Choquequirao: het tweede Machu Picchu

01 Mar
1,979
Views
0 Kommentaars
Choquequirao: the second Machu Picchu
Tuesday March 01, 2016 - Gepost door in de categorie Culture

Choquequirao: het tweede Machu Picchu

Ben jij een avontuurlijk type die het leuk vindt om verborgen plekken te ontdekken met ongelooflijke uitzichten en uitdagingen? Dan moet je zeker de tijd nemen om de trek naar Choquequirao in Zuid-Peru te ontdekken. Deze Inca trail is zonder twijfel één van de meest bijzondere hooggelegen routes in Peru. Dee ruines liggen op een fantastische plek, hoog op een richel boven aan één van de diepste kloven ter wereld.

De naam “Choquiquiroa” komt uit de Quechua taal van het woord “chuqui k’iraw” en betekent: “wieg van goud”. Deze ruines worden momenteel beschouwd als het tweede Machu Picchu. Er gaan minder bezoekers heen, maar daar zou binnenkort weleens verandering in kunnen komen.

Vanaf het dorpje Cachora kun je per paard of te voet over een zigzaggend, 30 kilometer lang pad richting de historische bezienswaardigheid. De weg is recentelijk nog wijder gemaakt om veilig en comfortabel reizen te garanderen. Onderweg kan je kamperen aan de Apurimac rivier, een plek om bij te komen na een lange dag hiken of paardrijden. Hier heb je uitzicht op de prachtige bergen, de beangstigende kliffen en de spectaculaire canyon bij de Apurimac rivier, één van de diepste ter wereld. Voorbij de canyon bij de Apurimac rivier kom je uiteindelijk uit bij de mysterieuze ruines van Choquekirao.

where-to-buy-the-best-juice-in-cusco

 

De Choquequiroa trek is zeker één van de meer uitdagende hikes waarvoor je een goede lichamelijke conditie nodig hebt en de juiste uitrusting. Het is een lange, inspannende, maar onvergetelijke weg. En wanneer je de top bereikt kan je de stenen constructie met z’n fantastiche uitstraling zien. Het Choquequirao gebied is 2000 hectaren groot met constructies op 3,100 meter boven zee niveau in het strategische gebied in de vallei van Vilcabamba.

In de tijd van de Incas was Choquekirao een Inca stad van dezelfde schaal als Machu Picchu met verschillende fascinerende sectoren. De verschillende delen hadden diverse functies en waren verbonden met het hoofdplein door middel van verschillende paadjes. Er zijn verschillende tempels voor de zon en voor de aarde, woonplaatsen, slaapkamers voor de Mitimaes en verblijfplaatsen voor de boeren.

where-to-buy-the-best-juice-in-cusco

 

Choquequirao is gelegen in het begin van de jungle in de overgang van de Andes naar het Amazone gebied. Bij deze toeristen attractie is een verscheidenheid aan flora en fauna te vinden zoals de gebrilde beer, condor, kleurrijke vlinders en vogels. Deze plek is in het laatste jaar steeds belangrijker geworden voor het toerisme in Peru en voor de Peruaanse cultuur.

Ben jij geïnteresseerd? Bekijk de vaste vertrek data voor een trek naar Choquequirao in kleine groepen met een ervaren gids.

Heb je vragen, neem gerust contact op met Dos Manos en overleg met een van onze trip counselors in Cusco.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*