Dos Manos Peru Travel

Dos Manos Peru Travel Blog

Exploring Peru

1032 views

Korte Tweedaagse Inca trail: alles wat je moet weten

Short two-day Inca trail: all you need to know

Heb je altijd al naar Machu Picchu willen gaan, een van de zeven wereldwonderen in Peru, en heb je gekeken naar treinreizen en wandeltochten naar Machu Picchu? Een van de vele opties op Machu Picchu te bezoeken is de tweedaagse Inca Trail, een uitstekende optie als de tickets voor de Klassieke Vierdaagse Inca Trail tickets zijn uitverkocht; of, voor als je minder tijd hebt en je geen vierdaagse trektocht wilt of kunt doen.

Maar hoe werkt het eigenlijk, deze tweedaagse Inca Trail? Hoeveel ga je eigenlijk ‘wandelen’? Is een bezoek aan Machu Picchu inbegrepen? Waar slaap je? Is het een uitdagende tocht? Vragen, vragen, vragen. In dit artikel geven we je de antwoorden, zodat je helemaal voorbereid bent als je de Inca Trail naar de prachtige Inca-citadel Machu Picchu gaat wandelen. Lees over de Korte tweedaagse Inca Trail: alles wat je moet weten.

Wat is er uniek aan de Korte Inca Trail?

Het unieke van de Short Inca Trail is dat het een geweldige manier is om een deel van de vierdaagse Inca Trail te lopen zonder de volledige tocht te doen (wat je redenen ook zijn). Als je met de trein naar Machu Picchu gaat, mis je de mogelijkheid om een stuk de hiken in dit prachtige gebied. De korte Inca Trail heeft spectaculaire uitzichten! Train Tour to Machu Picchu Onderweg kom je langs een prachtige waterval en zie je fascinerende historische plaatsen langs de route; je zult genieten van de geweldige verhalen van de gidsen over de Inca’s. Een trein tour naar Machu Picchu is een prachtige ervaring en je hebt ook vanuit de trein geweldige uitzichten; maar als je de mogelijkheid hebt om te wandelen, overweeg dan zeker een trektocht naar Machu Picchu.

Wat is het verschil tussen de korte Inca Trail en de vierdaagse Inca Trail?

Bij de korte Inca Trail neem je eerst de trein vanuit Cusco en begin je te lopen bij kilometer 104, terwijl je bij de de 4-daagse Inca Trail een auto neemt tot kilometer 82 en vanaf daar begint te lopen. Op de 4-daagse trektocht zie je meer ruïnes; de routes van elke tocht zijn anders. Waar de twee paden samenkomen is bij Wiña Wayna.

Maar er zijn meer verschillen. Op de Short Inca Trail ga je twee keer naar Machu Picchu en overnacht je in Aguas Calientes, het kleine dorpje aan de voet van de berg, ook wel Machu Picchu Pueblo genoemd.

Wat de maaltijden betreft: op de vierdaagse Inca Trail heb je een kok en porters die het eten brengen en klaarmaken wanneer je aankomt in je kamp voor de nacht. Maar op de korte Inca Trail neem je voor de eerste dag een lunchpakket mee, en het avondeten krijg je in Aguas Calientes. Op dag twee is er weer een heerlijk ontbijt- lunch box die je in de buurt van Machu Picchu kunt opeten.

Welke ruïnes bezoek je tijdens de Short Inca Trail?

De ruïnes die je tijdens de Short Inca Trail bezoekt zijn Chachabamba, Wiñay Wayna en Inti Punku. De laatste ruïne die je ziet voordat je Machu Picchu binnengaat, Inti Punku, wordt ook wel de Zonnepoort genoemd. Dit is de beroemde plaats voor ook de hikers van de -daagse Inca Trail de Inca Citadel betreden – een werkelijk magisch moment. Ruines along Inca Trail Peru

Hoeveel loop je tijdens de korte Inca Trail?

Op de eerste dag stap je uit de trein bij kilometer 104 en begin je vanaf daar te lopen richting Machu Picchu; op deze dag zalje ongeveer 7 uur lopen. De groepen zijn klein, meestal niet groter dan 6 tot 8 wandelaars of zelfs minder. Langs de route ontmoet je andere mensen die ook de korte Inca Trail lopen, en tegen het einde kom je langs het kamp van de 4-daagse Inca Trail-wandelaars.

Op de tweede dag loop je minder. Eerst is er de rondleiding door Machu Picchu, die ongeveer twee en een half uur duurt. Daarna keer je terug naar Aguas Calientes: je kunt de pendelbus nemen of lopen. Als je loopt, doe je er ongeveer anderhalf uur over.

Waar slaap je op de korte Inca Trail?

Op de Korte Tweedaagse Inca Trail slaap je in een hotel in Aguas Calientes (je kampeert dus niet op de Short Inca Trail). Hier kun je na een lange dag lopen douchen en in een comfortabel bed slapen. Op de tweede dag hoef je alleen de spullen mee te nemen die je nodig hebt voor je bezoek aan Machu Picchu, want de rest kun je nog in het hotel laten liggen (wel graag afgeven bij de receptie).

Is een Machu Picchu tour inbegrepen, of moet ik nog een ander Machu Picchu ticket boeken?

Op de eerste dag zie je Machu Picchu vanaf de top (je kunt de stad dan niet bezoeken) en heb je een geweldig uitzicht op de Inca-stad van bovenaf; het klassieke ansichtkaart uitzicht. Omdat de wandeling vroeg is begonnen, kom je rond 15.15 uur – voor het donker – aan op de top van Machu Picchu. Visit Machu Picchu during Inca Trail Pas op de tweede dag bezoek je Machu Picchu (en hier hoef je geen extra ticket voor te kopen) en wandel je door het hele complex met een gids die uitleg en alles vertelt over de geschiedenis van de Incas. Deze rondleiding in Machu Picchu duurt ongeveer twee en een half uur.

Wat moet je meenemen op de Korte Inca Trail? Zijn er dragers, of draag je je eigen spullen?

Wat je mee moet nemen op de korte Inca trail is:

Paklijst Korte Inca Trail:

 • Een kleine rugzak (een dagrugzak)
 • Wandelschoenen
 • Regenjas of poncho
 • Warme kleren
 • Waterfles
 • Zaklamp
 • Foto- of videocamera met uitrusting
 • Insectenspray
 • Snacks (energierepen, chocolade, enz.)
 • Een pet of hoed
 • Zonnebrandcrème

Aangezien er geen dragers meegaan op de Short Inca Trail, zul je dit allemaal zelf moeten dragen, inclusief de lunchbox die je krijgt en je water. Inca Trail all you need to know

Wat is inbegrepen in de korte Inca Trail? Zijn er extra kosten of verborgen kosten?

Included on the Short Inca Trail is:

 • Professionele tweetalige gids (Engels – Spaans)
 • Pick up van accommodatie in Cusco en transfer naar de start van de trekking.
 • Alle maaltijden (uitzonderingen, zie hieronder)
 • Eerste hulp kit met zuurstof
 • Briefing voor vertrek
 • Overnachting in een hostel/hotel in Aguas Calientes (gedeelde kamer)
 • Toegangsprijzen voor de Inca trail en Machu Picchu
 • Buskaartje van Machu Picchu naar Aguas Calientes (dag 1)
 • Buskaartje Aguas Calientes – Machu Picchu (dag 2)
 • Trein terug naar Cusco (standaard Expedition Service; je kunt upgraden naar Vistadome).
 • Transfer van het treinstation terug naar Cusco

Niet inbegrepen:

 • Hotel upgrade of upgrade naar eerste klas trein tickets (Vistadome trein)
 • Ontbijt voor de eerste dag en lunch en diner voor de tweede dag
 • souvenirs
 • Tips
 • Pendelbus op dag twee van Machu Picchu naar Aguas Calientes
Views Inca Trail Cusco Peru

Waarom lijkt de Short Inca Trail relatief duur in vergelijking met de 5-daagse Salkantay trek of de 4-daagse Inca Jungle?

De Short Inca Trail is relatief duur in vergelijking met de Salkantay trek of de Inca Jungle Trek om twee redenen: het treinticket op dag één en het speciale Inca Trail Entrance Fee ticket. Bij de twee andere wandelingen is dit ticket, waarmee je in de beschermde officiële Inca Trail (onderdeel van Nationaal Park Machu Picchu) kunt wandelen, niet inbegrepen. De tweede reden is dat de andere wandelingen een vertrekpunt hebben dat per bus (in plaats van de trein) bereikbaar is, en de bus is veel goedkoper dan de trein.

Waarom zijn er soms nog tickets voor de korte Inca Trail maar niet meer voor de vierdaagse Inca Trail?

Er zijn soms nog tickets voor de Korte Inca Trail, maar niet voor de vierdaagse Inca Trail, omdat er minder tickets beschikbaar zijn. Two Day Inca Trail Peru Bovendien is de vierdaagse Inca Trail – een van de beste hikes in Peru en Zuid-Amerika – extreem populair. Daarom is het erg moeilijk om IncaTrail tickets te krijgen, en moeten ze vele maanden van tevoren worden geboekt.

Dus als je geen Inca Trail ticket kunt krijgen voor de 4-daagse Inca Trail, zijn er misschien nog wel enkele over voor de Short Inca Trail, zodat je toch deze fantastische hike kunt doen!
 
Do you want to read this article in English?
All you need to know about the 2-day Inca Trail

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *