De 3 Pleinen in Cusco die je moet kennen

02 Mar
2,024
Views
0 Kommentaars
The 3 Plazas You Need to Know in Cusco
Wednesday March 02, 2016 - Gepost door in de categorie Cusco

De pleinen of ‘plazas’ in Cusco zijn groot en open, vaak genaamd na belangrijke mensen. Hier komen de Peruanen graag samen om te praten, te dansen, feest te vieren of om producten te verkopen. Veel van deze plazas reflecteren de verschillende aspecten van Cusco. Hier is een lijstje van de drie meest uitzonderlijke en belangrijke plazas voor toeristen. Één is in het centrum van Cusco en de andere twee een beetje verder uit het centrum, maar nog steeds makkelijk te bereiken.

#1: Plaza de Armas

Natuurlijk wist je dat dit de eerste plaza zou zijn – welke reiziger in Cusco heeft nou niet de geweldige kathedralen, kleurrijke parades en de gezellige drukte van het centrale plein van Cusco meegemaakt?

shopping-in-cusco

De Plaza de Armas is een plek waar je mensen van over de hele wereld kunt ontmoeten met dezelfde interesses; traditioneel Peruaans eten, drinken, dans, maar ook internationaal eten en festivals. Verder zie je ook Peruanen van alles verkopen; souvenirs, mutsen, paraplu’s, handschoenen, tours of een rustgevende massage. Het is een goede plek om lekker in de zon te zitten na een lange dag sight-seeing en een levendige plek om de rest van de avond door te brengen. En er is vaak iets bijzonders aan de gang voor de toeristen in de stad. Kom er vaak, blijf er lang en vertrek er gelukkig!

#2: Plaza Tupac Amaru

shopping-in-cusco

Ga richting het oosten langs de Avenida de la Cultura lopend ongeveer 20 minuten – of 10 minuten met de bus – en je vindt de tweede plaza; Plaza Tupac Amaru, vernoemd naar de laatste Inca koning. Deze plaza bevindt zich in het hart van de middenklasse in Cusco en wordt wordt vaak verlicht door vuurwerk. Vaak zijn er spontane traditionele danslessen, of is de Plaza het décor van één of andere speciale tentoonstelling of markt. Toeristen die deze charmante plaza bezoeken vangen een glimp op van het lokale leven en al z’n levendige kleuren en smaken.

#3: Real Plaza

shopping-in-cusco

De laatste plaza is eigenlijk niet echt een plaza maar een winkelcentrum. Gelegen aan het einde van de Avenida de la Cultura, markeert dit winkelcentrum het einde van de middenklasse wijken in Cusco en het begin van de buitenwijken. Er is Amerikaans eten te vinden in de food court, Europese merken in de winkels en er draaien internationale en Peruaanse films in de nieuwe, luxe bioscoop. Het is de perfecte plek als je opzoek bent naar een mix van de gemakken van thuis en de Peruaanse middenklasse van Cusco. Of als je opzoek bent naar een frozen yogurt shop!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*