Mijn Tripje naar de Heilige Vallei in Peru

18 Apr
1,334
Views
0 Kommentaars
My Trip to the Sacred Valley
Tuesday April 18, 2017 - Gepost door in de categorie Destinations, Peru Travel

Mijn Tripje naar de Heilige Vallei in Peru

Zaterdagochtend vroeg om 08:00 uur werden we opgepikt door een tour busje in hartje Cusco. Dit busje zou ons meenemen op een dagtour naar de Heilige Vallei van de Inkas. De ochtend begon erg koud en stil, maar het vooruitzicht op een bijzondere dag gaf ons alle energie die we nodig hadden.
 

Pisac
De eerste stop was in de markt van Pisac, ongeveer 40 kilometer van de stad van Cusco vandaan en gevestigd langs de Urubamba rivier. Hier vind je verschillende artikelen zoals truien, tassen, sieraden en schilderijen. De markt was niet al te groot, maar er hing zeker wel een gezellig sfeertje. De diversiteit in kleurvolle artikelen, de vriendelijke Peruanen, de kleine restaurants en cafés gelegen in de zijstraten en natuurlijk het adembenemende landschap van bergen en het groen waardoor we waren omringd maakten het voor ons dé perfecte ochtend. Ik kon m’n ogen bijna niet geloven, het was zo mooi. Al het groen en de kleine huisjes op de bergen samen met de oude ruïnes zorgden voor een prachtig uitzicht, het was net een klassiek schilderij.

 

My Trip to the Sacred Valley

 

Onze gids vertelde ons over de geschiedenis van de Heilige Vallei. De Inka’s waren zelfvoorzienend en leefden een simple plattelands leven. Ze geloofden sterk in de kracht van moeder aarde (Pachamama), want zij zorgde voor water en voedsel, in principe alles wat nodig was om te (over)leven. Maïs was het meest belangrijke gewas voor de Inka’s.

 

My Trip to the Sacred Valley

 

Door een biologisch proces genaamd fermentatie, maakten de Inka’s van de maïs een biologisch drankje ‘’Chicha’’. Ze dronken het vooral bij ceremonies en religieuze vieringen. Zelfs vandaag de dag is de Chicha het meest geconsumeerde drankje in Peru!

 

My Trip to the Sacred Valley

 

Het was ongeveer 12.30 uur wanneer we ons bezoekje aan Pisac hadden volbracht. Voor de lunch gingen we naar een restaurant genaamd ‘’Maizal’’ in Urubamba. Er was een groot buffet met super veel gerechten waar je uit kon kiezen, dus wij hebben van alles een beetje geprobeerd. Uiteindelijk waren we super vol, máár er was ook nog een uitgebreide tafel met allemaal lekkere zoetigheden… wat we natuurlijk absoluut niet mochten overslaan 😉 We hebben heerlijk gegeten en ook goed uitgerust in Maizal.

 

My Trip to the Sacred Valley

 

De volgende stop na de lunch was het archeologische terrein en dorp van Ollantaytambo. In de tijd van de Inka’s werd dit dorpje geregeerd door Keizer Pachacuti. Hij had deze plaats veroverd en bouwde er een centrum voor de uitvoering van belangrijke ceremonies die de Inka’s hielden. Vandaag de dag is Ollantaytambo een grote toeristenattractie in Peru vanwege de rijke geschiedenis, de oude ruïnes en het is ook een van de meest frequente startpunten voor de Inca Trail naar Machu Picchu. Onze gids nam ons helemaal mee naar boven tot de ruïnes, en daar genoten we van een adembenemend uitzicht!

 

My Trip to the Sacred Valley

 

Gelijk buiten het archeologische terrein was er ook een leuke kleine markt waar je traditionele Peruaanse souvenirs kon kopen.

 

My Trip to the Sacred Valley

 

Na de schoonheid van Ollantaytambo bewonderd te hebben, vertrokken we naar onze laatste bestemming van de dag, namelijk het dorpje Chinchero. De meerderheid van de bewoners in Chinchero bestaat uit mensen van inheemse afkomst en is opgegroeid met de taal Quechua. Alhoewel veel van hen vandaag de dag ook de Spaanse taal spreken. In dit dorp bezochten we een kleine markt waar we een demonstratie kregen van de traditionele weeftechnieken, die worden uitgevoerd door de lokale vrouwen van Chinchero. Deze weeftechnieken zijn overgebracht van de ene generatie op de andere, het was dus heel bijzonder om te zien hoe hun tradities zo goed bewaard zijn gebleven.

 

My Trip to the Sacred Valley

 

Rond 19.00 uur waren we weer terug in Cusco. We voelden duidelijk dat we onze benen goed hadden getraind deze dag – de tour bestond uit veel lopen. Alhoewel, het was een hele mooie dag waarin we veel hebben gezien en nieuwe dingen hebben geleerd. Ik realiseerde me ook hoe rijk de culturele erfenis van Peru wel niet is  Aan iedereen die geïnteresseerd is in reizen naar Peru: ik raad het jullie 100% aan om deze tour te doen, je zult er absoluut geen spijt van hebben!

 

My Trip to the Sacred Valley

 

Door Sidrah Qureshi

 

Voor meer informatie over deze tour kun je vrijblijvend contact met ons opnemen 🙂

Contact   Sacred Valley Tour

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*