De meest gevarieerde trek van Peru: de Inca Jungle Trek naar Machu Picchu

26 Apr
1,609
Views
0 Kommentaars
Highly recommended: the Inca Jungle Trek to Machu Picchu
Tuesday April 26, 2016 - Gepost door in de categorie Cusco, Destinations

De meest gevarieerde trek van Peru: de Inca Jungle Trek naar Machu Picchu

Omdat de traditionele Inca Trail naar Machu Picchu altijd ver van te voren uitverkocht is, is de Inca Jungle Trek, het beste alternatief. Zeker, omdat mijn drie mede-reizigers en ik op zoek waren naar avontuurlijke activiteiten en goede hiking routes. De Jungle Trek biedt de perfecte combinatie van activiteiten zoals; mountain biking, rafting, zip lining en hiking en het is een fantastische manier om de Peruaanse jungle te verkennen.

 
 

Miss deze kans niet en boek nu de overweldigende

*** Inca Jungle Trek naar Machu Picchu ****

  • Kombineer Biking, Hiking, River Rafting en Zip-lining
  • Vertrekt dagelijks
  • Inclusief gids, kampeeruitrustig, transport, maaltijden en Machu Picchu Tour
  • Nu met 10% korting!

 


 
LEZEN INCA JUNGLE TREK DAG- BY- DAY
 
Dag 1

Op de eerste dag werden we om 07:30 opgehaald in Cusco’s ochtends en ontmoeten we onze gids en de andere 4 reizigers van onze groep. De busrit door the Sacred Valley van de Incas naar de Abra Malaga berg ter hoogte van 4,316 meter duurde 3,5 uur. Hier begonnen we met het eerste deel van de Inca Jungle Trek: mountain biking.

Nadat de gids ons had uitgerust met helmen, knie beschermers en jassen, waren we klaar om op te stappen en te beginnen aan de 2.5 uur durende fietstocht bergafwaarts richting Santa Maria op een hoogte van 1,200 meter boven zee niveau. Al snel voelden we het verschil in klimaat en flora en fauna. Santa Maria ligt aan de rand van de Peruaanse jungle en ligt veel lager dan Cusco. De temperaturen zijn dus veel hoger; vooral ’s nachts voel je het prettige tropische klimaat. Anders dan in Cusco zijn er heel veel muggen, dus weer voorbereid en breng veel muggenspray!

shopping-in-cusco

We aten lunch in het kleine dorpje van Santa Maria en toen we later onze accomodatie in konden stond het volgende hoogte punt alweer op ons te wachten: wild water rafting! De Vilcanota rivier in Peru wordt aanbevolen voor zowel beginners als gevorderden en is slechts op een paar minuten afstand van ons hostel. Bij het beginpunt kregen we een korte uitleg over de commando’s voor het peddelen en al snel gingen we door de stroomversnellingen in de rivier. Na een paar minuten waren we volledig doorweekt en gingen we de strijd aan met de andere boten en probeerden we elkaar het water in te duwen. Na ongeveer 13 km op de rivier hadden we het eindpunt bereikt en gingen we blij en uitgeput terug naar onze accomodatie voor het avondeten.

 

 

BOOK INCA JUNGLE TREK CONTACT US

 

 

Dag 2

De volgende dag begonnen we vroeg om 7 uur ’s ochtends om te beginnen aan de hike door de bergen richting Santa Teresa. We kwamen door prachtige landschappen, langs rivieren en we zagen de typische flora en fauna zoals koffie en coca planten. Delen van de route zijn originele Inca wegen. Aan het einde van de 7 uur durende hike werden we beloond met het baden in de thermische warmte bronnen in Santa Teresa.

shopping-in-cusco

Dag 3

Op de derde dag werden we wakker van de stromende regen en verwachten we dat de activiteit van vandaag; zip lining, zou worden afgelast. Maar onze gids vertelde ons dat het weer hier net een “mujer cusqueña” (een lokale vrouw) was en dus erg veranderlijk. En hij had gelijk! Toen we bij het zip lining aankwamen kregen we we onze uitrustingen en toen we eenmaal klaar waren om te beginnen was de lucht weer opgeklaard en waren wij klaar voor het volgende avontuur.

Er zijn vijf zip lines met varierende lengtes, hoogtes en moeilijkheidsgraad. De gidsen lieten ons zien hoe je verschillende houdingen aanneemt zoals; “the super man” of “the upside down pose”. Het is ook mogelijke om met twee of drie personen tegelijk te gaan, wat zelfs nog leuker is. We zaten nog vol met adrenaline toen we verder gingen met de 2,5 uur durende hike naar Aguas Calientes. Terwijl we langs de rails van PeruRail liepen wees onze gids ons op de berg Machu Picchu en werden we nog enthousiaster over het bereiken van onze eindbestemming en het zien van één van de zeven wereld wonderen.

Dag 4

Omdat we hadden besloten naar de ruines van Machu Picchu te hiken in plaats van de bus te nemen, moesten we heel vroeg om 04:30 ’s nachts vertrekken vanuit ons hotel in Aguas Calientes. De beruchte trappen waren net zo vermoeiend als iedereen ons van te voren had verteld. Na 1,5 uur bereikten we de top en na een kleine snack liepen door de poort naar de ruines. Onze gids gaf ons een interessante tour van ongeveer 3 uur over het leven en de ceremonies van de Incas en over de ontdekking van Machu Picchu.

Toen onze tour er officieel op zat en onze gids ons verliet, begonnen we aan onze hike naar de top van de berg Machu Picchu ter hoogte van 3,061 boven zee niveau. Deze klim was nog moeilijker omdat de treden erg steil en oneven waren, maar eenmaal op de top hadden we een werkelijk waanzinnig uitzicht over de bergen, de rivier en natuurlijk over de ruines.

shopping-in-cusco

Toen we weer beneden waren hadden we nog even de tijd om wat mooie foto’s van Machu Picchu te maken voordat we terug moesten naar het trein station in Aguas Calientes.

Na het overstappen op een bus in Ollantaytambo arriveerden we in Cusco om 22:00, nog steeds enthousiast over de avonturen, ervaringen en prachtige landschappen van de afgelopen dagen.

Alles bij elkaar was ons reisje perfect georganiseerd. Lekker eten, comfortabele accomodaties, een gezellige groep en een zeer behulpzame en zorgzame gids maakten dit een onvergetelijke trip.

 

BOOK INCA JUNGLE TREK CONTACT US

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*