Hoe vernieuw ik mijn visum voor Peru: Trip naar Bolivia- Copacabana

19 Mar
1,891
Views
0 Kommentaars
Hoe vernieuw ik mijn visum voor Peru: Trip naar Bolivia- Copacabana
Thursday March 19, 2015 - Gepost door in de categorie Travel Tips

Hoe vernieuw ik mijn visum voor Peru: Trip naar Bolivia- Copacabana

Als je Peru binnenkomt krijg je in de meeste gevallen een drie-maanden visum. Mocht je langer willen blijven om bijvoorbeeld Spaans te leren in Cusco of  om vrijwilligerswerk te doen in Peru – dan kun je Peru het beste even verlaten voor een paar dagen. Je krijgt een volledig nieuw 3-maanden visum wanneer je weer terug bent in Peru. Deze zogenaamde ‘border hop’ kun je naar verschillende landen doen: Ecuador en Colombia in het noorden, Brazilië in het oosten en Bolivia en Chili in het zuiden.

Vanaf Cusco is het gemakkelijkste om naar Bolivia te gaan.

Je kan deze ‘border hop’ zelfs in een weekend doen, bijvoorbeeld als je Spaans studeert in Cusco en je je Spaanse lessen maandag ochtend niet wilt missen. Op vrijdagavond kun je de nachtbus nemen om 10 uur vanaf ‘Terminal Terrestre’ naar Copacabana. Dit kost je ongeveer 75 S./. 20 minuten voordat je de grens van Bolivia bereikt moet je overstappen naar een kleiner busje.

Om de Boliviaanse grens over te kunnen gaan moet je eerst een stempel halen bij de immigratie van Peru, als bewijs dat je Peru officieel verlaten hebt. Vergeet vooral je immigratie formulier niet! Hierna loop je precies 100 meter totdat je de Boliviaanse grens bereikt, waar je een Boliviaanse stempel krijgt. Je kunt vanaf hier de bus nemen naar Copacabana, wat slechts 10 min. is en 2 S./ kost. Er is een tijdsverschil van een uur met Peru en daarom kom je om 10 uur Boliviaanse tijd aan.

To pass the Bolivian border, you first have to go to the Peru Immigration Office to get a stamp so you can leave the country

Copacabana

Copacabana is een klein pittoresk dorpje. Je vindt er toeristenwinkeltjes en een markt met vers fruit, groenten en ander heerlijk eten. Vanaf Copacabana kun je op twee manieren een boot nemen naar Isla del Sol, een klein eilandje niet ver van Copacabana.

De eerste optie is om via het zuiden te gaan, wat ongeveer 2,5 uur duurt en erg toeristisch is. Je kunt ook een simpele versie nemen door, door het noordelijke deel van het eiland te gaan. Dit duurt 3 uurtjes en kost je ongeveer 25 bolivianos, wat ongeveer 3 euro is. De boten vertrekken om 8:30 en om 13:30. Neem warme kleding mee als je op het dek wilt zitten, want er is erg veel wind. Het vinden van accommodatie is niet moeilijk, maar het is daarentegen wel lastig om een comfortabel bed te vinden.

 

Copacabana is a small town and the centre consists of a few blocks only

Onderdak op Isla del Sol

De meeste accommodaties zijn goedkoop en kosten slechts 3 tot 5 euro per nacht. Als je een kampeer liefhebber bent dan kun je gerust je tentje op het strand opzetten. Hoewel er niet veel te doen is op het eiland, is het een heerlijke plek om tot rust te komen. Het eiland voelt bijna als een openlucht-dierentuin. Koeien grazen overal gras en lopen vrij rond op het strand. Varkens lopen door het centrum, ezels op de stoep en ook de kippen lopen overal vrij rond. Je kunt je dag invullen door een wandeling te maken op het eiland en daarbij een bezoek te brengen aan de ruïnes. Een andere mogelijkheid is om met een lokale visser ’s ochtends op pad te gaan om je eigen vis te vangen op het Titicaca meer.

 

You can also ask the local fishermen to go with them fishing early in the morning on Lake Titicaca and catch your own fish

Terug naar Peru of door naar La Paz?

De volgende dag gaan er om 8:30, 10:30 en 13:30 verschillende boten terug. Je kunt ervoor kiezen om nog een nachtje te verblijven in Copacabana, om daarna je reis te vervolgen naar La Paz.
De bus terug naar Peru gaat om 22 uur en maandagochtend ben je weer terug in Cusco.

El Salar de Uyuni

Heb je meer tijd te besteden in Bolivia? Kies dan voor het vriendelijke Sucre, Cochabamba, bezoek de Boliviaanse jungle of doe een mountainbike excursie naar Las Yungas.
Of reserveer wat tijd voor deze tour, die het meer dan waard is: De tour naar de zoutvlaktes of de El Salar de Uyuni.

Lees hier meer over detour naar Salar de Uyuni in Bolivia. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*