Dos Manos Peru Travel

Dos Manos Peru Travel Blog

Exploring Peru

2979 views

Hoe vind je een goedkope vlucht naar Peru?

How to find cheap flights to Peru

Al je van plan bent naar Peru te reizen, dan heb je zeker interesse in het vinden van een goedkope vlucht. Ben je op zoek naar je vlucht tot Lima of Cusco? We raden je aan wat tijd uit te trekken voor het zoeken van een goedkope vlucht naar Peru. Zoek naar de vluchtmaatschappij en het ticket dat voor jou het handigste is en wacht niet te lang met het boeken van je vlucht naar Peru. Hoe vind je een goedkope vlucht naar Peru?

Dit zijn de beste tools om een goedkope vlucht naar Peru te vinden:

Google Flights,Skyscanner & Momondo

1. Google flights

Google Flights is een vluchtaggregator en zoekhulpmiddel met routes en tarieven van alle grote luchtvaartmaatschappijen over de hele wereld. Het is een van de handigste tools om goedkope vluchten te vinden.

Voordelen van Google Flights:

 • Ongelofelijk snel
 • Krachtige tool voor prijs-kalender
 • Maakt complexe zoekfilters mogelijk
 • Kaart voor het zoeken in regionale tarieven

Gebruik het:

 • om de beste reisdata te vinden
 • voor snelle en brede zoekopdrachten
 • voor de zoekfilters

Gebruik het niet:

 • om error fare flights te vinden (Een error fare flight is een foutief ingegeven prijs voor een vliegtuigticket bij een online aanbieder van vluchten)
 • voor snelle en brede zoekopdrachten
 • voor de zoekfilters

Hoe te gebruiken:

 1. Open de kalendertool
 2. Wijzig je vertrek- en bestemmingsluchthaven en de data
 3. Binnen een paar seconden zie je de kalender met de prijzen, zodat je de goedkoopste vertrekdata kunt vinden (deze zijn groen gemarkeerd).
 4. Je kan de lengte van je reis aanpassen onderaan de kalendertool.
 5. Nadat je de ideale vertrekdatum hebt geselecteerd, ververst de kalender de totale kosten van je reis afhankelijk van de gekozen retourdatum.
 6. Google stelt de vluchten automatisch voor op basis van de beste prijs, totale reistijd en andere factoren.
 7. Als u enkele zoekresultaten wilt verwijderen, kunt u filters gebruiken.
  • Je kan tarieven filteren bij bepaalde luchtvaartmaatschappijen, vertrektijden, aantal tussenstops onderweg en zelfs aansluitende luchthavens.
  • Je kan ook de vluchtduur filteren in het menu “Meer”.
 8. Nadat je de filters heby ingesteld, kan je teruggaan naar de kalendertool om de bijgewerkte resultaten te zien.
 9. Selecteer je route en Google laat je de beste opties zien om te boeken.
 10. Op dit punt kan je: een van de opties selecteren en rechtstreeks boeken bij de luchtvaartmaatschappij of kijk bij Momondo of Skyscanner om te zien of er een lagere prijs beschikbaar is.

2. Skyscanner en Momondo.co.uk

Momondo en Skyscanner fungeren als online reisagent (OTA) – prijsaggregators, wat in feite betekent dat ze je niet allen door de luchtvaartmaatschappijen aangeboden ticketprijzen vermelden, maar ook de prijs tonen die wordt aangeboden door meerdere agenten die tickets voor de vlucht verkopen. OTA’s verkopen vaak tickets tegen een goedkoper tarief dan de luchtvaartmaatschappij zelf. Momonde heeft vaak meer boekingskantoren en resultaten dan Skyscanner, maar het kan een goed idee zijn om beide te gaan controleren.

Voordelen van Skyscanner & Momondo:

 • Toont de goedkoopste prijzen
 • Toont meer error fare flights

Gebruik het:

 • om de goedkoopste prijs te vinden
 • om error fare flights te zoeken

Gebruik het niet:

 • om de beste reisdata te vinden
 • de zoekfilters
 • snel zoeken

Hoe te gebruiken:

 1. Nadat je je reisdata bij Google Flights hebt gekozen, voer je exact dezelfde data voor je reis in.
 2. Eenmaal op de zoekknop gedrukt, zullen de resultaten verschijnen. Bij Momondo kan dat net wat langer duren.
 3. Op beide sites vind je de goedkoopste tarieven voor je reisdatum.
  • Als je bij Momondo liever niet de goedkoopste optie boekt, klik dan op de pijl naast ‘deal bekijken’ en vervolgens op de optie ‘meer’ om ook de deals van andere agenten te zien.
  • Op Skycanner hoef je alleen maar op de vlucht te klikken waarin je interesse hebt en de beschikbare aanbiedingen van reisagenten zullen getoond worden. Eenmaal je de vlucht hebt gekozen die je wenst te boeken, klik je op de selectieknop en ga je naar de website van de gekozen reisagent.

Door deze tools te combineren in één workflow, kan je de goedkoopste routes, de beste reisdata en de laagste prijs voor je trip vinden.

Hoe vind je een goedkope vlucht naar Peru?

Meer tips voor het vinden van goedkope vluchten naar Peru:

1) Wees redelijk flexibel

In plaats van in te zetten op slechts één bestemming met een vaste reisdatum, maak een lijst van bestemmingen die je graag zou bezoeken. In plaats van bijvoorbeeld naar Lima te reizen, kan je bekijken of het goedkoper is naar Quito of La Paz te vliegen en dan verder over land te reizen, of je kan de reis naar Peru verderzetten met een low budget luchtvaartmaatschappij.
Hoe breder je lijst is, hoe groter de kans dat je een goede deal zal vinden. Gebruik de flexibele prijskaarttool van Google Flights om te bepalen welke bestemmingen in de buurt van Peru goedkopere opties hebben gedurende de periode dat je plant om te reizen. Controleer de nabijgelegen luchthavens niet enkel voor bestemming, maar ook als vertrekluchthaven. Eenmaal je route naar Peru gekozen, controleer de nabije data met de prijskalendertool van Google Flights. Je data met enkele dagen aanpassen betekent in veel gevallen een betere route of een goedkopere vlucht

More Tips for Finding Cheap Flights to Peru

2) Ken de goedkoopste reisseizoenen

De goedkoopte maanden om vanaf Europa naar Peru te vliegen zijn in het algemeen:

 • Januari – maart
 • Mei – juni
 • September – begin december

De duurste vliegmaanden zijn:

 • Half juli – augustus
 • Half december – begin januari
 • Begin – half april

3) Weet wanneer je vlucht te boeken (als deze het goedkoopste zijn)

Het is moeilijk te voorspellen wanneer vluchten naar welke bestemming het goedkoopst zullen zijn, maar er zijn enkele algemene richtlijnen die kunnen helpen:

 • De goedkoopste maanden zijn januari, februari, augustus en september
 • Internationale vluchten zijn vaak goedkoper als je ze 4 – 7 maanden op voorhand aankoopt
 • Het kan goedkoper zijn als je tussen 5 en 7 uur of tussen 19 en 23 uur boekt

4) Ken de goedkoopste (en duurste) dagen om te reizen

Voor lange-afstandsrouten met dagelijkse vluchten:

 • Maandag, dinsdag en woensdag zijn vaak de goedkoopste reisdagen, gevolgd door donderdag en zondag. De duurste vliegdagen zijn meestal vrijdag en zaterdag.

Voor korte-afstandsvluchten:

 • Vluchten op maandag – vooral vertrek op maandagavond – zullen duurder zijn, omdat mensen deze vaak gebruiken om terug te keren van een lang weekend.
 • De andere regels veranderen over het algemeen niet.

5) Het is de moeite waard om andere valuta’s te controleren

Voor vluchten met budgetmaatschappijen is het de moeite waard om te controleren of je tarief iets goedkoper uitkomt wanneer je boekt in een andere valuta en je thuisland ook wijzigt in de opties. Voor lange-afstandsvluchten met alles inbegrepen werkt dit waarschijnlijk niet, maar het kan toch de moeite waard zijn om de prijzen van online reisagenten te controleren op regionale verschillen van prijsaggregators zoals Momondo, Kayak & Skyscanner. Als je bijvoorbeeld op skycscanner.com (Amerikaanse versie) of Skyscanner.net (Britse versie) zoekt, worden soms verschillende prijzen voor dezelfde routes weergegeven.

Its worth checking other currencies

6) Gebruik multi-stopreizen om meerdere bestemmingen te bezoeken

Als je meerdere landen in Latijns-Amerika wenst te bezoeken, kan de prijs erg hoog zijn als je dit niet correct doet. Er zijn drie manier om een goede prijs te vinden:

 • De uitgebreide tussenstop: je neemt een retourvlucht met een of meerdere stops en je tussenstop verleng je met een dag of langer om de bestemming te bezoeken.
 • Multi-city hopper: je voegt 1 – 2 extra regionale / lokale bestemmingen toe aan een standaard lange-afstandsreis.
 • Open-Jaw met een lokale connectie: de heenvlucht naar de ene stad en de terugvlucht vanuit een andere stad, terwijl je afzonderlijk een lokale budgetvlucht of lange-afstandsbus boekt tussen de twee.

7) Gebruik de vluchtticket truc van de verborgen stad

Een ticket voor een verborgen stad is een vluchthack waarbij een reiziger een ticket koopt met een tussenstop voor zijn eindbestemming, maar in plaats van door te gaan naar het laatste deel van de reis, beëindigt de reiziger zijn reis vroegtijdig en gaat niet aan boord van de laatste vlucht.
Dit is een succesvolle en goedkope vluchttactiek omdat er altijd meer vraag is naar directe routes dan naar reizen met tussenstops. Luchtvaartmaatschappijen maken deze directe vluchten duurder in overeenstemming met de vraag, terwijl multi-stopvluchten vaak meer concurrentie zullen hebben waardoor prijzen lager zijn, ook al vliegt u meer mijlen.

8) Boek een error fare als je er een ziet

Een error fare is gewoon een fout die is opgetreden wanneer systemen prijzen zetten op de vluchten. Deze komen verrassend vaak voor, maar ze blijven over het algemeen niet lang hangen. Als je een tarief ziet die schandalig laag lijkt voor de route die je graag wil doen, wees dan voorbereid en weet wat je moet doen, zowel voor als na het boeken.

9) Wees snel wanneer je een goede deal hebt gevonden

Als je een vlucht zag waarvan je weet dat deze best goedkoop is, boek dan snel! De tarieven veranderen de hele tijd en de beste deals zullen snel uitverkocht geraken.

Hoe de beste binnenlandse vluchten in Peru te vinden

How to find the best domestic flights in Peru

Als je al in Peru bent en je wil graag naar Cusco vliegen – of een andere bestemming in Peru – maar je weet niet welke luchtvaartmaatschappij je moet nemen voor de binnenlandse vlucht, dan vind je hier meer informatie over de luchtvaartmaatschappijen in Peru.
Dit zijn de luchtvaartmaatschappijen die momenteel actief zijn in Peru:

1. Latam

 • Voordelen:
  • goede maatschappij.
  • betrouwbare service.
  • vliegtuigen in uitstekende staat.
  • vluchten zijn normaal gezien op tijd.
 • Nadelen:
  • vaak duurder.
  • wees voorzichtig met de kleine lettertjes.

2. Star Peru

 • Voordelen:
  • een van de goedkopere maatschappijen.
  • no-nonsens maatschappij qua kosten, dus zonder verborgen extra kosten.
  • ongevallenrecord is goed.
 • Nadelen:
  • soms problemen met betrouwbaarheid.
  • kans op vertraging in het regenseizoen.
  • geen bevestigingsmail.

3. Avianca Peru

 • Voordelen:
  • vergelijkbaar met LATAM.
  • Goede service.
  • hoge betrouwbaarheid.
 • Nadelen:
  • Beperkt netwerk.
  • hoge ticketprijzen.
  • vaak verborgen kosten.

4. LCPeru

 • Voordelen:
  • Redelijk goedkoop.
  • Gaat naar plaatsen waar andere maatschappijen niet op vliegen.
  • redelijk alternatief voor andere maatschappijen, echter vaker vertragingen.
 • Nadelen:
  • kleine outfit in vergelijking met de andere vier grote maatschappijen in Peru.
  • Basis service.
  • bagagevrijdom is minder dan normaal door kleinere vliegtuigen.

5. Peruvian Airlines

 • Alle vluchten zijn in oktober 2019 opgeschort door gebrek aan liquiditeit.

6. Viva Air Peru (budget airline)

 • Voordelen:
  • vrij goedkoop (enkele vlucht van Lima naar Cusco met Viva Air kost ongeveer S/ 155. Ter vergelijking, hetzelfde ticket met een andere binnenlandse luchtvaartmaatschappij in Peru is ongeveer S/ 250 tot S/ 300.
 • Nadelen:
  • Extra kosten voor ingecheckte bagage.
  • Viva Air heeft veel opmerkingen gekregen wegens vertragingen, geannuleerde vluchten, slechte klantenservice (vooral bij het proberen een terugbetaling te verkrijgen) en andere problemen.

7. Sky Airline (budget airline)

 • Voordelen:
  • Goedkope vluchten.
 • Nadelen
  • Extra kosten, voor bijvoorbeeld bagage, die kunnen oplopen en zelfs het vluchtticket duurder maken dan sommige van de reguliere luchtvaartmaatschappijen.

BONUS INFO:

Hoe van Lima naar Cusco reizen: met de bus of het vliegtuig?

1. Met het vliegtuig

De snelste en gemakkelijkste manier om van Lima naar Cusco te gaan, is per vliegtuig. Som is het mogelijk om op de luchthaven van Lima te arriveren en rechtstreeks naar Cusco te vliegen (vooral ‘s ochtends wanneer de meeste vluchten vanuit Lima naar Cusco vertrekken), maar reserveren is altijd een goed idee.

Lijnvluchten van Lima naar Cusco beginnen al te vliegen vanaf 5 uur in de ochtend, dus een vroege aankomst in Cusco is zeker een mogelijkheid. Er zijn minder vluchten na 11 uur en het aantal vluchten neemt drastisch af na 14 uur.

De vliegtuid van Lima naar Cusco is ongeveer 1 uur en 20 minuten. Ticketprijzen variëren sterk, afhankelijk van luchtvaartmaatschappij, maar ligt meestal ongeveer tussen US $ 80 en US $ 170 voor een enkele reis.

2. Met de bus

Travel bus Lima to Cusco

Voor reizigers die tijd hebben, biedt een directe bus van Lima naar Cusco een meer bugettaire en avontuurlijke ervaring. Met de bus door Peru reizen kan best tijdrovend zijn, maar de beste busmaatschappijen van Peru (Zoals Cruz del Sur en Ormeño) zijn comfortable genoeg om zelfs de langste reis draaglijk te maken.
Als je met de bus rechtstreeks van Lima naar Cusco wenst te reizen, dan zijn er twee routes waaruit je kan kiezen:

  • Lima – Nazca – Abancay – Cusco: dat is de snelste routen (ongeveer 18 tot 21 uur), maar het kan een zware rit zijn en je kan vertraging oplopen door aardverschuivingen (vooral in het regenseizoen) en andere potentiele natuurlijke gevaren. Wat menselijk gevaar betreft, de route had – en heeft nog steeds tot op zekere hoogte – een reputatie voor buskapingen en overvallen. Over het algemeen zijn er echter weinig redenen om deze route te vermijden, tenzij je recent een betrouwbaar tegenbericht ontving. Je kan ook de iets andere Lima – Ayacucho – Abancay – Cusco route (niet aangeraden in het regenseizoen), met de optie om een tussenstop te maken in Ayacucho om de verbazingwekkende Millpu zwembaden buiten de gebaande paden te bezoeken (enkel tijdens het droog seizoen van april tot november). Deze laatste route is niet zo populair.

Millpu Pools Ayacucho Peru

 • Lima – Nazca – Arequipa – Cusco: In plaats van het binnenland van Nazca af te snijden en de bergen van de Andes over te steken, brengt deze route je verder naar het Zuiden voordat je weer noordwaarts naar Cusco slingert. Het is een lange route, 24 tot 27 uur, maar de rit is soepele en je loopt minder snel vast door aardverschuivingen. De meerderheid van de mensen volgt deze route.

Korte stops van Lima naar Cusco met de bus

Als je wat meer tijd hebt, dan kan de reis van Lima naar Cusco gemakkelijk in fasen opgedeeld worden. Een week of langer op het klassieke gringo-pad vanuit Lima geeft je de mogelijkheid om enkele van de beroemdste attracties van Peru te zien terwijl je op weg bent naar Cusco, zoals de Ballestas eilanden en Oasis Huacachina in Ica.

Aanbevelingen van het personeel van Dos Manos Peru

Als je nog steeds niet weet hoe je de beste vlucht in Peru kunt vinden, lees dan hier de meningen van onze experts. Bekijk wat de reisadviseurs van Dos Manos Peru voorstellen, hoe ze het meestal doen en enkele geweldige en nuttige tips.

Miriam:

“Als ik in Peru moet vliegen, begin ik altijd ruim op voorhand te zoeken naar mijn vlucht en trek ik tijd uit om de beste deal te vinden. Meestal kies ik voor Latam, omdat hun service betrouwbaarder is, vooral in het regenseizoen, ook al zijn hun prijzen iets hoger. Dit is een van de redenen waarom we met Latam werken voor alle Dos Manos-klanten.”

Margaux:

“Over het algemeen zoek ik bij het boeken van mijn vlucht altijd naar flexibele data. Daarnaast zorg ik altijd ervoor het bagagebeleid en de verborgen kosten van de luchtvaartmaatschappij goed te kennen, omdat ik wil vermijden dat ik voor extra’s betaal en uiteindelijk zelfs meer betaal dan een ander aanbod van een andere luchtvaartmaatschappij.

Bovendien raad ik je aan om luchtvaartmaatschappijen op sociale media te volgen, aangezien ze elke dag geweldige deals publiceren en je hun maandelijkse promoties kan terugvinden. Als je student bent, kun je je aanmelden voor Studentuniverse.com omdat ze verborgen kortingen hebben voor jongeren. En last but not least: als je niet alleen op zoek bent naar vluchten, maar ook accommodatie wil zoeken, raad ik je aan Expedia te gebruiken. ”

Indie:

“Als ik ergens heen moet vliegen, ongeacht de bestemming, gebruik ik altijd Skyscanner en vergelijk ik de gevonden prijzen met de prijzen die ik op de websites van de luchtvaartmaatschappijen kan vinden. Ik doe dit om te zien waarom er een prijsverschil is tussen de websites. Meestal kan ik geen verborgen kosten vinden, maar ik check dit altijd om zeker te zijn. Bovendien, als ik in het binnenland reis, koop ik de tickets zo snel mogelijk omdat last-minute tickets in Peru erg duur zijn in vergelijking met de normale prijzen. ”

Katy:

“Voor mijn eigen reizen gebruik ik atrapalo.com waar je niet alleen vliegtickets kunt vinden, maar ook hotels, auto’s en cruiseschepen. Op het werk, voor klanten van Dos Manos, boek ik liever bij Latam omdat zij het meest betrouwbare bedrijf in Peru zijn en hun prijs-kwaliteitverhouding het beste is. ”

Neem voor meer tips of hulp bij uw vluchten in Peru, contacteer Dos Manos Trip Advisors!

 

Wil je dit artikel liever in het Engels lezen?

How to find cheap flights to Peru

Wil je dit artikel liever in het Spaans lezen?

Cómo encontrar vuelos baratos a Perú

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *