Arequipa: Een stad om je in onder te dompelen

19 Mar
2,972
Views
0 Kommentaars
Arequipa: Een stad om je in onder te dompelen
Thursday March 19, 2015 - Gepost door in de categorie Peru Travel

Arequipa, ten zuidwesten gelegen van de Andes, is de tweede grootste stad van Peru. Omdat het op 2,325 meter hoogte is gelegen is het klimaat er zeer aangenaam. Het is er vaak zonnig en warm, maar de nachten zijn daarentegen erg koud. 3 uur rijden vanaf Arequipa brengt je naar de kust van Peru. Het meest dichtstbijzijnde plaatsje aan de kust heet Mollendo, waar je je voor een dag of 2 prima kunt vermaken. Het buurland Chili bevindt zich op slechts 5 uur rijden van Arequipa!

Het eerste dat mij opviel waren de enorme koloniale gebouwen en Plaza de Armas, waarvan wordt gezegd dat dit het mooiste plein ter wereld is. Arequipa heeft de naam van de ‘witte stad’, en deze is te danken aan de vele witte gebouwen die Arequipa heeft. De witte steen is gemaakt van de Misti Volcano, die zich naast nog 2 andere vulkanen rondom de stad bevindt. 1 daarvan is nog steeds actief! Arequipa heeft regelmatig aardbevingen en in 1600 is de stad zelfs compleet verwoest door de Huaynaputina vulkaan, 80 km van Arequipa. Dit was een van de grootste uitbarstingen in Zuid Amerika. De stad heeft om deze reden veel laagbouw.

 

Arequipa: a city to submerge yourself in

 

De stad heeft veel te bieden voor toeristen. Ik vond zelf de Santa Catalina het meest indrukwekkend. Dit klooster werd in 1579 gebouwd en uitgebreid in de 17e eeuw. Meer dan 450 nonnen hebben hier de afgelopen 400 jaar verbleven. De nonnen mochten geen enkel contact met de wereld hebben en daarom werd het klooster ook wel gezien als een ‘stad binnen een stad.’ In 1970 werd het klooster geopend voor publieke toegang, hoewel de nonnen er op dat moment nog steeds woonden. Het is een prachtige plek in Arequipa, die je gezien moet hebben.

 

Arequipa: a city to submerge yourself in

 

Daarnaast is het, het zeker waard om het Sanctuary Museum te bezoeken. In dit museum zijn mummies uit Peru, Chili en Argentinië te bewonderen. Juanita is een jong meisje dat is opgeofferd aan de goden en is een van de meest bekende mummies. Ze is gevonden door een Amerikaanse archeoloog. Ik heb dit meisje altijd al willen zien en ik ben blij dat ik dat gedaan heb, want ze is heel bijzonder.

 

Arequipa: a city to submerge yourself in

 

De wereld beroemde Colca Canyon is te bewonderen op slechts een paar uur van Arequipa. Deze Canyon is 2 keer zo diep als de Grand Canyon in de Verenigde Staten. Het is dé plek waar je Condors kunt spotten, de grootste vogels in de wereld. Ook al mis je deze enorme vogels, het blijft het waard om de Colca Canyon te bezoeken. Het is er zo mooi!Zorg er wel voor dat je warm genoeg bent aangekleed, omdat het er erg koud kan worden.

 

Arequipa: a city to submerge yourself in

 

De tours van Arequipa naar Colca Canyon zijn meestal 2 dagen, waarvan je de tweede dag de echte Canyon zult bewonderen. Dos Manos Peru bied 2 of 3 daagse trips aan naar de Colca Canyon en de mogelijkheid om dit gedeeltelijk op een mountainbike te doen.

 

Arequipa: a city to submerge yourself in

 

Nog iets wat ik leuk vind aan Arequipa is dat je er leuk kunt winkelen. Je vindt er veel winkels en zelfs goedkoper dan in Lima. Ook zijn er vele terrassen te vinden waar je kunt genieten van een drankje. Als de zon schijnt kan je je hier gemakkelijk een hele dag vermaken. Terwijl je van het uitzicht geniet, bestel je een van de vele lokale gerechten zoals garnalen soep en Rocoto Relleno: een gevulde paprika met gehakt, kaas ui en crème fraiche. Hoewel dit gerecht oorspronkelijk uit Arequipa komt, (en daarom daar ook het lekkerst is!) vindt je het tegenwoordig overal in Peru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*