De Ultieme Peru Reiskit

22 Nov
1,628
Views
1 Kommentaar
The Ultimate Peru Travel Kit for Travelers
Tuesday November 22, 2016 - Gepost door in de categorie Travel Tips

De Ultieme Peru Reiskit

Lastig he, om te weten wat je nou precies mee moet nemen voor jouw reis naar Peru? Dos Manos Peru Travel geeft je graag handige tips over de essentiële items die je mee moet brengen naar Peru. Ook al zal je de meeste dingen ook in Peru kunnen vinden, r het is vaak handig om bepaalde, praktische spullen toch bij de hand te hebben bij jouw aankomst in Peru aangezien je niet gelijk weet waar je precies naartoe gaat en waar je ze dan kunt kopen.
Dus bekijk de volgende spullen die wij jou adviseren mee te nemen in jouw koffer of rugzak als een Peru – Reiziger en Avonturier. Dit is de Ultieme Peru Reiskit.
 
Reiskit voor het stadsleven(Cusco, Lima, Arequipa…)

Als je twijfelt of je wel of niet bepaalde spullen in moet pakken voor de steden in Peru, is hier een lijst voor jou: de essentiële items voor een onvergetelijk bezoek aan de prachtige steden van Peru!

Traveler Kit for city-life (Cusco, Lima, Arequipa…)

 • Nog steeds mijn nummer 1: een handig Gidsboek! Heb je niet genoeg tijd gehad om alles over Peru te lezen voordat je op reis ging? Geen probleem – Neem gewoon jouw Peru Gids met je mee! Informeer jezelf over alle tours, geschiedenis en cultuur van Peru. Er zoveel te zien!
   
 • Neem een handig Woordenboek met je mee! In deze digitale tijden zal je er waarschijnlijk niet over nadenken aangezien je alles makkelijk online kunt vertalen… maar wat als je zonder internet in een ander land zit? Neem dan beter het zekere voor het onzekere!
   
 • Verblijf je in ons comfortabele reizigers verblijf in het centrum van Cusco, of in een ander (backpacker) hostel in Peru? Geweldig! Houd er rekeking mee dat je handoeken mee moet nemen. Als je in hotels zult verblijven hoef je geen handoeken mee te nemen.
   
 • Betreffende de kleding die je niet moet vergeten wanneer je naar Cusco komt. Neem warme kleding mee zoals een jas maar ook lichtere kleding voor warmere dagen. Denk er over na om een functionele jas te kopen die niet heel zwaar is maar je wel beschermt voor de wind en de regen. Het weer in de Andes verandert heel snel van warmte en zon naar regen en een koele temperatuur. Voor een stadswandeling, vergeet geen comfortabele lichte schoenen mee te nemen, andere dan wandelschoenen.
   
 • Tenslotte, een geldriem is altijd heel handig en praktisch – het houdt je waardevolle spullen veilig en beschermt ze.

 

Tour en Trek Kit voor de Peru Reiziger

Ben je van plan om avontuurlijke tripjes of tochten te maken in Peru? Geweldig! Dat is de beste en spannendste manier om het land van de incas te ontdekken. Houdt rekening met de volgende spullen voor jouw avontuur in Peru.

 

Tour and Trek Kit for the Peru-Traveler

 

Als je van plan bent om een Tocht in Peru te maken, maak je de juiste keuze. Wandelen is één van de meest prachtige manieren om de natuur en de cultuur van Peru te ontdekken. Hier zijn een aantal dingen die absoluut op jouw Peru Inpak lijstje moeten staan:

 • Wandel schoenen en kleding (denk aan het lagen en lagen van kleding terwijl je verschillende klimaatzones passeert).
 • Zaklamp
 • Water Fles
 • Regenjas
 • Slaapzak
 • Rugzak.

 

Meestal is het afhankelijk van welke tour je neemt hoeveel spullen je nodig zult hebben. De meeste reisorganisaties in Peru geven je kampeer en kookgerei zodat je dit zelf niet hoeft mee te brengen. Toch komt het wel vaak voor dat je je eigen slaapzak mee moet nemen! Informeer jezelf van tevoren over welke spullen wel of niet zijn inbegrepen in de tour. Ben je spontaan bezig en pas besloten dat je gaat rondtrekken terwijl je al in Peru bent – geen probleem, vaak kan je de spullen ook gewoon huren of kopen in Peru!

Als je een Trip naar het Peruaanse Regenwoud wilt maken, zorg ervoor dat je de volgende spullen bij je hebt om je voor muggen te beschermen:

 • Lange mouwen en dunne kleding. Dit is veel comfortabeler in de vochtige hitte en beschermt je ook tegen muggen.
 • Houdt er rekeing mee dat een Muggen net heel handig is maar neem vooral altijd een sterke muggenspray en Malaria tabletten (volgende stuk: medische kit!)

 

Kleine Medische Kit voor een Reis door Peru

Voor jouw aventuur in Peru is het handig om jezelf voor te bereiden met een kleine verzamling van medische spullen . Vele van deze hulppmiddelen kan je ook makkelijk verkrijgen in apotheken in Peru – maar aangezien reisziektes snel kunnen voorkomen (zoals een plots maagprobleem), is het handig om alles alvast bij de hand te hebben zodat je niet nog naar een apotheek hoeft te zoeken. Op basis van de ervaringen van reizigers, hebben we een lijst in elkaar gezet met de medische spullen die je mee moet nemen in jouw Medische kit:

 

Small Medical Kit for a Journey to Peru

 

 • Pijnstillers Laten we met het overduidelijke beginnen – pijnstillers zijn de perfecte remedie tegen tijdelijke hoofdpijnen, rugpijnen of andere pijn die een snelle verlichting nodig hebben. Vergeet alleen niet dat pijnstillers niet het probleem zullen oplossen – als je erge pijn hebt voor meerdere dagen – is het beter om naar een dokter te gaan, voor de zekerheid.
   
 • Verband Neem een aantal pleisters met je mee, ze zullen handig zijn voor kleine sneetjes of open wonden die moeten worden afgedekt. Een andere goede tip: koop waterdicht verband en ga niet voor de goedkoopste optie. Vooral wanneer je naar het regenwoud in Peru gaat zal het handig zijn dat de pleisters niet snel van je huid af zakken en dat ze resistant zijn tegen zweet en water.
   
 • Helende crème Nu het toch over sneden en wonden gaat: een helende crème zal het helingsprocess versnellen. Vergeet de wond niet schoon te houden en te behandelen met een soort Desinfectie spray voordat je de crème op de wond smeert en verband de wond daarna zodat de huid schoon blijft.
   
 • Imodium Vele reizigers krijgen maagproblemen wanneer ze voor het eerst naar Peru komen. Dat kan zijn door het verschilende eten, stress door het reizen of de onhygienische condities die in Peru kunnen voorkomen – diaree kan absoluut een leuke trip verpesten! Imodium is jouw nummer 1 eerste hulp tegen zulke oncomfortabele situaties. Doe wat onderzoek in jouw lokale apotheek naar de verschillende merken van dit medicijn.
   
 • Perenterol In deze capsules zit gist en probiotica – iets dat jouw interne flora beschermt en voorkomt dat de boven benoemde problemen voorkomen. Als dit niet in jouw land beschikbaar is, vraag jouw apotheek voor vergelijkbare producten.
   
 • Naaikit Niet precies een medische term – maar super handig. Deze naai kit kan je helpen in de meest ongewilde situaties zoals wanneer je je comfortabele wandelbroek moet naaien of een losse flap in je rugzak moet herstellen.
   
 • Een Pincet kan gemakkelijk een handige manier zijn in verschillende situaties. In dezelfde categorie valt: nagelschaar – altijd handig en je hebt het meer nodig dan je denkt! Echter deze kleine hulpmiddelen worden niet toegestaan in jouw handbagage voor jouw vlucht dus zorg ervoor dat je ze in checked voordat je gaat vliegen.
   
 • Oordopjes Ooit weleens verbleven in een hostel met gedeelde kamers? Zo ja, dan weet je vast wel hoe het voelt om heen en weer te draaien in je bed wanneer je kamergenoot de hele nacht ligt te snurken. Oordopjes is het magische woord (Ook voor lange vluchten met kinderen aan boord).
   
 • Anti Jeuk crème Als je van plan bent om naar het Peruaanse regenwoud te gaan zal je veel muggen gaan tegenkomen. Bescherm jezelf altijd met een sterke muggenspray en als je toch gebeten bent dan kan je de jeuk wat verlichten met een anti jeuk crème.
   
 • Malaria Pillen Vergeet alsjeblieft niet: niet alle regio´s in Peru zijn Malaria risico gebieden maar wees altijd voorzichtig. Een muggenspray zal je niet van alle beten weerhouden – dus bereid jezelf voor en voorkom een ongewenst bezoek aan het ziekenhuis.

 

Als laatste…

…Informeer jezelf over een Reisverzekering voor ernstigere blessures. De meeste reisverzekeraars hebben speciale prijzen voor reizen en bieden een goede dekking voor ernsitge ongelukken en spoedgevallen aan (met transport van Peru naar jouw thuisland).
 

Heb je vragen over de voorbereiding van jouw reis door Peru?
Onze trip adviseurs in Cusco zullen je graag verder helpen!
Dos Manos biedt een vóór aankomst Webinar over de voorbereiding aan met Vóór-Aankomt tips en reistips! Neem hier contact met ons op, info@dosmanosperu.com, via Facebook or via the Dos Manos Peru Whatsapp! +31 6 83303403

Tagged als : ,

Een gedachte op “De Ultieme Peru Reiskit

 1. Pingback: Het ultieme reisschema van 5 dagen naar Cusco | Dos Manos Peru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*