De Salkantay Trek naar Machu Picchu

28 Jun
1,968
Views
1 Kommentaar
Salkantay Trek to Machu Picchu: Day by Day
Tuesday June 28, 2016 - Gepost door in de categorie Adventure Travel, Peru Travel

De Salkantay Trek naar Machu Picchu

Book nu met 10% korting!

De 5-daagse Salkantay trek naar Machu Picchu is een interessante en populaire alternatieve route voor de beroemde traditionele Inca Trail. Tijdens deze trek ervaar je de verschillende klimaten in Peru en kom je uiteindelijk bij Peru’s bekendste hoogtepunt: Machu Picchu. Van ijskoude bergtoppen naar de warme, vochtige jungle, wordt het de trek van je leven. Op een hoogte van maar liefst 4,600 meter, is het een uitdagende route. Laat de prachtige omgeving, hoog in het Andes gebergte op je inwerken en krijg een indruk van het leven van de mensen die hier afgezonderd leven.

Ga met ons mee op deze geweldige en uitdagende Salkantay trek naar Machu Picchu

We vertrekken dagelijks.

Inclusief gids, tenten, transport, maaltijden tijdens de trek, een tour in Machu Picchu.

Nu 10% korting

Boek nu!

Lees de review van Yvette over de Salkantay Trek.
Dag 1 Salkantay Trek
De dag begint vroeg. Om 6 uur ‘s ochtends staat Daniel, onze gids van Dos Manos Travel, bij ons hotel in Cusco om ons op te halen. Nog moe van het vroege opstaan dompelden we snel weg. 2 uur later worden we weer wakker als we in het dorpje Mollepata aankwamen. Hier stappen we uit om te ontbijten en om nog wat snacks te kopen voor tijdens de trek. Na nog eens 1,5 uur met de bus komen we bij het startpunt van de trek aan in Cruzpata. We ontmoeten de paarden jongens die met ons mee gaan; ze organiseren de paarden en zorgen dat onze tassen op de paarden meegaan.

En dan begint het eerste deel van onze trek. Het begin is makkelijk zodat je aan de hoogte kan wennen. Dan bereiken we de plek om te gaan lunchen en nemen we een kleine pauze. Daarna nog 2 uur naar Soraypampa over een uitgestrekt terrein waar we ons avondeten krijgen en zullen kamperen voor de eerste nacht op bijna 4000 meter boven zee niveau.

 

Salkantay Trek to Machu Picchu: Day by Day

Boek nu     Contacteer ons!

 

Dag 2  Salkantay Trek
De paardenjongens maken ons om 5 uur ’s ochtends wakker in onze tent met coca thee. Een warm drankje na een koude nacht maakt het wakker worden stuk makkelijker. Na het ontbijt beginnen we met de wandeling van dag 2. De zwaarste dag. Het eerste uur is nog prima te doen voor iedereen in mijn groep, maar daarna moeten we erg steil omhoog. We klimmen 3 uur en sommigen hebben last van hoogte ziekte, anderen zijn niet in vorm. Maar uiteindelijk halen we allemaal de top. Vanaf hier hebben we een prachtig uitzicht over de grote witte piramide: de besneeuwde top van de Salkantay. Op de top krijgen we onze lunch en rusten we uit voordat we verder lopen. Dit keer gaan we naar beneden voor nog eens 3 uur. We overnachten in Collpabamba. Deze nacht was helemaal niet koud, het is al bijna jungle gebied! We kunnen de dierengeluiden horen en vuurvliegjes zien.

 

Salkantay Trek to Machu Picchu: Day by Day

 

Dag 3  Salkantay Trek
We worden weer wakker gemaakt om 5 uur met een kop thee in bed. Na een goed ontbijt beginnen we weer met lopen. Vandaag lopen we voornamelijk naar beneden. Onderweg wordt het steeds warmer. We bereiken de jungle en kunnen onze jassen uitdoen. Een shirtje is genoeg in dit gebied. We bereiken het dorpje La Playa waar je prachtige watervallen kan bezoeken. Na nog een paar uur lopen gaan we met de auto verder naar Santa Teresa. We laten onze spullen achter in het tentenkamp om naar de Hot Springs te gaan. Hier nemen we onze eerste douche in dagen en springen in het warme water. Alle pijntjes en spierpijn lijken te verdwijnen na een paar uur in het warme water. Het begint te onweren en we besluiten terug te gaan naar ons kampje. Na het eten vieren we feesten in de lokale discotheek waar we andere hikers van andere reisbureaus in Cusco ontmoeten. Dit tentenkamp met het hele en vochtige weer is de ideale locatie voor een feestje.

 

Salkantay Trek to Machu Picchu: Day by Day

Boek nu     Contacteer ons!

Dag 4 Salkantay Trek
We mogen vandaag uitslapen! We staan op om 7:30. Helemaal fris en klaar om te gaan, gaan we op weg naar Aguas Calientes, het kleine dorpje dat onderaan de berg ligt. Hier komen de treinen naar Machu Picchu uit Cusco aan. Het is 3 uur lopen naar Aguas Calientes. Deze nachten slapen we in een hotel. We hebben de rest van de middag de tijd om het dorpje Aguas Calientes te verkennen en daarna samen uit eten te gaan in een restaurant. De meesten besluiten om vroeg te gaan slapen, anderen gaan nog voor een drankje voor het slapen gaan.

 

Salkantay Trek to Machu Picchu: Day by Day

 

Dag 5
We staan om 04:30 op om te ontbijten in ons hotel. Het hotel is het gewend dat de gasten vroeg opstaan en serveren dus eten om dit tijdstip. Na het eten staan we in een lange rij voor een plaatsje in een bus: de bus naar boven naar Machu Picchu duurt ongeveer een halfuurtje. Je kan ook naar boven lopen om bij Machu Picchu te komen, maar dit is niet zo’n mooie route, helemaal langs de weg met allemaal bussen. Als we boven aankomen moeten we nog in de rij staan om Machu Picchu binnen te mogen.

En dan zijn we eindelijk binnen! Na dagen lang lopen door de hitte en de kou zijn we dan eindelijk binnen op deze heilige plek. Het is echt één van meest magische plekken waar ik ooit ben geweest. Na een 2 uur durende tour door Machu Picchu hebben we nog een paar uur de tijd om zelf de ruines te verkennen en tot rust te komen.

’s Middags nemen we de trein terug naar Cusco waar we van het treinstation worden gehaald en weer worden afgezet bij onze accommodatie.

De Salkantay Trek is een unieke en geweldige trek, een hele bijzondere ervaring!

 

Boek nu     Contacteer ons!

Een gedachte op “De Salkantay Trek naar Machu Picchu

  1. Pingback: Hoogtepunten Inca Jungle tocht naar Machu Picchu | Dos Manos Peru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*