Bezoek aan Humantay meer: 7 tips voor beste ervaring

30 Sep
687
Views
0 Kommentaars
Visiting Lake Humantay: 7 tips for the best experience
Monday September 30, 2019 - Gepost door in de categorie Adventure Travel, Cusco

Bezoek aan Humantay Meer: 7 tips voor beste ervaring

Momenteel staat het Humantay meer op de 4e plaats in de lijst van Top Bestemmingen in en rondom Cusco en dat maakt de Humantay één van de meest populaire dag tours van Peru. Tijdens deze trip zal je versteld staan van de uitzichten over de Humantay, de Apurimac rivier, en veel leren over de lokale (pre-)Inca geschiedenis. Lees meer over het bezoek aan Humantay meer: 7 tips voor beste ervaring.

De Humantay (‘Lago Humantay’ in het Spaans) is een schitterend meer. Het ligt aan de door sneeuw bedekte Humantay berg ligt op een hoogte van 4200 meter boven zeeniveau. Aangezien het zo afgelegen ligt, doemt het in glorie voor je op als je er ineens voor staat na uren wanelen. Het tropisch gekleurde turquoise water creëert een prachtig contrast met de witte bergtoppen aan de horizon.

Tot voor kort hadden alleen de toeristen die Salkantay Trek deden het privilege hadden om van dit natuurlijke wonder te genieten, maar tegenwoordig is het gelukkig bereikbaar voor alle avonturiers.

 

Day trip Lake Humantay Dos Manos Peru

 

Humantay dag tour

De dag tour begint in het centrum van Cusco. De bus vertrekt om circa 5:30 uur en bereikt Soraypampa om ongeveer 8:30 uur, waar de tocht begint. Na een korte instructie van de gids start het eerste deel van de tocht. Na circa 25 minuten is er ontbijt bij een prachtig natuurpark. Tot dan toe is de tocht voornamelijk over vlak grondgebied. Het ontbijt bestaat uit koffie*, diverse soorten thee, warme chocolademelk, havermout, brood, boter, jam, en pannenkoekjes.

 

* Tip voor koffie drinken in Peru. Normaalgesproken wordt koffie zeer geconcentreerd geserveerd in een kleine, metalen kan. Rond de tafel zullen zich ook kannen met heet water bevinden. Serveer een koffielaagje en een flinke scheut water in je koffiekop voor een gebalanceerd kop koffie. Ik heb veel toeristen gezien die de geconcentreerde koffie dronken, wat natuurlijk eindigde in onsmakelijke gezichtsuitdrukkingen!

 

Rond 10.00 uur ’s ochtends geeft de gids tips om het beste te halen uit de Humantay ervaring. Je krijgt wandelstokken uitgereikt en het is ook mogelijk om de tocht te paard voort te zetten. De wandeltocht biedt een waanzinnig uitzicht over het oneven, rotsachtig en droog terrein met weinig vegetatie, typisch voor het Andes gebergte. De tocht zelf is niet eenvoudig maar ook niet al te zwaar en zal de gemiddelde wandelaar circa 45 tot 90 minuten kosten, van het natuurpark naar het meer. Neem wel de tijd, de hoogte kan vermoeiend zijn!

 

Hiking Lake Humantay

 

Wanneer je de top eindelijk bereikt zal je perplex staan van de intense kleuren van het meer. De tonen variëren van licht geel tot een donkere mix van smaragd en turquoise. Het zal lijken alsof je op twee plekken bent op het zelfde moment. De afwisselende tinten van groen, blauw en geel ontstaan als gevolg van de combinatie van mineralen, algen, en de reflectie van de fel blauwe hemel, samen met de scherpe zonnestralen.

Er is genoeg tijd om de beste foto’s te schieten vanaf verschillende posities. Dit schitterende meer is een bezoek zeker waard! Het aantal toeristen is is niet al te hoog en het is toegankelijk om foto’s te maken zonder de aanwezigheid van personen.

De terugweg is makkelijk te bewandelen maar kan vermoeiend zijn voor de knieën aangezien het rotsachtig is en steil. Na circa 30 minuten dalen kom je weer aan in het natuurpark waar je lekker kan eten. De lunch begint normaalgesproken met een warme kop soep en daarna is er buffet met o.a. de traditionele lomo saltado, Franse frietjes, rijst, een salade van komkommer en tomaat en een brede variatie aan groenten.

Komt tot rust met een warme kop muñathee (een typische Andeskruid) met honing vóór de terugreis naar Cusco. Volgens de Inca-legende bevordert muña de spijsvertering en helpt het wennen aan de hoogte.

 

Hiking Lake Humantay

 

Belangrijk om te weten.

Deze lijst bevat een overzicht met de beste tips en suggesties om de trip op z’n best te beleven!

1.Kleding

’s Ochtends is het best koud en daarom is het belangrijk om kledinglagen aan te hebben, inclusief een shirt met lange mouwen, dikke trui, warme jas, een muts tegen de kou en een pet tegen de zon voor later op de dag. Wanneer je begint met bewegen en het warm krijgt kan er natuurlijk wat kleding af. Als de zon ondergaat, dan kan het echter weer erg koud worden. Waar het om gaat is dat je voorbereid bent op variërende temperaturen. Het is ook handig om een deken mee te nemen, mocht je willen slapen tijdens de busrit.

2. Zonnebrandcrème

Je zult op een behoorlijk hoogte zijn en dat betekent dat de zonnestraling zeer sterk is wat kan resulteren in verbrandingen, behalve als je natuurlijk beschermt bent met zonnebrandcrème en een hoed. Neem ook een zonnebril mee, er is bijna geen schaduw in de buurt van het meer.

 

Hike Lake Humantay Peru

 

3. Goed slapen

Slaap zo goed mogelijk tijdens de nacht voor je tour, je wordt namelijk opgehaald rond 4:50 uur ’s ochtends. Bezoekers moeten minstens een redelijke goede conditie hebben om van de tocht te kunnen genieten.

4. Neem medicijnen of geneesmiddelen mee om misselijkheid te voorkomen tijdens de rit.

Op bepaalde momenten kan de busrit behoorlijk slingerig worden en dus pas op met wagenziekte als je daar gevoelig voor bent. Neem in dat geval wat medicijnen mee voor de zekerheid.

 

Tips bezoek Humantay Lake Peru

 

5. Neem snacks, water of frisdrank naar keuze mee:

Aangezien de tour vier uur vóór een gemiddeld ontbijt begint, raad ik aan om fruit, mueslirepen, nootjes, koekjes, crackers of een kleine sandwich mee te nemen. Na de tour ben je waarschijnlijk dorstig en daarom is het belangrijk om water, frisdrank, of een energiedrankje bij je te hebben om weer bij te komen. Ontbijt en lunch zijn inclusief.

6. Ga beter via een reisbureau:

Het kan best risicovol zijn om de tocht alleen af te leggen, daarom raden wij je aan om een georganiseerde dag tour te nemen naar het Humantay meer. Dagtours zijn inclusief gidsen, vervoer vanaf Cusco, entree, ontbijt, lunch, EHBO, en zuurstof. Overal wordt aan gedacht, en daarom zul je rustig van je reis kunnen genieten.

7. Paarden

Mocht je niet fit genoeg zijn, moe of simpelweg van paardrijden genieten, dan heb je de optie om een paard te huren. Je wordt dan geleid door een lokale gids tot de top. Wie voor deze optie kiest hoeft alleen nog een kleine afstand te wandelen om het meer te kunnen zien. Het huren van een paard draagt bij aan de leefomstandigheden van de lokale bewoners. Neem a.u.b. contact met ons op voor informatie over de prijs.

 

Lake Humantay horses

 

Humantay meer dag tour

 • Pick-up:
  Tussen 4:50 en 5:15 ‘s ochtends vanaf Plaza de Armas of een dichtbij gelegen locatie.
 • Vertrektijd vanaf Cusco:
  Rond 5:30 ‘s ochtends (vanaf Plaza San Francisco of je verblijf).
 • Terugkomst in Cusco:
  Rond 6:00 ‘s middags (je wordt afgezet bij Plaza San Francisco of je verblijf).

Afstanden en duur*

 • 25 minuten vanaf de parkeerplaats tot het natuurpark waar de tocht begint.
 • 45 minuten tot anderhalf uur tot het Humantay meer vanaf het natuurpark.

De meeste tours gaan terug vanaf het meer rond 1 uur ’s middags.

 • 30 minuten vanaf het meer tot het natuurpark.
 • 25 minuten vanaf het natuurpark tot de parkeerplaats waar de bus op je zal wachten.

 

Tip Review Lake Humantay Peru

 

*Houd er rekening mee dat deze tijden kunnen variëren afhankelijk van de groep, het verkeer of andere onvoorziene omstandigheden.

Tot slot

 • De dag tour naar het Humantay meer is een unieke en meeslepende reis die je absoluut van je bucket-list moet afstrepen!
 • Neem gerust contact op met onze reisadviseurs, mocht je nog enige vragen hebben over deze of andere tours in Peru.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*