8 Redenen Waarom Je Peru Absoluut Moet Bezoeken!

10 Mar
2,406
Views
0 Kommentaars
Eight reasons Why you Should Visit Peru
Friday March 10, 2017 - Gepost door in de categorie Peru Travel, Travel Tips

8 Redenen Waarom Je Peru Absoluut Moet Bezoeken!

Peru… een waanzinning mooi en veelzijdig land in het Midwesten van Zuid-Amerika. Volgens The Telegraph* moet Peru sowieso de volgende bestemming zijn op jouw bucket list! Waarom? Hier vind je 8 Redenen Waarom Je Peru Absoluut Moet Bezoeken!

Het land is vooral populair vanwege de oude ruïnes van Machu Picchu, die dateren uit de tijd van het Inca Imperium. Maar naast de populaire en beroemde Inca Trail heeft Peru nog zo veel meer te bieden. Denk aan de alternatieve trektochten in de diverse gebergten van Peru. Deze gebieden geven je een goede mix van adembenemende uitzichten, vulkaankraters en heel veel hoge bergtoppen. Deze bergtoppen zijn soms hoger dan 5000 meter vanwege het Andesgebergte dat ook door een groot aantal andere landen in Zuid-Amerika loopt.

In Peru, ook bekend vanwege de culinaire specialiteiten, kun je heerlijk traditioneel eten. Neem bijvoorbeeld Lomo Saltado, Aji de Gallina en natuurlijk Ceviche. De mensen in Peru zijn ook heel vriendelijk, warm en behulpzaam. Je zult dus altijd een warm welkom krijgen waar je ook bent. Bekijk deze lijst, gecreëerd door The Telegraph, met acht nog meer specifieke redenen waarom je Peru zeker moet bezoeken!
 

  1. Macchu Pichu

 

Eight reasons Why you Should Visit Peru - Machu Picchu

 

Laten we beginnen met de meest populaire bestemming in heel Peru: de ruïnes van het eeuwenoude Inca imperium Machu Picchu. Er is een reden waarom zo veel mensen deze bestemming als nummer 1 op hun reislijst hebben staan. Machu Picchu zelf is fascinerend, maar ook de route die ernaartoe leidt is heel bijzonder. Deze route is uitdagend, maar je krijgt er ongelooflijk mooie uitzichten en avontuurlijke obstakels zoals rivieren en grote watervallen voor terug. Het hoge niveau van lopen zorgt ervoor dat je het eindpunt van Machu Picchu nog veel meer waardeert en er nog intenser van zult genieten, als een echte ontdekkingsreiziger!

 

Visiting Machu Picchu will make you feel like a true explorer.

 

Inca Trail naar Machu Picchu

 

Treinreizen naar Machu Picchu

 

  1. Cusco is een geweldige stad

 

Eight reasons Why you Should Visit Peru - Cusco is amazing

 

Cusco is de stad waar alle wandeltochten, treinritten en excursies naar Machu Picchu beginnen. Door de jaren heen heeft Cusco zich ontwikkeld tot een bruisende en erg gezellige stad voor de lokale bevolking en ook voor toeristen. Als je aan reizigers vraagt welke stad zij het mooist vinden in Peru, is dat bijna altijd Cusco! De stad biedt prachtige architectuur, vele kerken, kunstgallerijgen en je kunt er ook ruïnes en muren uit de tijd van de Inca’s bewonderen. Deze zijn voor een groot deel alleen te voet bereikbaar, wat de sfeer erg relaxt en aangenaam maakt. Als je niet veel tijd hebt om Machu Picchu te bezoeken, is het perfecte alternatief hiervoor om de Heilige Vallei van de Inka’s te bezoeken (in het Spaans: El Valle Sagrado de los Incas), wat heel goed bereikbaar is vanaf Cusco. In The Telegraph staat het volgende: “… standing on the edge of the massive circular agricultural terraces at Moray, it struck me that this, rather like Mesopotamia’s Fertile Crescent, was the real center of the Incan world.”
 

  1. De zon is in Peru geboren (volgens de Inca’s)

 

Eight reasons Why you Should Visit Peru - Machu Picchu

 

Als je in Peru bent moet je ongetwijfeld een bezoekje brengen aan Lake Titicaca, het hoogste meer ter wereld! De bevolking van Uros woont hier op het water op vloten gemaakt van riet. Het meer wordt heilig geacht, omdat de Inca’s geloofden dat in Lake Titicaca de geboorte van de zon plaatsvond. Behalve de schoonheid die er te bewonderen is, is dit meer voor toeristen ook een plaats om te genieten en te relaxen. Doe een tour naar Lake Titicaca, bezoek een van de eilanden in het midden van het meer zoals Taquile of Amantani en begeef je volledig in de traditionele Peruaanse cultuur!
 

  1. Omring jezelf met het groen van de natuur

 

Eight reasons Why you Should Visit Peru - Surround yourself with lush green

 

Het Peruaanse regenwoud is volledig bedekt met enorme bossen en wouden die bestaan uit de meest tropische en vochtige vegetatie. Je kunt tours naar de jungle boeken die je diep de jungle in meenemen en waar je een grote diversiteit aan wilde dieren kunt vinden. Waarschijnlijk zal je vogelspinnen, anaconda´s, apen, luiaarden en nog heel veel meer diersoorten tegenkomen. De rivieren in het Amazonegebied in Peru worden ook bewoond door roze dolfijnen waar je mee kunt zwemmen als je daar toevallig zin in hebt! 😉

 

Jungle Tours in Peru

 

  1. Lima is de culinaire hoofdstad

 

Eight reasons Why you Should Visit Peru - Lima is a culinary capital

 

De bruisende stad Lima is gegroeid tot een moderne en hele gezellige stad! De kustlijn en de charmante buurten geven de Peruaanse hoofdstad een goede vibe. De architectuur is prachtig met alle kerken, musea en zelfs ruïnes: de Huaca Pucllana ruïnes van meer dan 1800 jaar oud.

Tegenwoordig is Lima vooral bekend vanwege de gastronomie, in het bijzonder met de citrus-zeevruchtensalade genaamd Ceviche. Volgens The Telegraph heeft de Peruaanse Ceviche met zijn snel groeiende populariteit de rijke en gevarieerde gastronomie van Lima ongetwijfeld op de kaart gezet!

Niet alleen is Lima het middelpunt van culinaire specialiteiten, maar door heel Peru heen kun je hele goede fusion restaurants en ook traditionele keukens vinden. Vergeet niet het nationale drankje te proberen: Pisco Sour, ook aangeraden door The Telegraph 😉
 

  1. Ga zandsurfen!

 

Eight reasons Why you Should Visit Peru - sandboarding

 

In het zuidwesten van Peru vind je een landschap waarvan je niet verwacht dat het überhaupt kan bestaan in een land met een enorme hoeveelheid aan gebergten. De oase van Huacachina in Ica is een fantastische plek waar je in alle rust prachtige uitzichten kunt bewonderen. Het is een van de meest rustige bestemmingen in Peru. Bovendien is het de ideale plaats om te zandsurfen in Ica, en je kunt er ook een meer bezoeken waar volgens de legende een zeemeermin woont…
 

  1. Vlieg over de Nazca-lijnen heen

 

Eight reasons Why you Should Visit Peru - The Nazca Lines

 

In dit unieke gebied gecreeerd door het Nazca volk, maar 2 uur van de bovengenoemde oase van Huacachina in Ica, vind je oeroude geogliefen met oude tekeningen van dieren en ook mensen. Dit bijzondere archeologische stuk dateert waarschijnlijk uit 500 BC. Het meest interesante van deze welbekende Nazca-lijnen is dat je ze het beste kunt zien van bovenaf. Dagelijks vertrekken er vliegtuigen om jou een unieke glimp te laten opvangen van deze unieke kunstwerken.
 

  1. Surf en relax op de prachtige stranden

 

Eight reasons Why you Should Visit Peru - The Nazca Lines

 

De kustlijn van Peru is erg lang en daarom kun je er veel goede en unieke plekken vinden om te surfen, zonnebaden of watersport te beoefenen. De beste plaats om te relaxen en voor een gezellige sfeer is de buurt van Piura. De kleine maar welbekende stad van Mancora is hier te vinden, in het noorden van Peru. Mancora is geliefd door jongeren en ook door backpackers, want dit stadje heeft een bruisend nachtleven te bieden, een prachtig strand en vele hippe hostels. Er is ook genoeg gelegenheid om lekker te surfen.

 

Heb je plannen om te reizen naar Peru? Neem contact op met
Dos Manos Peru Travel Agency.
Onze reisadviseurs helpen je graag!
Bel of stuur een email naar info@dosmanosperu.com.

Contact

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*