Dos Manos Peru Travel

Dos Manos Peru Travel Blog

Exploring Peru

2274 views

Mis de 10 mooiste stranden van Peru niet

Don't Miss Peru's 10 Most Beautiful Beaches

Met zijn lange kustlijn, aangename klimaat en rijkdom aan water- en landactiviteiten is Peru een ideale plek om te genieten van de aantrekkelijke gouden zandstranden en de golven van de oceaan. De stranden van Peru worden steeds bekender in het toeristische circuit, met de beste stranden verspreid over de lengte van de 2.400 km lange kustlijn van dit land.

Hoewel de stranden in en nabij Lima, de hoofdstad van Peru, de bekendste van Peru zijn, zijn er ook een paar andere locaties. Bereid je voor op een ontspannende Peruaanse strandvakantie of een meer actieve surfvakantie. Mis de 10 mooiste stranden van Peru niet.

De beste stranden in Peru.

Peru’s 10 Mooiste Stranden in Lima

De hoofdstad van Peru, Lima, heeft een groot aantal zandstranden. Een van de bekendste toeristenwijken van de stad, Miraflores, is de thuisbasis van verschillende stadsstranden langs wat bekend staat als de Costa Verde, of de Groene Kust. Deze kiezelstranden zijn allemaal gemakkelijk bereikbaar zijn door naar het zuidwesten te lopen vanuit het centrum van de wijk.

Van deze lange kuststrook zijn twee stranden een uitstekende plek om het surfpak aan te trekken: Playa Makaha heeft hele geschikte golven voor beginners. Er is een aantal surfscholen die al het nodige materiaal ter beschikking stellen.

Je kunt hier ook geniet van een paragliding tour in Lima, waar je boven de uitgestrekte kustlijn van Lima kunt zweven voordat je weer op het strand landt.

Circuit of beaches Piura

De mooiste stranden van Peru – dichtbij Lima

Ten zuiden van Lima liggen El Silencio, Pulpos, Caballeros, Punta Hermosa, Punta Negra, San Bartolo en Santa Maria, die allemaal kunnen worden bezocht tijdens een dagtocht vanuit Lima. Een van de populairste van deze stranden is Punta Hermosa (km 40), met name heel geliefd bij surfers vanwege de indrukwekkende golven. De brede boulevard aan zee staat vol met restaurants en bars, dus als je klaar bent met zonnen, kun je je tegoed doen aan heerlijke, lokaal gevangen zeevruchten – natuurlijk met gekoeld Peruaans bier.

Het naburige Playa El Silencio (km 38) is ook zeer de moeite waard El Silencio wordt over het algemeen beschouwd als het mooiste strand van de regio, deels vanwege het kilometers lange witte zand. Ga er wel vroeg op de dag heen, want in een zomerweekend kan het er erg druk zijn. Wees ervan bewust dat alle stranden bij Lima niet noodzakelijkerwijs warm water hebben. Bereid je voor op de ijzige kou van de Stille Oceaan als je erheen gaat!

Pucusana

Als je wat meer tijd hebt, probeer dan verder naar het zuiden te gaan, naar Pucusana. Slechts een paar uur ten zuiden van Lima en gemakkelijk te bereiken per bus (S/. 6-8) of auto, is dit de ideale plek als je niet veel geld wilt uitgeven.

Dit rustige vissersstadje is de ideale plek om wat te zonnen, te genieten van wat Peruaanse kustcultuur en jezelf te goed doen aan de heerlijke verse zeevruchten. Voor het beste uitzicht in de stad, probeer demet de toepasselijke naam El Mirador. Hoewel het een eindje wandelen is, is het panoramische uitzicht over de stad en de oceaan vanaf de grote veranda het zeker waard.

Iets anders wat ke absoluut moet zien als je Pucusana bezoekt, is de ontzagwekkende Duivelsmond (El Boquerón del Diablo). Wat ooit vaste rots was is door de jaren heen langzaam vervormd door de onverbiddelijke oceaan en is nu de vorm van een mond.

Vlakbij staart Christus (of tenminste een rotswand die vaag op het profiel van een gezicht lijkt) in de tegenovergestelde richting. Er zijn ook vistochten en tochten om de zeeleeuwen te bezoeken, die vertrekken vanuit de haven van Marina.

Asia stranden

Ook de prachtige stranden van Asia, ongeveer 100 km ten zuiden van Lima, zijn een bezoek waard. Het district gaat prat op de exclusiviteit van haar stranden, waar de rijkste inwoners van Lima hun zomer doorbrengen.
Enkele van Lima’s belangrijkste bedrijven zijn te vinden in Asia, waaronder restaurants, bars,
lounges, nachtclubs, bioscopen, hotels, warenhuizen, kappers, sieraden en mode.

Trujillo

Best Beaches Peru Huanchaco

De stranden van Peru bestaan echter niet alleen uit die rond Lima. Een negen uur durende busreis of een uur vliegen naar het noorden ligt Trujillo, een onder-de-radar tourist bestemming met een steeds populairder wordende populaire Peruaanse strandstad in de buurt.

Het strand in kwestie is Huanchaco, een paradijs voor surfers met zijn betrouwbare, linksdraaiende golven die massaal surfers aantrekken. Maar het gouden zand van het strand, vooral als je een beetje naar het noorden of zuiden van de stad loopt, is een perfecte plek om te zonnen én te surfen.

Bovendien is het maar 15 minuten met de bus van het beste strand van Trujillo naar Chan Chan, de gerestaureerde overblijfselen van een lemen complex dat ooit werd bewoond door de oude Chimú-beschaving, officieel de grootste pre-columbus stad in Zuid-Amerika is.

Paracas

Paracas Playa Red

Een nachtelijke busreis vanaf Arequipa (én Lima, vanuit de andere kant) is Paracas, een 335,000 hectare groot nationaal reservaat gelegen op een zanderig schiereiland zo’n 400 kilometer ten zuide van Lima.

Het is de thuisbasis van Playa Roja (Rood Strand), genoemd naar het roodbruin gekleurde zand en mogelijk het beroemdste van alle stranden in Peru. Hoewel het over het algemeen geen plek is om te zonnebaden, staan het hele nationale park en het nabijgelegen eiland bekend om de rijkdom aan wilde dieren die hier kakelen, zonnebaden en in het algemeen hun tijd ontspannen doorbrengen. Langs de kustlijn van Paracas is het niet ongewoon om de zeeleeuwen en andere zeedieren te zien die over het algemeen verblijven op de nabijgelegen Ballestas eilanden.

Hoewel de stranden van Paracas niet zo dicht bij Cusco of Machu Picchu liggen, zijn ze een goede stop op weg naar Lima, aan het einde van je rondreis in Peru.

Peru’s mooiste stranden: De Noordelijke stranden van Peru

Nog verder naar het noorden waar het koude water van de Humboldtstroom verandert
in aangename, warme temperaturen . Hier vind je een paar Peruaanse Idyllische vissersdorpjes die nauwelijks bezocht worden – en die enkele van de mooiste stranden van Peru herbergen. Tot de beste behoort Punta Sal, vaak genoemd als het mooiste strand van Peru en een onvergelijkbare plaats voor een strandvakantie – zonnebaden en cocktails inbegrepen.

Op 20 minuten rijden naar het zuiden is Mancora een hit bij rugzaktoeristen, die graag surfen op de geweldige golven, terwijl ze ’s avonds lekker uit gaan. Ongeveer 70km ten zuiden, heeft Lobitos enkele van de de grootste en meest consistente golven langs de Peruaanse kustlijn. Deze onder-de-radar plek is hard op weg om de ultieme surfbestemming in Peru te worden. Maar voor alsnog is het er rustig en een uitstekende keuze voor een relaxte strandvakantie.

Beach of Mancora Piura

Wil je dit artikel liever in het Engels lezen?
Voor Valentijn, Huwelijksreis en elke andere Speciale Dag

Wil je dit artikel liever in het Spaans lezen?
Las 10 mejores playas de Perú

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *