensen in Puno herrinnert de toeristen en de lokale Peruanen aan de rijke en dynamische cultuur van Peru.


Voor meer informatie over de tradities en de geschiedenis van de Calendaria, of over de evenementen neem dan contact op met Dos Manos Peru.

Aanbeveling! Combineer je bezoek aan de Calendaria met een tour in Puno of naar het Titicaca meer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*