De Beste alternatieve trekking naar Machu Picchu: Inca Jungle Trail of Salkantay Trek?

18 Mar
2,916
Views
0 Kommentaars
De Beste alternatieve trekking naar Machu Picchu: Inca Jungle Trail of Salkantay Trek?
Wednesday March 18, 2015 - Gepost door in de categorie Adventure Travel, Peru Travel

We hebben allemaal gehoord van de klassieke Inca Trail naar Machu Picchu Peru, waarschijnlijk de meest bekende trekking van Zuid-Amerika, een unieke ervaring voor vele reizigers. Maar wist je dat er verschillende alternatieve routes gaan naar Machu Picchu? De meest bekende alternatieven zijn de Salkantay Trek en de Inca Jungle Trek. We zullen de verschillen voor je op een rijtje zetten om je keuze gemakkelijker te maken als je besloten hebt voor één van deze trekkingen te kiezen. Het is onnodig te vertellen dat beide trekkingen geweldige alternatieven zijn voor als de Inca Trail is uitverkocht.

Om te beginnen, het grootste verschil tussen de Salkantay trek en de Inca Jungle trek, is dat de Salkantay Trek 100% lopen is, terwijl de Inca Jungle Trek lopen en mountain biking combineert. . Het tweede verschil is het verschil in stijgen: de Inca Jungle Trek begint met een daling per mountainbike, terwijl de Salkantay begint met een stijging per voet. Hoe hoger je komt, hoe kouder het wordt. Voor de Inca Jungle Trek is het andersom: hoe meer je daalt, hoe warmer het wordt. Het lopen van de Salkantay Trek betekent dat je ook naar warmere plekken gaat, alleen pas na de eerste twee dagen. Op de derde dag zul je door de warme jungle vallei komen.


The Best Alternative Trek to Machu Picchu: Inca Jungle Trail or Salkantay trek?

 

Beide trekkingen bieden de optie om te doen aan zip lining, maar alleen de Inca Jungle Trek heeft ook de mogelijkheid om te gaan wild water raften. Als je wilt gaan voor een avontuurlijke trip betekent het dat je gaat mountain biken, wandelen, zip lining en wild water raften tijdens de Inca Jungle hike. Denk niet dat de Salkantay trek saai is vergeleken met al deze avontuurlijke activiteiten die de Inca Jungle Trek biedt. Want dat is het zeker niet! Het beklimmen van de Salkantay is een grote uitdaging. Niet iedereen redt het tot de 4600 meter hoge top. Sommigen hebben een paard nodig om de top te bereiken – maar uiteindelijk bereikt iedereen de top.

The Best Alternative Trek to Machu Picchu: Inca Jungle Trail or Salkantay trek?

 

Een ander belangrijk verschil tussen de twee trekkingen naar Machu Picchu is de temperatuur. Zoals hierboven genoemd kan het erg koud worden op de Salkantay, met name tijdens de tweede nacht, terwijl het bij de jungle tocht warm is. Het is aan jou waar je de voorkeur aan geeft: wandelen in een warme, zweterige, jungle temperatuur of wandelen in een kouder bergklimaat. Vergeet niet dat je tijdens het wandelen opwarmt en dus zal je tijdens het lopen niet echt vernemen dat het koud is.

De uitzichten zijn compleet verschillend bij beide treks. Bij het lopen van de Inca Jungle Trek zul je veel groene natuur zien, koffieplantages en zelfs een paar tamme apen. Je zult ook de besneeuwde top zien van de Salkantay berg, maar vanaf een afstand. Als je de Salkantay hike loopt, zul je door barre landerijen lopen en kun je condors spotten als je geluk hebt en zul je de kou van de besneeuwde berg vlak naast je voelen.

The Best Alternative Trek to Machu Picchu: Inca Jungle Trail or Salkantay trek?

 

De laatste dag van beide tochten zijn min of meer hetzelfde. Met beide trekkingen zul je stoppen in Santa Teresa waar je de warmwaterbronnen kunt bezoeken. Vanuit hier zul je vertrekken in de richting van Hidroeléctrica waar je zip lining kunt beoefenen. De laatste nacht van beide hikes zullen doorgebracht worden in een hotel in Aguas Calientes. Op de laatste dag zul je de Inca ruïnes Machu Picchu bezoeken. Een tour met een gids in Machu Picchu is bij de trek inbegrepen; hierna zul je tijd voor jezelf hebben om de ruïnes verder te verkennen.

Volgens beoordelingen en trip verslagen van personen die beide trekkingen hebben gedaan, is de Salkantay Trek het meest inspannend. Vanwege de hoge hoogte is het beste om een aantal dagen voor de trip te acclimatiseren in Cusco – het vertrekpunt voor beide treks.

 


Interested in one of those treks?
Check out our discounted fixed departure dates or contact us for more information.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*