Dos Manos Peru Travel

Dos Manos Peru Travel Blog

Exploring Peru

1188 views

Voor Valentijn, Huwelijksreis en elke andere Speciale Dag

Most romantic places Cusco Peru

Voor Valentijn, Huwelijksreis en elke andere Speciale Dag

De meest Romantische Plaatsen in Cusco

De oude Inca Stad Cusco is tegenwoordig een charmante stad, vol met romantiek. Het is dé plek voor stelletjes die samen reizen in Peru en samen een romantisch Valentijn door willen brengen gedurende hun trip; of Huwelijksreis of Honeymoon in Peru doorbrengen, of een andere speciale dag. Door de grote verscheidenheid van gezellige en leuke restaurants, de pittoreske smalle straatjes, de kleurrijke lokale mensen en natuurlijk de prachtige setting, kan Cusco zeker een van de meest romantische steden van Zuid-Amerika genoemd worde, zonder twijfel.
Maar, waar moet je nou heen gaan in Cusco om het meeste uit dat prachtige romantische moment te halen?
Hier zijn de beste tips voor reizigers die in Cusco verblijven in gedurende Valentijn: de meest romantische plaatsen in Cusco.

Wat zijn de Meest Romantische Plaatsen in Cusco

Het San Blas Plein

Het San Blas Plein of Plazoleta San Blas in Cusco is erg populair onder de reizigers. Het is vlakbij het stadscentrum, op ongeveer 10 minuten lopen. Er zijn vele kleine winkeltjes die handwerk verkopen en natuurlijk leuke en speciale cafeetjes en restaurants. De smalle straten geven het plein een speciale flair. Door de San Blas struinen is een leuke manier om je speciale dag met je geliefde door te brengen. Oh en niet te vergeten: alles rond de San Blas lijkt bergopwaarts te gaan.
 

Romantic Streets San Blas

 

Plaza San Blas

Begin bij de Plaza of Plazoleta San Blas. Hier vind je een kleine artificiële waterval en (heel veel) treden. Nadat je al die treden beklommen hebt, kan je een leuke foto nemen op de Plaza, met het Andes gebergte en de stad Cusco op de achtergrond. Op de Plazoleta kan je kan je leuke souvenir winkels, restaurants en museums vinden.

Het uitzichtpunten van de San Blas

Vergeet niet om ook langs het uitzichtpunt van de San Blas te gaan waar je een prachtig uitzicht hebt over het stadcentrum van Cusco.

De zogenaamde “Mirador de San Blas” is vlak bij de Plaza. Als je links af gaat door de Calle Tandapata en dan rechts gaat in de Calle Pasñapaka kan je daar de treden omhoog naar het uitzichtpunt.

Afgezien dat het vrij vermoeiend is, is het, het zeker waard! Je krijgt een nog beter uitzicht van de stad van boven. Afgezien van dat, zijn er banken bij het uitzichtpunt waar je even kan zitten, relaxen en genieten van het uitzicht.
 

View over Cusco

 

Limbus Restobar

Als je genoeg foto’s genomen hebt, ga dan voor een verfrissend drankje naar de Limbus Restobar. De bar ligt iets bergopwaarts waardoor je kan genieten van het prachtige uitzicht. Wat dacht je van een heerlijke Pisco Sour in de zon? Maar de Limbus Rest Bar bied niet alleen heerlijke drankjes aan maar ook een goed (o.a. vegetarisch) menu. Het is dus ook een prima plek voor een romantische etentje.
 

The Limbus Restobar Cusco Peru

 

Stadscentrum van Cusco

Plaza de Armas

De Plaza de Armas van Cusco is waarschijnlijk de eerste plek die alle toeristen bezoeken zodra ze aankomen in Cusco. Het is een prachtige, levendige plek, met veel lokale mensen die op bankjes zitten. De Plaza is nog magischer in de avond. Wanneer alle lantarens aan staan, en er minder mensen zijn, kan je nog meer genieten van de romantische sfeer.

Bij de Plaza de Armas kan je vele restaurants vinden met een balkon of op zijn minst grote ramen zodat je naar buiten kan kijken naar de verlichte Plaza terwijl je geniet van een heerlijk wijntje en eet met degene van wie je houd.
 

Plaza de armas Cusco by night

 

LIMO Cocina Peruana & Pisco Sour

Bij de Plaza de Armas, is dit restaurant zeker je bezoek waard! Trots op hun zeevruchten, bied LIMO Cocina Peruana & Pisco Sour een combinatie van Peruviaans en Japans eten aan. Heb je ooit gehoord van “Causa”? “Causa” is typisch Peruviaans eten gemaakt van gepureerde aardappelen terrine gevuld met zeevruchten, zoals zalm, een speciale saus, avocado en olie. Probeer dit overheerlijke, licht Peruviaanse eten.
Ik bedoel, is er iets romantischer dan een heerlijk Peruviaans toetje delen met je geliefde?
 

LIMO Cocina Peruana Cusco Peru

 

Fallen Angel

Als je niet bij de Plaza de Armas eten wil, zijn er natuurlijk vele andere opties. Fallen Angel is een restaurant (en een luxe pension) in het stadscentrum van Cusco, 300 meter vanaf de Plaza de Armas. Wat de Fallen Angel zo bijzonder maakt zijn de decoraties. Hier kan je vele kunstwerken vinden en rode banken die een gezellige en romantische sfeer creëren in het hele restaurant. Er zijn meerdere banken en kussens die de vorm hebben van een hart.

Afgezien daarvan, gebruiken ze ook het engel motief overal. De tafels zijn erg opvallend omdat het eigenlijk badkuipen zijn met visjes er in. Als je een onvergetelijke – en andere- Valentijn in Peru wil hebben dit jaar, zou je zeker naar de Fallen Angel moeten gaan en een tafel boeken!
 

Fallen Angel Cusco Peru

 
Zoals je kan zien, zijn er verschillende manieren waarop je een romantische dag in de charmante stad Cusco door kan brengen met je geliefde.

Fijne Valentijn!

 

Wil je dit artikel liever in het Engels lezen?

Voor Valentijn, Huwelijksreis en elke andere Speciale Dag

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *