Dos Manos Peru Travel

Dos Manos Peru Travel Blog

Exploring Peru

1939 views

Huayna Picchu voor de beste Machu Picchu Foto’s

Huayna Picchu: hike to the top

Alles wat je moet weten over de trek naar de top Huayna Picchu

Hoe vaak heb je een foto zoals hierboven gezien van de prachtige Inca Citadel Machu Picchu? Waarschijnlijk meerdere keren. Voordat ze naar Peru afreizen, dromen veel mensen ervan om Machu Picchu te bezoeken en om zo’n foto te maken! Veel reizigers in Peru denken dat de berg die je hier ziet Machu Picchu wordt genoemd. Maar dat is niet het geval, Deze berg heet Huayna Picchu. Wist je dat er een mooie wandeling is naar de top van deze berg vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de ruïnes van Machu Picchu! Lees meer over de Trek naar top Huayna Picchu.

Laten we, voordat je naar Peru reist, de namen even op een rijtje zetten. Er is de oude Inca-stad, of Inca Citadel Machu Picchu, ook wel de ruïnes van Machu Picchu genoemd. Maar er is ook de berg Machu Picchu en de berg Huayna Picchu.

Op de beroemde foto’s van de Inca Citadel Machu Picchu in Peru zie je zo vaak dat de berg Machu Picchu achter ons ligt! De indrukwekkende archeologische ruine is eigenlijk naar de berg Machu Picchu genoemd!

En de berg die je op onze foto hierboven ziet, heet Huayna Picchu (of Wayna Picchu)! In Quechua – de taal die de Inca’s van Peru spraken – betekent Huayna Picchu ‘jonge piek’, terwijl Machu Picchu ‘oude piek’ betekent.

Een tour naar Machu Picchu is een hoogtepunt van de reis naar Peru voor veel mensen. Als je je bezoek aan Machu Picchu nóg specialer wilt maken, overweeg dan om de klim of hike naar de top van de Huayna Picchu-berg te doen. Maar wees voorbereid: het pad naar de top van Huayna Picchu heeft een lugubere bijnaam…. bijnaam: de trappen des doods…

1) Trek naar top Huayna Picchu of Huayna Picchu Hike

Er zijn vele manieren om het gebied rondom Machu Picchu te verkennen. Je kunt de 4 daagse Inca Trail naar Machu Picchu doen; of je gaat met trein een Machu Picchu Tour maken. In beige gevallen is de stad Cusco je startpunt.

Als je eenmaal bij de ruins bent, kunt je de Machu Picchu Berg beklimmen, naar de Sun Gate lopen of gewoon rond wandelen en dromen dat je in de Incatijd bent beland….

Maar je kunt dus ook kiezen voor de Huayna Picchu Hike en naar de top van de Huayna Picchu (of: Wayna Picchu) berg klimmen. Dit geeft je een heel nieuw perspectief op het nieuwe wereldwonder Machu Picchu.

Let op:

De tickets om de Trek naar top Huayna Picchu te kunnen doen zijn beperkt! Zorg  er dus voor dat je je Huayna Picchu Ticket tijdig voor je bezoek reserveert bij je reisbureau.

Voor het hoogseizoen (mei – september), moet je de Huayna Picchu Hike tot wel tot vier maanden van tevoren boeken! Je kunt meer informatie vinden onderaan in onze sectie Hoe je Huayna Picchu Tickets boekt.*.

Questions?

Huayna Picchu mountain Cusco Peru

2) Waar vind je de ingang voor de Huayna Picchu Hike?

Zodra je op het Machu Picchu-terrein bent, is het makkelijk om de ingang tot de Huayna Picchu Hike te vinden. Je hoeft alleen de enorme berg te volgen die het hele gebied overschaduwt! Er is een bamboe ingang met een checkpoint waar je je ticket en origineel paspoort moet tonen.

Je naam wordt in een groot boek opgeschreven om de mensen die op deze dag zijn binnengekomen bij te houden. Zodra je terugkomt naar de uitgang moet je je naam afvinken, zodat ze weten dat je nog steeds niet aan het ronddwalen bent in Machu Picchu! Zorg ervoor dat je voor 16:30 uur weer bij de ingang van de Huayna Picchu hike bent.

Entrance Huayna Picchu Peru

3) Is het Huayna Picchu pad erg steil of moeilijk?

De hike naar de Huayna Picchu is spectaculair! Zijn er steile stappen? Ja, absoluut. Heb je van de Stairs of Death gehoord, het pad des doods….? Nou…..dat gaat dus over déze treden. Dit zijn de de trappen naar boven (en naar beneden!) naar Huayna Picchu!

Maar schrik niet…. je zult echt geen problemen krijgen als je gewoon uitkijkt waar je loopt en rustig aan doet. Huayna Picchu ziet er zo majestueus en groot uit, maar als je eenmaal op de hike bent om het te beklimmen, gaat het best snel op en bereik je vrij snel een mooie hoogte! Het is zo geweldig om stap voor stap omhoog te komen en bij elke tree meer en meer te zien van het geweldige uitzicht over de Inca Citadel!

4) Het Bereiken van de Top van Huayna Picchu

Zodra je de top van de Huayna Picchu hebt bereikt, neem je tijd en geniet! En maak daarboven een leuke foto van jezelf – evenals veel andere foto’s, omdat niet elke bezoeker van Machu Picchu dit geweldige uitzicht te zien krijgt!

View Machu Picchu Peru

5) Hoe krijg je het beste Uitzicht op Machu Picchu

Dit gedeelte van het Machu Picchu bezoek – de Huayna Picchu Hike – was absoluut mijn favoriet onderdeel. Wie zou hebben gedacht dat er een heel ander perspectief op de Machu Picchu ruime was? Ik had zoveel foto’s van Machu Picchu gezien. Het was mijn droom sinds vele jaren om daarheen te gaan maar ik kon me nooit voorstellen dat ik het zelf vanaf deze hoogte zou kunnen zien! Het is absoluut de moeite waard om hier een beetje Machu Picchu hike te doen!

Dus als je jezelf afvraagt hoe je het beste uitzicht krijgt op Machu Picchu, weet je dat nu. Om deze prachtige uitzicht op deze indrukwekkende ruïnes te krijgen, moet je de Huayna Picchu Hike doen: stap voor stap, naar de top van Huayna Picchu. Het is zeker elke seconde en elke stap waard!

Stair of death Huayna Picchu

Quick Facts of Feitjes over Huayna Picchu

  • De piek van Huayna Picchu, of Wayna Picchu, is ongeveer 360 meter hoger dan die van Berg Machu Picchu.
  • De Huayna Picchu hike inclusief de Trap van de Dood duurt ongeveer een uur.
  • In de tijd van de Inca’s was er een spoor dat leidde tot de Huayna Picchu piek met tempels en terrassen waar de hogepriester en de maagden leefden. Deze hogepriester zou elke ochtend voor zonsopgang van Huayna Picchu naar beneden klimmen om Machu Picchu te bereiken om op tijd de nieuwe dag te verwelkomen.
Waar en Hoe kaartjes kopen voor Huayna of Wayna Picchu
Huayna Picchu Tickets moeten vooraf geboekt en betaald worden. Je kunt ze kopen – samen met je toegangsprijs voor Machu Picchu – op http://www.machupicchu.gob.pe/.

Echter, we horen vaak dat deze site regelmatig down is of problemen heeft met online betalingen.

Mountain Huayna Picchu

Als je problemen hebt, kan Dos Manos Travel Agency ook de Huayna Picchu Tickets voor je kopen, evenals algemene toegangsprijzen en Machu Picchu Tours of trektochten naar Machu Picchu als de Inca Trail of the Salkantay Trek.

Machu Picchu Tours     Salkantay Trek

Hoeveel kost het Huayna Picchu ticket?

De prijs voor de toevoeging “Huayna Picchu” bedraagt ongeveer USD $ 13,00. Dit is dus alleen de ‘add on’ Huayna Picchu trail! Dit geldt echt alleen als je een standaard Machu Picchu toegangskaartje koopt.  Als je de Inca trail hebt gelopen, geldt er helaas een andere (hogere) prijs. Voor actuele prijzen 2021: contact us

Read this post in English:  Huayna Picchu, hike to the top.
 

Wil je dit artikel liever in het Engels lezen?

Huayna Picchu: hike to the top

Wil je dit artikel liever in het Spaans lezen?

Huayna Picchu: una nueva perspectiva de Machu Picchu

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *