Een must-have: Toerist Ticket voor Cusco Reizigers

26 Oct
1,727
Views
1 Kommentaar
A must-have:the Boleto Turistico for Cusco Travelers
Wednesday October 26, 2016 - Gepost door in de categorie Cusco, Travel Tips

Een must-have: Toerist Ticket voor Cusco Reizigers

Reizigers naar Peru en vooral bezoekers van de stad Cusco(Peru), moeten weten dat veel bezienswaardigheden alleen maar bezocht kunnen worden met het bekende “Boleto Turistico”. Dit is een ticket voor toeristen, een toegangs-ticket naar verschillende bezienswaardigheden in en in de omgeving van Cusco.

Daarom is het écht heel handig als je zo’n ticket hebt wanneer je het prachtige Cusco en omgeving wilt ontdekken. Als je een tour boekt (bijvoorbeeld een Cusco City Tour of the Sacred Valley tour), is deze Boleto Turistico meestal NIET inbegrepen in de prijs.

Voor meer informatie over dit ticket, de tabel hieronder laat de huidige prijzen (Laatste update: October 2016) en locaties en toeristische hoogtepunten van Cusco, die zijn inbegrepen in de verschillende tickes of “boletos”.

Het is belangrijk is om te weten dat de ingang voor Machu Picchu NIET is ingebrepen in deze “Boleto Turistico”.

 

Wat is dit Boleto Turistico precies?

Het “Toerist ticket” is essentieel voor reizigers die de bezienswaardigheden van Cusco willen ontdekken, en van de “Sacred Valley van de Inca’s” en de “Southern Valley”. Bij deze tickets zijn de gidsen en de transport NIET inbegrepen, alleen de toegang prijzen van de verschillende bezienswaardigheden. Houdt ook in gedachten dat er verschillende tickets voor verschillende circuits zijn, elk met een andere duur. Het Algemene Tickets (Boleto General) houdt ALLE bezienswaardigheden in (behalve Machu Picchu dus); voor diegene die niet veel tijd hebben in Cusco of als je alleen maar 1 of 2 bezienswaardigheden of monumenten in Cusco wilt bezoeken, zijn er goedkopere en beperktere opties (de zo genoemde gedeeltelijke tickets o tickets parciales).

Deze tabel biedt de details van de huidige circuits en prijzen aan:

 

Soort Ticket Prijs Locaties/Circuits inbegrepen
Algemeen Ticket
(geldig voor 10 opeenvolgende dagen)
S/ 130,
S/ 70 (als je onder de 26 jaar bent met een studentenkaart of ISIC kaart, of voor kinderen)
Alle 16 locaties: Pisac, Ollantaytambo, Chinchero, Moray, Tambomachay, Pukapukara, Qénqo, Saqsayhuaman, Pikillacta, Tipon, Korikancha Site Museum, Regional Historic Museum, Monument to the Inca Pachacuteq, Museum of Contemporary Art, Native Art Center Qosqo, Museum of popular Art
Gedeeltelijk Ticket
(geldig voor 1 dag)
S/ 70 4 Locaties in Cusco: de Inca ruines vanTambomachay, Pukapukara, Qénqo, Saqsayhuaman
Gedeeltelijk Ticket Sacred Valley
(geldig voor 2 dagen)
S/ 70 4 Locaties in the Sacred Valley: de ruines van Pisac, Ollantaytambo, Chinchero, Moray

 

A must-have:the Boleto Turistico for Cusco Travelers

 

Er is geen gedeeltelijk ticket voor het bezoeken van musea. De musea die hieronder in de lijst staan kunnen worden bezocht met een algemeen ticket (S/130) of door de toegangsprijs direct bij de ingang te betalen.

 

Korikancha Site Museum Regional Historic Museum Monument to the Inca Pachacuteq
Museum of Contemporary Art Native Art Center Qosqo Museum of Popular Art

 

“Je moet dit ticket zeker aanschafften tijdens je verblijf in Cusco!”

Als je door de regio van Cusco reist, is het algemene ticket ideaal, omdat het je toegang geeft tot de belangrijkste en meest impressieve bezienswaardigheden. Dit ticket is 10 dagen geldig, wat meer dan genoeg tijd is om elke locatie te bezoeken op de “Boleto”. De tijdslimiet op dit Toeristen Ticket is zelfs wel handig omdat het je de motivatie geeft om alle plekken te bezoeken die je maar wilt op een efficiënte manier.

 

Waar kan ik het Boleto Turistico kopen?

Toeristen kunnen het Boleto Turistico verkijgen wanneer ze bij de eerste bezienswaardigheid aankomen die ze bezoeken, of bij de volgende adressen in Cusco:

Tourist Center Cusco, Avenida el Sol 103, +51 84 227 037
De openingstijden: Maandag – Vrijdag 08:00 – 18:30 en Zaterdag van 08:00 – 14:00.
Voor meer vragen, onze trip adviseurs zullen je graag helpen: neem : contact op met Dos Manos Peru Travel!

Een gedachte op “Een must-have: Toerist Ticket voor Cusco Reizigers

  1. Pingback: Het ultieme reisschema van 5 dagen naar Cusco | Dos Manos Peru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*