Dos Manos Peru Travel

Dos Manos Peru Travel Blog

Exploring Peru

1089 views

Hoeveel kost een tour naar Machu Picchu?

How much does a trip to Machu Picchu cost in 2021?

Hoeveel kost een tour naar Machu Picchu? Het kan verwarrend zijn om informatie op het internet bij elkaar te zoeken om erachter te komen hoeveel een tour naar Machu Picchu nu eigenlijk precies kost. Of je nu van plan bent om de Inca citadel van Peru zelfstandig te bezoeken, of een idee wilt krijgen hoeveel verschillende tours, zoals de Inca Trail of andere wandelroutes naar Machu Picchu kosten, wij hebben deze gids samengesteld om je te helpen het uit te zoeken.

Voor we naar de prijzen gaan, eerste andere belangrijkse tips voor je reis naar Machu Picchu en een aantal need-to-know.

Hoe ver is Machu Picchu van Cusco?

De afstand van Cusco naar Machu Picchu is in vogelvlucht slechts 75 kilometer. In de praktijk is het echter een stuk ingewikkelder dan dit, want er zijn geen wegen die rechtstreeks naar Machu Picchu leiden. In plaats daarvan kun je per trein of te voet komen.

Wat is de beste manier om Machu Picchu te bezoeken?

Hoe je naar Machu Picchu reist, hangt sterk af van jouw budget en je beschikbare tijd. Je kunt kiezen tussen een hike naar Machu PIcchu, een treintour of – eventueel – een bustour.

Lopen naar Machu Picchu: Inca Trail

Als je in de voetsporen van de Inca’s wilt treden, is het deel van de oude Qhapaq Ñan, de route naar Machu Picchu die bekend staat als de Inca Trail, een prachtige mogelijkheid. Dit is de meest populaire manier om Machu Picchu te bezoeken. Het is belangrijk dat je de regels kent; er is een aantal beperkingen omdat slechts een beperkt aantal wandelaars per dag het Inca Trail pad kan betreden. In februari wordt is de Inca Trail trouwens gesloten voor herstelwerkzaamheden.

Als je de Inca trail wit doen, dan moet je een Inca Trail Ticket boeken en een hike doen in groep met een erkende gids, via een erkend reisbureau in Cusco. De Inca Trail duurt normaal gesproken vier dagen met op dag vier het bezoek aan Machu Picchu.

Een alternatieve trektocht zoals de vierdaagse Inca Jungle Trail volgt niet het oude inca pad, maar verkent het prachtige nevelwoud per fiets en de warmwaterbronnen, terwijl langeafstandswandelingen, zoals de drie- of vierdaagse Lares trek, de vijfdaagse Salkantay Trek en de meer uitdagende negendaagse tocht via Choquequirao trek, steeds populairder worden om naar Machu Picchu te reizen.

Al deze tochten naar Machu PIcchu bieden een prachtig hoog-Andees landschap met als hoogtepunt de ruïnes van de Inca-stad

Met de trein naar Machu Picchu

Als je met de trein naar Machu Picchu wilt gaan, bieden de treinen van Peru Rail en Inca Rail een goed alternatief. Voor wie voor een VIP reis gaat, is de luxe Hiram Bingham trein een geweldige optie om Machu Picchu te bereiken. Er zijn verschillende treinen (eerste klas en tweede klas) en ze vertrekken vanuit Cusco, Ollantaytambo Poroy. De kosten van deze treinkaartjes naar Machu Picchu hangen af van het soort treinen de tijd waarop je reist (zie hieronder).

Machu Picchu Cusco train tour

Met de bus naar Machu Picchu

Machu Picchu Tours per bus worden steeds normaler onder backpackers. De bustocht is een meer betaalbare manier om Machu Picchu te bereiken dan de treinreis. Je kunt verwachten dat je ongeveer zes tot zeven uur over vrij slechte zandwegen reist. Pas op als je hoogteziekte hebt, en in de e regentijd raden we deze optie af. Ook zijn vertragingen vrij gebruikelijk. Je hebt minimaal 2 dagen nodig voor een bezoek aan Machu Picchu met de bus, en – niet onbelangrijk – je moet de laatste elf kilometer over het spoor van Hidroeléctrica naar Aguas Calientes lopen (of de trein nemen (kosten: 15,00 USD). Er is namelijk geen weg tot aan Machu Picchu.

Als je deze reis zelf wilt uitvoeren met lokale busjes, moet je ook voorbereid zijn op minstens twee keer overstappen (in Santa Maria en in Santa Teresa, waar je de laatste bus neemt (het is eigenlijk meer een busje) naar Hidroeléctrica).

Hoe lang moet je in Machu Picchu blijven?

Zo lang mogelijk! Aangezien het waarschijnlijk is dat je deze prachtige plek maar één keer zult bezoeken, is het logisch dat je je Machu Picchu reis zo wilt plannen dat je zoveel mogelijk tijd kunt besteden aan het verkennen van de ruïnes.

How long should you spend at Machu Picchu?Bezoeken aan Machu Picchu beginnen om 6.00 uur en Machu Picchu sluit om 17.30 uur. Er zijn 9 bezoektijden van maandag tot en met zondag. De toegangstijden voor Machu Picchu zijn van 6 uur, 7 uur, 8 uur, 9 uur, 10 uur, 11 uur, 12 uur, 13 uur en 14 uur. Je bent ook verplicht om je door een Machu Picchu-gids te laten rondleiden in Machu Picchu. Je hebt de optie om een groepstour te nemen (8 bezoekers en een gids) of een privé rondleiding. Toeristen hebben een maximale bezoektijd van 4 uur. Als je een Machu Picchu Train Tour boekt bij een reisbureau, is de rondleiding altijd inbegrepen.

Hoeveel dagen heb je nodig voor een bezoek aan Machu Picchu?

Het aantal dagen dat je nodig hebt voor een bezoek aan Machu Picchu hangt vooral af van het soort vervoer dat je neemt. Als je bijvoorbeeld met de trein gaat, kun je Machu Picchu in één lange dag bezoeken.

Als je de bus naar Machu Picchu gaat, moet je minstens één nacht doorbrengen in Aguas Calientes (ook Machu Picchu Pueblo genoemd) en kun je de dag erna naar Machu Picchu.

De duur van de Inca Trail is vier dagen en drie nachten, (hoewel een kortere versie van de Inca Trail ook tot de mogelijkheden behoort), terwijl voor de Salkantay trektocht de standaardduur vijf dagen is.

Wie Lares Trail of de route langs Choquequirao en verder naar Machu Picchu wil lopen, heeft respectievelijk drie tot vier en negen dagen nodig.

Hoeveel kost een tour naar Machu Picchu?

Zoals je al gelezen hebt, variëren de gemiddelde kosten van een reis naar Machu Picchu aanzienlijk. Daarom hebben we de kosten van de verschillende soorten reizen uitgesplitst om je te helpen deze verschillen te begrijpen. Hoeveel kost een reis naar Machu Picchu?

Ten eerste is er het toeganskaartje, je Machu Picchu ticket. Voordat je je ticket koopt, moet je weten dat er verschillende tickets zijn. Elke ticket hoort bij een circuit, een looproute, waartoe je toegang krijgt via het Machu Picchu-ticket dat je hebt gekocht. Circuit 1 en 2 gaan naar het bovenste deel van Machu Picchu en zijn iets langer, terwijl circuit 3 en 4 naar het onderste deel van Machu Picchu gaan en iets korter zijn. Deze laatste ticket worden vaak gecombineerd met de hikes binnen Machu Picchu (zoals b.v. de klim naar Huayna Picchu).

Machu Picchu ticket entree prijs

  • De toegangsprijs voor Machu Picchu kost ca. S/152.
  • De toegangsprijs voor Machu Picchu, inclusief toegang tot de berg Huayna Picchu, kost ca. S/200.

Mensen met een geldige ISIC-kaart betalen ongeveer S/77 en kinderen S/70. Kinderen zijn bezoekers die op de datum van hun bezoek de leeftijd van 12 jaar nog niet hebben bereikt.

Toegangskaarten voor Machu Picchu worden verkocht op de officiële website van Machu Picchu. (je kunt alleen betalen met met creditcard, mar er zijn heel vaak problemen). Als je van plan bent de Huayna Picchu berg te beklimmen voor een panorama over Machu PIcchu, moet je ruim (lees: meerdere maanden) van tevoren reserveren om een ticket te bemachtigen, want het aantal kaartjes is beperkt tot 400 per dag.

Hoeveel kosten Machu Picchu treinkaartjes

Alle treinen komen aan in Aguas Calientes, het kleine dorp onder de ruïnes, van waaruit het mogelijk is een pendelbus naar Machu Picchu te nemen (12 USD per enkele reis) of de trappen naar de ruïnes te beklimmen, wat ongeveer anderhalf uur duurt. De prijs verschilt per ticket. Je kunt verschillende treinen combineren, b.v. tweede klas heen, eerste klas terug etc.

Machu Picchu Cusco train tour
Machu Picchu from Poroy (25 minutes outside of Cusco)Machu Picchu from UrubambaMachu Picchu from Ollantaytambo
Company:Peru Rail, Inca RailPeru RailPeru Rail, Inca Rail
Duration:3 hours and 50 minutes approx.2 hours and 30 minutes approx.1 hour 40 minutes approx.
Frequency:4-7 daily (can vary depending on train company)1 daily (can vary)4-26 daily (can vary depending on train company)
Train price:$60-$510 USD one way (prices subject to change)$95 USD one way (prices subject to change)$60-$200 USD one way (prices subject to change)

Cost Machu Picchu by train

Wil je meer gedetailleerde informatie? Wij bieden tours naar Machu Picchu per trein, afhankelijk van je budget en de beschikbaarheid

(inclusief het luxe avontuur aan boord van de Hiram Bingham)

Hoe veel kost Machu Picchu per bus?

Hoewel het mogelijk is om de openbare bus te nemen van Cusco naar Santa María, met aansluiting op een andere bus in Santa Teresa en dan verder naar Hidroelectrica (waar je de laatste elf kilometer moet lopen naar Aguas Calientes), kiezen de meeste mensen ervoor om een tourbus te nemen die rechtstreeks door een reisbureau wordt gereden van Cusco naar Aguas Calientes als een veel gemakkelijkere en snellere oplossing. Houd er rekening mee dat je altijd 11 kilometer moet lopen als je me de bus naar Machu Picchu gaat. Er is simpelweg geen weg die je rechtstreeks naar de Inca Citadel (of Aguas Calientes) brengt.

Vanuit Aguas Calientes kan een pendelbus je naar Machu Picchu brengen (12/13 USD per rit) of je kunt de hele weg naar de ruïnes klimmen, wat ongeveer anderhalf uur duurt.

Bustour van Cusco naar Aguas Calientes
Bedrijf:Veel reisbureaus in Cusco bieden deze optie aan
Duur:2D/1N
Frequentie:Dagelijks
Prijs:$85-$180 USD

Machu Picchu Hike kosten (Hoeveel kost een reis naar Machu Picchu?)

Machu Picchu Hike costsDe kosten* van een trektocht naar Machu Picchu variëren afhankelijk van het type trektocht dat je doet: De Inca Trail, of Salkanta trek etc..

Inca TrailShort Inca TrailInca Jungle TrekSalkantay TrekLares TrekTrek Via Choquequirao
Company:Lots (only authorized by Cusco government)LotsLotsLots, although you can hike this independently.LotsLots, although you can hike this independently.
Duration:4D/3N2D/1N4D/3N (or 3D/2N)5D/4N (or 4D/3N)3D/2N or 4D/3N9D/8N
Frequency:Daily, except closed all of FebruaryDaily, except closed all of FebruaryDailyReduced departures January-March (rainy season)Reduced departures January-March (rainy season)Reduced departures January-March (rainy season)
Tour Prices:$620-$1,500 USD$450-$600$300-$700$325-$1,500 USD$550-$1,200 USD$1,000-$2,000 USD

Cost hiking to Machu Picchu

*De hierboven genoemde prijzen zijn van geregistreerde reisbureaus in Cusco die eerlijke lonen betalen aan het personeel en die verantwoord reizen (min of meer) serieus nemen.

Wil je meer lezen? Wij bieden een breed aanbod van hikes naar Machu Picchu, onder leiding van onze professionele, tweetalige gidsen.

Extra Machu Picchu reiskosten (Hoeveel kost een reis naar Machu Picchu?)

Vergeet niet dat, als je van plan bent Machu Picchu zelfstandig te bezoeken, je ook een overnachting in Aguas Calientes moet inplannen. De prijs verschilt van 25 USD voor een zeer eenvoudig hostel, tot meer dan $800 USD voor luxe logies. De maaltijden in Aguas Calientes lopen uiteen vanaf $8 in een eenvoudig retaurant; denk ook aan de prijs van de transfers van en naar het bus- of treinstation.

Wil je de stress van het plannen van je Machu Picchu reis wegnemen?

Check ons overzicht met Machu Picchu Tours

Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *