Dos Manos Peru Travel

Dos Manos Peru Travel Blog

Exploring Peru

685 views

6 slimme tips voor een onvergetelijke Machu Picchu Tour

6 Smart Tips for an Unforgettable Machu Picchu Tour

Machu Picchu, de indrukwekkende Inca Citadel bij Cusco, is een must-see voor elke reiziger in Peru. Als je Machu Picchu nog niet hebt bezocht of van plan bent om dit fascinerende wereldwonder in Peru te bezoeken, zullen deze 6 slimme tips voor een onvergetelijke Machu Picchu tour je helpen bij het plannen en organiseren van je tour naar Machu Picchu. Haal het meeste uit je bezoek aan deze prachtige plaats in de Peruaanse Andes, vlakbij Cusco, met 6 slimme tips voor een onvergetelijke Machu Picchu Tour.

Tip 1: Vroeg opstaan

Het is belangrijk om te weten dat een dagtour naar Machu Picchu ALTIJD in de vroege ochtend moeten beginnen omdat er zoveel te zien is! Niet te vergeten de mogelijkheid van een geweldige zonsopgang in de vroege ochtend….

Daarom raden we altijd aan om de nacht er vóór in Aguas Calientes door te brengen. En je krijgt dan Machu Picchu Tickets voor de vroege ochtend. (Als dit echter niet mogelijk is, is een eendaagse Machu Picchu Tour nog steeds een geweldige ervaring en absoluut de moeite waard; zie punt 2).

Aguas Calientes – officieel Machu Picchu Pueblo genoemd – is het stadje onderaan de vallei, naast Machu Picchu. Het is de belangrijkste toegang tot de Inca Citadel. In Aguas Calientes vindt je restaurants, hotels en cafés, allemaal vlakbij of op het treinstation.

Leestip: De ultieme gids voor Aguas Calientes

Tip 2: Trein naar Machu Picchu

Als je geen extra dag in Aguas Calientes kunt doorbrengen, begin dan je Machu Picchu treinreis heel, heel vroeg in de ochtend in Cusco of in Ollantaytambo.

Het duurt ongeveer 4 uur om van Cusco naar Machu Picchu te reizen vanaf het San Pedro Station en 3 uur vanaf het Poroy Station in Cusco (tijden kunnen variëren afhankelijk van het type trein). Als je vertrekt vanaf het Ollantaytambo Station, in de Heilige Vallei, kun je een treinrit verwachten van 1 uur en 40 minuten tot 2 uur, afhankelijk van of je de Expeditie of de Vistadome trein neemt.

Er zijn gelukkig een paar treinen die heel vroeg vertrekken. Maar zelfs dan kom je niet zo vroeg in Machu Picchu aan als wanneer je in Aguas Calientes had geslapen.

De treinreis naar Machu Picchu is een een unieke ervaring op zich die je niet wilt missen; een van de 6 slimme tips voor een onvergetelijke Machu Picchu Tour.

Aguas Calientes Machu Picchu Cusco Peru

Lees over verschillende treinen naar Machu Picchu

Tip 3: Van Aguas Calientes naar Machu Picchu

Als je in een hotel in Aguas Calientes hebt overnacht, kun je een van de vroege ochtendbussen van Consettur nemen, die de ongeveer 25-30 minuten durende rit van Aguas Calientes naar Machu Picchu aanbieden voor $12-$ 13 enkele reis. In het hoogseizoen beginnen de rijen voor de bussen al om 4 uur ‘s ochtends en strekken zich uit over honderden meters!

Als je geld wilt besparen, is een wandeling naar Machu Picchu ook een leuke optie. Het zal je spieren opwarmen en je wakker maken voor je grote dag in Machu Picchu! De wandeling naar boven duurt ongeveer 2-3 uur, afhankelijk van je snelheid en motivatie! Het is eerlijk gezegd geen hele mooie wandeling. Als je hier maar een dag bent, raden we aan om de bus te nemen zodat je genoeg tijd hebt voor je tour in Machu Picchu; je kunt altijd nog (zonder haast- hoewel dit afhankelijk is van je treins kaartje natuurlijk) naar beneden te lopen als je $12-$ 13 wilt besparen.

Een van de 6 slimme tips voor een onvergetelijke Machu Picchu Tour: zorg ervoor dat je goed geacclimatiseerd bent aan de hoogte voordat je aan een hike in Peru begint.

Huayna Picchu Trek

Tip 4: Lopen in Machu Picchu

Als je eenmaal binnen Machu Picchu bent, zijn er verschilende routes. Sinds 2019 moet je de beroemde Inca Citadel sowieso verkennen met een gids en zijn er vastgestelde circuits. Het soort ticket dat je gekocht hebt bepaald welk circuit je mag bewandelen.

De meest populair Machu Picchu tickets is het ticket “Laqqta”, dat toegang geeft tot circuit 1 en 2, het bovenste deel van Machu Picchu.

Circuit nummer 1 is een kortere route van ongeveer 2,5 uur die naar het bovenste deel van Machu Picchu gaat en waarbij je vooral het Wachtershuis, de Hoofddeur en de Spiegelzaal zult zien.

Circuit nummer 2 is een wat langere wandeling van 3 tot 4 uur die in het verlengde ligt van circuit 1 en gaat als zodanig ook naar het bovenste deel van Machu Picchu. Op deze route kom je langs het Wachtershuis, de Hoofdpoort, het Heilige Plein, de Intihuatana, de Heilige Rots, de Spiegelzaal en de Tempel van de Condor.

Circuit nummer 3 is een wat kortere wandeling van ongeveer 1,5 uur waarbij je door het lager gelegen deel van Machu Picchu gaat en waarbij je vooral de Zonnetempel, het Huis van de Inka, de Heilige Rots, de Spiegelzaal en de Tempel van de Condor te zien krijgt.

Circuit nummer 4 is ook een wat kortere route die ongeveer 1,5 uur duurt en waarbij je door het lagere gedeelte van Machu Picchu gaat en waarbij je vooral de Zonnetempel, het Huis van de Inka, de Heilige Rots, de Spiegelzaal, de Tempel van de Condor, de Waterspiegels en de Tempel van de Drie Ramen zult zien.

De ticketes 3 en 4 worden gecombineerd met een van de hikes die je in Machu Picchu kunt doen naar Huayna Picchu of Machu Picchu Mountain.

1. Huaynapicchu of Huayna Picchu of Wayna Picchu

Dit is een zeer populaire wandeling! Huayna Picchu tickets moeten ver vooraf betaald en geboekt worden. Huayna Picchu is de hoogste bergtop van Machu Picchu. De weg naar boven bestaat uit ongeveer 1.500 steile treden, ook wel de Trap des Doods genoemd. De Huayna Picchu hike is zeker een uitdaging, en je bereikt een hoogte van 2.720 meter. De wandeling naar boven duurt ongeveer 50 minuten en een goede conditie is vereist.

Leuk feitje:
In het Quechua, de taal van de Inca’s, Machu Picchu betekent oude berg. Huayna Picchu daarentegen betekent jonge berg.

2. Machu Picchu Mountain (de wandeling naar de top van de Machu Picchu berg)

Deze berg ligt aan de zuidwestkant van Machu Picchu. Ook hier moeten vooraf kaartjes voor gekocht worden, want de capaciteit is beperkt. De wandeling naar boven kan uitdagend zijn en vereist ongeveer 1 uur en 30 minuten naar de top. De Machu Picchu berg is minder steil dan Huayna Picchu en minder druk. Je zult een geweldig uitzicht over Machu Picchu en de omgeving hebben vanaf de top!

3. Sungate of Inti Punku

Een goedkope en uitdagende optie is een wandeling naar de zonnepoort. De Inca’s kwamen Machu Picchu binnen via deze poort toen zij de beroemde Inca Trail namen vanuit Cusco. Dit gelijkmatige en rustige pad is gratis en er is geen kaartje voor nodig. Het duurt ongeveer 30 minuten omhoog en ongeveer 20 minuten terug. De hoogte is hetzelfde als Huaynapicchu (2.720 m), maar is niet zo uitdagend. Het geeft reizigers een geweldig uitzicht op de omgeving van Machu Picchu.

Sun Gate Machu Picchu Peru

4. Inca-brug

Dit is een oude Inca-brug die een klein verborgen juweeltje van Machu Picchu is. De 15 minuten durende vlakke, maar nogal riskante wandeling langs de helling van Montaña Picchu is kort en interessant. Er zijn geen kosten verbonden aan deze plek, en hij kan de hele dag worden bezocht.

Tip 5: Meeneem lijst voor Machu Picchu Tour

Als je van plan bent om een van de bovengenoemde wandelopties voor Machu Picchu te doen, wil je het essentiële inpakken, want je zult het moeten dragen.

De meest essentiële items zijn:

 • Wandelschoenen
 • Een wandelbroek
 • Een regenjas
 • Uw camera
 • Water (minstens 1 liter)
 • Snacks, zonnebril, zonnebrandcrème en een hoed

Hier vind je een goede paklijst voor de Inca Trail

Machu Picchu mountain Peru

Tip 6: Praktische informatie

Tot slot nog een paar snelle tips voor je bezoek aan Machu Picchu:

 1. If for some reason you are traveling with a larger backpack that is not needed at Machu Picchu, there is a storage place at the Machu Picchu entrance. Here you can store your belongings while you explore the ruins.
 2. Als je om een of andere reden met een grotere rugzak reist die je in Machu Picchu niet nodig hebt, is er een opslagplaats bij de ingang van Machu Picchu. Hier kun je (moet je) je spullen opbergen terwijl je de ruïnes verkent.
 3. Zorg ervoor dat je batterijen zijn opgeladen, en dat je extra batterijen meeneemt voor het geval dat. Tijdens je bezoek aan Machu Picchu zul je geen gelegenheid hebben om elektronische apparaten op te laden.
 4. Houd er ook rekening mee dat de enige winkels (om water of snacks te kopen) zich bij de ingang van Machu Picchu of in Aguas Calientes bevinden.
 5. Verder is het verboden te roken op de locatie of op de ruïnes te zitten.
 6. En tenslotte: Toiletten zijn alleen bij de ingang te vinden (er zijn geen toiletten in Machu Picchu zelf).

Machu Picchu Tour Dos manos Peru

Voor meer informatie over Machu Picchu en Machu Picchu Tours, neem contact met ons op.
Wij helpen je graag!
Klaar om je treinreis naar Machu Picchu te boeken?
Trein naar Machu Picchu boeken

3 leestips:
Interessant: Tien dingen die je nog niet wist over Machu Picchu
Overzicht van de beste Outdoor Tours in Peru na de pandemie
Goede tips: Wanneer is de beste tijd om Peru te bezoeken?

Wil je dit artikel in het Engels lezen?
Smart Tips for an unforgettable Machu Picchu Tour

Quieres leer este artículo en español?
6 consejos para un Tour Inolvidable a Machu Picchu

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *