De wilde kant van Peru: Waarom Natuurparken in Peru een must-see zijn

28 Apr
1,965
Views
0 Kommentaars
Wild Peru: Why you Must Visit One of The National Parks of Peru
Thursday April 28, 2016 - Gepost door in de categorie Culture, Destinations

Wist jij dat Peru ook een wilde kant heeft? Peru is beroemd om de Inca ruines en voor de mooie gekleurde marktjes, cultuur en de mensen. Maar Peru is zoveel meer! De natuur in Peru is zo divers met vele verschillende klimaat zones waardoor er een natuurlijk leefgebied is voor veel uitzonderlijke wilde dieren. Deze dieren worden in Peru beschermd door vele Nationale parken en natuur reservaten met hun eigen natuurlijke wonderen. Hieronder vind je drie voorbeelden waar je de diversiteit van Peru kan beleven en de mooie natuur kan bewonderen. Als je voor 1 juni boekt dan is er een speciale korting van $20 per persoon op de tours die hieronder worden beschreven.

I – Manu Nationaal Park in het Amazone regenwoud

Manu National Park in the Amazonian Rainforest

Wat vind je van zip-lining in de Peruaanse Amazone & het spotten van caimans in de nacht?

Manu nationaal park is gelegen in het regenwoud in het gebied van Cusco en Madre de Dios en wordt gezien als het grootste natuurgebied van Peru. Er leven veel verschillende soorten dieren in het park en daarom worden de unieke biodiversiteit en eco-systemen beschermd door UNESCO en zijn dus erg belangrijk.

Afgesneden van de moderne wereld met meer dan zes verschillende traditionele stammen die in het gebied van Manu wonen. Het tropische klimaat met z’n hoge vochtigheids gehalte en hoge temperaturen maakt dit een comfortabel thuis voor vele soorten dieren. Waaronder meer dan 20,000 verschillende planten soorten, 1,200 vlinder soorten, 1,000 vogel soorten ( er zijn slechts 300 verschillende vogel soorten te vinden in de VS en Canada samen), 220 verschillende zoogdieren ( apen, reuzen otters, peccaries, capybaras, tapirs en jaguars), een onbekend aantal verschillende soorten reptielen, amfibieën en insecten. En er worden nog steeds nieuwe soorten ontdekt in het park van Manu.

Manu National Park in the Amazonian Rainforest

Als toerist krijg je alleen toegang to Manu door een erkende instantie. In Manu heb je de mogelijkheid om in de comfortabele lodges te verblijven die ook verschillende activiteiten bieden zoals wildlife spotten, een boot tour met gids, een wandeling door de natuur met gids en zwemmen in de natuurlijk gevormde zwembaden. Er zijn ook camping tours beschikbaar. Alle Dos Manos tour worden begeleid door een professionele gids die je over het park zelf verteld, over hoe belangrijk het regenwoud voor z’n inwoners is en ook over het gebruik van bepaalde planten voor medicinale doeleinden.

II – Paracas Nationaal Reservaat

Paracas Protected Area

Wat vind je van zandboarden & dieren spotten aan de kust: walvissen, orka’s, zeeleeuwen en pinguins?

Het Paracas Nationaal Reservaat gelegen aan de Pacifische kust ongeveer 265 km vanaf de hoofdstad Lima. Paracas is een perfect voorbeeld van een pacifische subtropische woestijn aan de kust en er bevinden zich bijna 100 archeologische plaatsen van de inheemse bevolking in Paracas.
In Paracas en Islas Ballestas heb je de unieke kans om veel zeldzame dieren te zien: walvissen, orka’s, zeeleeuwen, pinguins en zee-otters zijn een paar voorbeelden van de 36 soorten zee en land dieren die zich in het reservaat bevinden. Andere zee dieren zijn coquilles, krabben, abalones en octopussen, maar ook verschillende soorten schildpadden. Meer dan 215 soorten trekvogels spenderen een deel van hun leven in Paracas en ongeveer 60 van deze soorten trekken van Peru naar de VS en weer terug. Geniet van een prachtige dag trip met Dos Manos en spot de vele verschillende soorten zeldzame dieren.

Paracas Protected Area

Maar dit gebied heeft nog meer te bieden: vlakbij de Islas Ballestas kan je Ica en Nazca vinden, twee kleine kust plaatsjes in de Peruaanse woestijn. Nazca staat bekend om de beroemde Nazca lijnen. Nog meer reizigers gaan naar Ica waar ze de mogelijkheid hebben tot zandboarden en een buggy ritje door de woestijn.

III – Tambopata Nationaal Reservaat

Tambopata National Reserve

Wat vind je van een zonsondergang op Monkey Island en het verkennen van het onaangeraakte bos om caimans, schildpadden en de Peruaanse jaguar te vinden?

Het Tambopata park is een afgelegen en wild gebied in het Amazone regenwoud, maar nog steeds makkelijk te bereiken en is één van de globale hotspots voor eco-toerisme geworden. De jungle tours door dit park laten je de magische, diverse en kalme aspecten zien van één van de meest diverse locaties ter wereld. Het Tambopata reservaat is kleiner dan het Manu park maar zit vol met schoonheid en diversiteit.

Tambopata National Reserve

Verborgen achter de bomen van het Amazone regenwoud leven groepen apen, toekans, geweldig gekleurde ara’s en zelfs jaguars. Je weet nooit wat je tegen gaat komen in het regenwoud van Tambopata. Gelegen aan de zuid kant van de Tambopata rivier bevindt zich een groot gebied met prachtig laaggelegen regenwoud met een indrukwekkende biodiversiteit. De vele verschillende soorten dieren die in dit regenwoud leven bewijzen waarom het Tambopata gebied wordt beschouwd als de plek met de meest biodiversiteit ter wereld.

In Tambopata bevinden zich meer dan 10,000 verschillende soorten planten, meer dan 600 soorten vogels, meer dan 1,000 verschillende vlinder soorten, 200 soorten zoogdieren en meer dan 100 verschillende soorten amfibieën en reptielen. En natuurlijk duizenden soorten insecten.

Dit is waarom Tambopata de perfecte plek is om vogels te spotten. De comfortabele ecologische lodges bieden een uitzonderlijke ervaring in de natuur met Dos Manos. Geniet van het kano varen, tours met een gids door het natuurgebied, baden in de Amazone zwembaden en en spotten van de verschillende soorten dieren.

Are you interested in one or our Tours to the Rainforest? Book now with $ 20 discount per person!

Trip Review Contact Us Brochure

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*