DE BESTE UITZICHTEN OVER DE STAD CUSCO

12 Mar
2,638
Views
0 Kommentaars
MOST AMAZING VIEWS OF CUSCO CITY
Wednesday March 12, 2014 - Gepost door in de categorie Cusco

Als je in de Cusco Oude Inca stad Cusco bent en je hebt wat tijd over, na je bezoek aan Machu Picchu, de Heilige Vallei en andere tours in Cusco, dan raad ik je aan om een paar uur gewoon lekker door Cusco te lopen. Cusco is een geweldige stad.

Hieronder lees je onze suggesties over hoe je, al wandelend, de vijf beste uitzichten over Cusco kunt zien!

Zonsondergang

Cusco is gelegen in een vallei omringd met bergen, waardoor er zich verschillende natuurlijke en geconstrueerde uitzichtpunten in en net buiten de stad bevinden. Om te beginnen, het dichtstbijzijnde uitzichtpunt is maar één blok verwijderd van het centrale plein (Plaza de Armas). Loop eerst de straat Calle Suecia bergopwaarts in; dit is de straat op de hoek van de Plaza de Armas tussen de KFC en de BCP office. Na 100 meter zijn er aan de rechterkant trappen omhoog die leiden naar het eerste uitkijkpunt. Als de zon de hele dag heeft geschenen, zijn de stenen van de muur lekker opgewarmd waardoor dit een uitstekende plek is om de zonsondergang over Cusco te bekijken terwijl het steeds frisser wordt.

 

The sun in Cusco is excellent

 

Cusco by night

Door naar het volgende uitkijkpunt, start je op de andere hoek van de Plaza de Armas en ga je de straat Triunfo in tussen de kathedraal en Paddy’s Pub. Als je de straat omhoog volgt vind je na drie blokken een kerk aan je rechterhand. Deze kerk staat op het San Blas plein (Plaza de San Blas). Ga de trappen omhoog naast de fontein waar je plaats kunt nemen op de muur en kunt genieten van alle lichtjes in de stad en de fonkelende sterren.

 

evening lights of the city of Cusco

 

Meditatie of picknick

Even terug: als jenet op de Plaza de San Blas aankomt, steek je de Plaza schuin over en neem je de trappen ophoog en ga je rechts. Aan het einde van dit kleine straatje gaat er een pad links omhoog dat leidt naar een onverharde weg die alleen lopend bereikbaar is. Aan het einde van dit pad vind je grote rotsblokken met gras erop en eromheen. Dit is een perfecte plek om het drukke stadscentrum vol met mensen en auto’s even te ontvluchten en je hoofd wat rust te geven. Deze plek is ook geschikt voor een lekkere picknick en je hebt een uitzicht over de hele stad Cusco met het Andes Gebergte op de achtergrond. Als je naar beneden kijkt, zie je de stad, maar bijna meteen achter je zijn alleen bergen te vinden.

 

Cusco Meditating or Picknick

 

Zondagmiddagwandeling

Als je zin hebt in een wandelingetje bergopwaarts voor een fantastisch uitzicht over Cusco, maar je wilt de stad niet verlaten, dan is de Plaza de San Cristóbal – net voor de San Cristóbal kerk – een goede optie. Eigenljk is het bijna buiten de stad, waardoor je het meest brede uitzicht hebt. Er zijn stenen bankjes waar je even bij kunt komen van de klim omhoog. Je kunt dit plein bereiken door de weg omhoog te nemen vanaf het eerste uitkijkpunt Als je deze weg verder omhoog loopt, kom je uit bij de ruines van Sacsahuaman.

 

Sunday afternoon walk in Cusco

 

Uitzichtpunt in de stad

Er is ook een mogelijkheid om een uitzicht over de stad te hebben zonder omhoog te hoeven klimmen. In tegendeel, wanneer je vanaf de Plaza naar de Avenida El Sol loopt en deze helemaal naar beneden loopt, vind je aan het einde een standbeeld. Dit is een standbeeld van de negende Inca leider Pachacuti en om deze op te klimmen moet je 10 soles betalen. Dit standbeeld is echter niet heel hoog, vandaar dat je niet een overzicht over de hele stad zult hebben.

 

Mirador inside the city of Cusco

 

Ultieme uitdaging

Als je in bent voor een uitdaging en je hebt een uur of twee vrij, dan is het zeker aan te raden om de berg op te klimmen naar het standbeeld Cristo Blanco. Dit standbeeld bevindt zich op de berg naast de ruines van Sacsayhuaman, en je zult daarvoor de stad moeten verlaten. De klim omhoog, vanaf de Plaza, is ongeveer een half uur maar het is de moeite meer dan waard. Neem genoeg water en zonnebrandcreme met je mee!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*