6 slimme tips voor een onvergetelijke Machu Picchu Tour

20 Jun
1,758
Views
0 Kommentaars
6 Smart Tips for an Unforgettable Machu Picchu Tour
Tuesday June 20, 2017 - Gepost door in de categorie Machu Picchu

6 slimme tips voor een onvergetelijke Machu Picchu Tour

Machu Picchu, de prachtige Inca citadel vlakbij Cusco, is een must-see voor elke Peru reiziger. Voor het geval dat je Machu Picchu nog niet hebt bezocht of van plan bent naar de fantastische wereldwonder in Peru te reizen, zullen deze 6 SLIMME TIPS VOOR EEN ONVERGETELIJKE MACHU PICCHU TOUR je helpen bij het plannen en organiseren van je reis naar de Machu Picchu. Zorg ervoor dat je het meeste uit je bezoek aan deze prachtige site haalt in de Peruaanse Andes, vlakbij Cusco.

Tip 1: Vroeg opstaan

Het is belangrijk om te weten dat de trips naar Machu Picchu ALTIJD in de vroege ochtend moeten beginnen, omdat er simpelweg zó veel te zien valt! Niet te vergeten de mogelijkheid van een geweldige vroege ochtend zonsopgang….

Daarom adviseren wij je altijd de nacht ervoor in Aguas Calientes door te brengen, aangezien alleen vroeg opstaan je de mogelijkheid zal bieden om de zonsopgang in de Machu Picchu te beleven. (Echter, als dit niet mogelijk is, is een eendaagse Machu Picchu Tour nog steeds een geweldige ervaring en absoluut de moeite waard.)

Aguas Calientes – sinds een paar jaar officieel Machu Picchu Pueblo genoemd – is het kleine stadje aan de voet van de vallei, naast de Machu Picchu. Het is de voornaamste toegang tot de Inca citadel. In Aguas Calientes vind je restaurants, hotels, cafés – alles verzameld in de zeer nabijgelegen omgeving van het treinstation (of, het is eigenlijk gebouwd op de treinrails).

Tip 2: Treinen naar Machu Picchu

 

6 Smart Tips for an Unforgettable Machu Picchu Tour

 

Als je geen tijd hebt voor een extra dag in Aguas Calientes, kun je je Machu Picchu Tour in de vroege ochtend met de trein in Cusco beginnen. Het duurt ongeveer 4 uur om van Cusco naar Machu Picchu te reizen (afhankelijk van het type trein). Er zijn een paar treinen die heel vroeg, rond 5.30 in de ochtend, vertrekken, maar zelfs dan zal je niet zo vroeg in Machu Picchu zijn als je in Aguas Calientes zou logeren. De reis met de trein naar Machu Picchu is een ervaring op zich die je niet zou willen missen.

 

Lees over de verschillende treinen Tours naar Machu Picchu

 

Tip 3: Van Aguas Calientes naar Machu Picchu

Als je de nacht in een van de hotels in Aguas Calientes hebt doorgebracht, kun je een van de vroege ochtend bussen nemen om zo vroeg mogelijk in Machu Picchu te zijn. Consettour biedt de ca. 25 minuten rit van Aguas Calientes naar Machu Picchu aan voor $12 enkele reis. In het hoogseizoen beginnen de wachtrijen voor de bussen om 4 uur in de ochtend en strekken honderden meters!

 

6 Smart Tips for an Unforgettable Machu Picchu Tour

 

Als je geld wilt besparen, is een wandeling naar Machu Picchu ook een leuke optie. Het zal je spieren opwarmen en wakker maken voor jouw grote dag in Machu Picchu! De wandeling duurt ongeveer 40 minuten, afhankelijk van je snelheid en motivatie!

Tip 4: Machu Picchu wandeltochten

Als je eenmaal op de archeologische site bent, zijn er veel mogelijkheden om de omliggende bergen en gebieden te ontdekken. De meeste bezoekers van de beroemde Inca citadel zullen deelnemen aan een rondleiding die ongeveer 2 uur duurt. Daarna is er nog wat tijd over, voordat je weer naar Aguas Calientes moet gaan om de trein terug naar Cusco te pakken en de ruïnes zelf kunt verkennen. Wandel rond, maak mooie foto’s, ontspan en geniet. Of je kunt een wandeling maken. Er zijn vier uitstekende opties voor enkele Machu Picchu wandeltochten.

 

6 Smart Tips for an Unforgettable Machu Picchu Tour

 

  1. Huaynapicchu of Huayna Picchu – De toegangskaart van de Huayna Picchu wandeling kost ongeveer S./ 50. Dit is een zeer populaire wandeling en de Huayna Picchu tickets moeten vooraf betaald en geboekt worden. Maximaal 400 personen kunnen dagelijks tussen 9-10 en 10-11 uur ‘s ochtends ingaan. De weg bestaat uit ongeveer 1.500 steile trappen, ook wel de Trap van de Dood genoemd. Deze wandeling is zeker een uitdaging en moet niet onderschat worden. Een matige wandeling vereist ongeveer 45 minuten.
  2. Montaña Picchu Mountain – Deze berg bevindt zich tegenover Huaynapicchu en ligt achter je als je naar de Machu Picchu gericht staat. Hier moeten ook tickets vooraf worden gekocht, omdat de capaciteit beperkt is. De wandeling kan uitdagend zijn en duurt ongeveer een uur naar de top. Aangezien deze berg hoger is, is de kans op een mistig uitzicht veel groter dan bij Huaynapicchu.
  3. Sungate of Inti Punko – Een goedkope en uitdagende optie is de sun gate (‘zonnepoort’). De Inca’s kwamen Machu Picchu door deze poort binnen, toen zij de beroemde Inca Trail van Cusco namen. Dit even en zacht pad is gratis en er is geen ticket nodig. Het duurt ongeveer 30 minuten heen en 20 minuten terug. De hoogte is hetzelfde als Huaynapicchu (2.720 m), maar minder uitdagend. Het geeft reizigers een prachtig uitzicht op de omgeving van Machu Picchu.
  4. Inca Bridge – Deze oude Inca-brug is een klein verborgen juweeltje van Machu Picchu. De 15 minuten platte, maar nogal gevaarlijke wandeling langs de helling van Montaña Picchu is kort en interessant. Er zijn geen toegangskosten voor dit terrein en het kan gedurende de hele dag worden bezocht. Montaña Picchu betekent “young peak” (‘jonge piek’) en is de berg op de achtergrond van elk typisch Machu Picchu foto.

Tip 5: Wat inpakken voor je Machu Picchu Tour

 

6 Smart Tips for an Unforgettable Machu Picchu Tour

 

Als je van plan bent een van de bovengenoemde Machu Picchu wandeltochten te doen, dan zal je alleen essentiële benodigdheden willen inpakken, aangezien je de spullen ook moet meedragen.

De meest essentiële benodigdheden zijn:

   • Wandelschoenen, en vooral,
   • Trekking broek,
   • Een regenjas,
   • Jouw camera,
   • Water (minstens 1 liter)
   • Snacks, zonnebril, zonnebrandcrème en een hoedje.

 

Tip 6: Praktische informatie

Ten slotte, een paar snelle tips voor tijdens je Machu Picchu bezoek:

 

6 Smart Tips for an Unforgettable Machu Picchu Tour

 

1) Als je voor een of ander reden reist met een grotere rugzak dat voor Machu Picchu niet nodig is, dan is er een opslagplaats bij de ingang van Machu Picchu. Hier kun je je eigendommen opslaan, terwijl je de ruïnes verkent.

2) Zorg ervoor dat je batterijen zijn opgeladen en neem voor elk geval extra batterijen mee. Tijdens het bezoeken van Machu Picchu zal jij niet de mogelijkheid hebben om elektronische apparaten op te laden.

3) Houd er ook rekening mee dat de enige winkels (om water of snacks te kopen) bij de ingang van Machu Picchu of onderaan in Aguas Calientes liggen.

4) Vergeet niet dat het verboden is om binnen het terrein te roken of op de ruïnes te zitten.

5) En ten slotte: Toiletten zijn alleen bij de ingang te vinden (er zijn geen toiletten op het terrein zelf).

 

Voor meer informatie over Machu Picchu en Machu Picchu Tour,
contacteer ons alsjeblieft

Wij helpen je graag!

Klaar om je trein tour naar Machu Picchu te boeken?

 

Boek trein naar Machu Picchu

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*