Beleef de Semana Santa in Cusco, Peru

04 Apr
3,060
Views
1 Kommentaar
Celebrating Semana Santa in Cusco, Peru
Friday April 04, 2014 - Gepost door in de categorie Culture

Beschrijving: Semana Santa of Heilige Week (Pasen) is een van de feesten die je niet wilt missen als je in Cusco, Peru bent! Semana Santa heeft biedt unieke manier om deze belangrijke tijd van het jaar te vieren. Pasen in Peru duurt een hele week: van Palmzondag tot Paaszondag. De dood, begrafenis en wederopstanding van Jezus wordt in deze week gevierd. Ook al heeft Cusco veel dezelfde tradities als andere Latijns Amerikaanse landen, het heeft ook zijn eigen lokale Peruaanse tradities.

Op maandag eert Cusco de beschermheilige van de stad, El Señor de los Temblores of Lord of the Earthquakes. Deze beschermheilige is extreem belangrijk voor de mensen in Cusco, omdat ze geloven dat dit Christusbeeld een aardbeving heeft gekalmeerd in 1650. Precies op het moment wanneer het beeld weggehaald werd van de kerk om het te beschermen, stopte de aardbeving. Sinds dit moment werd het beeld “El Señor de los Temblores” genoemd. Tijdens de processie wordt het donkere beeld gekleed in mooie kleding en gedecoreerd met ñucchu bloemen. Deze bloemen staan symbool voor het bloed van Christus. Wanneer de mensen in een grote, gekleurde processie met het beeld door de straten gaan, gooien de mensen de ñucchu bloemen naar het beeld.

 

Semana Santa Twelve dishes Cusco

 

Op Witte Donderdag bereiden de lokale mensen van Cusco een speciale maaltijd met de 12 gerechten, omdat het de dag van Jezus laatste avondmaal is. Sommige mensen eten er maar 8 of 9 en ze kunnen ze ook bereiden op Goede Vrijdag. De gerechten bevatten voedingsmiddelen zoals: granen, aardappels, mais en desserts. De gerechten bevatten geen vlees, sommigen zijn wel met vis. Dit is volgens het Katholieke verbod om rood vlees te eten tijdens het vasten. De mensen van Cusco kijken uit naar deze week en gebruiken deze tijd voor hun geloof en om samen te zijn met hun familie.

Semana Santa is een populair event in Peru en toeristen komen van over de hele wereld om het te vieren en de Heilige Week te ervaren in Peru, vooral in de steden Ayacucho en Cusco. Kom naar Peru om de hoop, de tradities en de geschiedenis te ervaren!

 

Celebrating Semana Santa in Cusco

 

Ben je geinteresseerd om Cusco te bezoeken tijdens de Heilige Week?
Kijk eens naar ons aanbod tours in Cusco of neem hier contact met Dos Manos Peru op.

Een gedachte op “Beleef de Semana Santa in Cusco, Peru

  1. Interessante blog!

    Responder

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*